Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2008 8:07 pm Naslov poruke: P-40 N, Hasegawa 1:72 by Boris G. |
|
|
Evo se i ja prijavljujem, radit ću ovog sa kutije, Lt. Joel B. Paris 49th Fighter Group, 7th Fighter Sqdn, New Guinea 1944.
Maketa je u vrlo malo započeta, samo su spojena krila i dvije polovice trupa, bez ikakvog bojanja, kitanja i brušenja. Sve skupa do sada 10 minuta rada.
Maketa nema puno dijelova, ali meni padaju svakakve "perverzije" na pamet za samogradnju!
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 10:01 am Naslov poruke: |
|
|
Pazi-Hasegawa daje pogrešnu maskirnu šemu za taj avion. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 10:22 am Naslov poruke: |
|
|
Kakva je maketa ta Hasegawa? Mislim po točnosti? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 1:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Pazi-Hasegawa daje pogrešnu maskirnu šemu za taj avion. |
Na netu nisam nigdje pronašao fotografije ovog aviona, pronašao sam dva crteža od kojih je jedan na 'oficijelnom' sajtu 49th Fighter group, i oba crteža pokazuju - upravo ovu shemu. Inače, koliko sam ja uspio shvatit po prikupljenim fotografijama, Ameri u ovim pacifičkim army fighter grupama nisu uopće imali definiranu strogu shemu bojanja, eskadrile su popunjavale gubitke u zrakoplovima sa svih strana a i novim avionima iz tvornice koji su bili u Olive Drab ali rijetko su mijenjali kamuflažu nekog starog aviona, ili aviona koji je došao kao popuna s nekog drugog boljišta tako da je 'društvo' bilo prilično šareno!
Ameri su uostalom od svih zrakoplovaca u ratu imali najveću slobodu u 'šaranju' svojih letjelica. Istina je da je većina aviona bila OD ali možda je baš JB Paris letio na nekoj staroj kanti!
Ja ću se ipak držat podataka koje imam osim ako ti možda nemaš baš precizan podatak (fotografiju) da je avion bio drukčije obojan! _________________ MAK "Reoplan"
Boris G.: poruka promijenjena dana: Sri Ožu 05, 2008 1:33 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Kakva je maketa ta Hasegawa? Mislim po točnosti? |
Ne znam, meni se čini OK, ali ja ne premjeravam makete i ne brojim zakovice, tako da ćeš to morat pitat nekog drugog!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 1:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Sorkač, mislio sam da je 1/48... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Sorkač, mislio sam da je 1/48... | Hasegawa P-40 je odlična maketa. Ja imam na lageru njihov P-40E i zaista je dobar. Mana mu je sklapanje trupa iz više sekcija, zbog izvlačenja više verzija iz jednog kalupa... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Pazi-Hasegawa daje pogrešnu maskirnu šemu za taj avion. |
Na netu nisam nigdje pronašao fotografije ovog aviona, pronašao sam dva crteža od kojih je jedan na 'oficijelnom' sajtu 49th Fighter group, i oba crteža pokazuju - upravo ovu shemu. Inače, koliko sam ja uspio shvatit po prikupljenim fotografijama, Ameri u ovim pacifičkim army fighter grupama nisu uopće imali definiranu strogu shemu bojanja, eskadrile su popunjavale gubitke u zrakoplovima sa svih strana a i novim avionima iz tvornice koji su bili u Olive Drab ali rijetko su mijenjali kamuflažu nekog starog aviona, ili aviona koji je došao kao popuna s nekog drugog boljišta tako da je 'društvo' bilo prilično šareno!
Ameri su uostalom od svih zrakoplovaca u ratu imali najveću slobodu u 'šaranju' svojih letjelica. Istina je da je većina aviona bila OD ali možda je baš JB Paris letio na nekoj staroj kanti!
Ja ću se ipak držat podataka koje imam osim ako ti možda nemaš baš precizan podatak (fotografiju) da je avion bio drukčije obojan! |
Ja imam fotografiju, naravno, a šema je klasična Olive Drab/ Neutral Grey. Kolor-profili vrlo lako mogu biti pogrešni. U Osprey seriji asevi imaš knjigu o US P-40 asevima na Pacifiku gdje je ovaj avion točno prikazan.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: |
Ja imam fotografiju, naravno, a šema je klasična Olive Drab/ Neutral Grey. Kolor-profili vrlo lako mogu biti pogrešni. U Osprey seriji asevi imaš knjigu o US P-40 asevima na Pacifiku gdje je ovaj avion točno prikazan.  |
Nemam knjigu, nemam fotografiju!
Mo'š li ti to kako... znaš ono...sken, aploud, daunloud...neću nikome reć!
Samo fotografiju, ne cijelu knjigu!
Ako imaš cijelu knjigu u E-obliku, neću se bunit!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: |
Ja imam fotografiju, naravno, a šema je klasična Olive Drab/ Neutral Grey. Kolor-profili vrlo lako mogu biti pogrešni. U Osprey seriji asevi imaš knjigu o US P-40 asevima na Pacifiku gdje je ovaj avion točno prikazan.  |
Nemam knjigu, nemam fotografiju!
Mo'š li ti to kako... znaš ono...sken, aploud, daunloud...neću nikome reć!
Samo fotografiju, ne cijelu knjigu!
Ako imaš cijelu knjigu u E-obliku, neću se bunit!  | Pa kad sam već ponudio Aranzi podatke za njegov P-40, ne bi bilo pošteno da tebi nedam.. Naravno da nema problema.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 3:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Pa kad sam već ponudio Aranzi podatke za njegov P-40, ne bi bilo pošteno da tebi nedam.. Naravno da nema problema.  |
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Ožu 13, 2008 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Daj reci jesu urezani paneli na maketi? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ožu 13, 2008 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | | Daj reci jesu urezani paneli na maketi? | Jesu! _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Ožu 13, 2008 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | | Daj reci jesu urezani paneli na maketi? |
Ako pitaš mene, jesu! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Ruj 30, 2008 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
"Eppur si muove!"
Evo, napokon je krenulo, ne baš kako sam želio, ali..kako je, tako je.
Pošto Hasegawa ne daje ama baš ništa u kokpitu (zapravo, dali su pilota koji bi trebao sakrit to ništavilo ), trebalo je nečim popunit šupljinu.
Ovo što slijedi su moji neuki pokušaji da kolko toliko skrečam kokpit 72-jke.
Ovo radim prvi put u životu, al svejedno, nisam baš najzadovoljniji.
Sjedalo od pivske limenke, oklopna ploča od stare kartice dopunskog osiguranja, bočne stranice čaša od jogurta, žičice, komadići sprua:
Komandna palica okrenuta na ispravnu stranu, oklopna ploča nagnuta pod ispravanim kutem, odrezan višak sjedala:
Sve skupa ukomponirano u trup makete, plus komandna tabla 100% skreč, dodan refleksni nišan (još dolazi stakalce) i pojasevi od alu folije:
Eto, umorio me malo ovaj malac, nastavak za koji dan kad mi se oči malo oporave.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|