Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Emir
| Član od: 20 Sij 2006 | Poruke: 250 | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Sij 26, 2006 1:31 am Naslov poruke: |
|
|
Samo da vam javim da sam konacno uspio sa brushem. Ipak je problem bio u omjeru boje i razredzivaca. Brush je cudo, pravo je zadovoljstvo radit s njim!
Hvala vam na savjetima, a imam jos jedno pitanje ako mi neko moze pomoc?
Naime nakon sto sam ofarbao maketu revelovom enemel bojom, koji glos lak ide preko? U prodavnici mi nude obicni akrilni sjajni lak ali mi rekose da on ne ide preko uljanih boja? Kakve su revelove enamel boje, moze li taj akrilni lak ici preko njih i kojim bojama i razredzivacem da radim wash? Moze li mi pronto pomoc jer ga igrom slucaja imam? |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Čet Sij 26, 2006 9:48 am Naslov poruke: |
|
|
Metalic boje (aluminium srebro i sl) ni u ludilu ne lakiraj s lakom.....bolji ti je pronto...ako puknes lak preko.....unistices nijansu boje pa ces od aluminium dobiti prljavo sivu...... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Sij 30, 2006 6:38 pm Naslov poruke: |
|
|
igor1221 Napisao/la: |
jednostavno, kako god je zamjesas nemozes ravnomjerno ofarbati.......tako da ti nije kvaka u brushu...boja jednostavno nevalja......lijepo ti uzmi neki od MM aluminium metalizera i farbaj s njime.......pa ces vidjeti da ti je brush ok.....sretno! |
Ne bih se složio sa tom tvrdnjom (vidi felgu na slici)
Stvar je samo u viskoznosti boje. Prije farbanja ju razrjedi. Tako razjređenu boju stavi u neku epruvetu sa čepom. Zagrij dobro tu epruvetu, dobro promučkaj, ubaci u taj brush koji imaš, narokaj pritisak i farbaj. Javi mi rezultate. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| markojeras
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 914 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 30, 2006 6:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Da boju u začepljenoj epruveti dobro zagrije???
A onda češ mu ti platiti farbanje sobe? |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Sij 30, 2006 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
markojeras Napisao/la: | Da boju u začepljenoj epruveti dobro zagrije???
Marko, ne jedi g... bez veze |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Jurisdiktor Administrator
| Član od: 22 Lis 2005 | Poruke: 20 | Mjesto: OMF |
|
Upisano: Pon Sij 30, 2006 7:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Spruance Napisao/la: | markojeras Napisao/la: | Da boju u začepljenoj epruveti dobro zagrije???
Marko, ne jedi g... bez veze |
Čemu sada ovo? Zagrijavanje medija (boja, zrak) u zatvorenom prostoru (epruveti) bez mogučnosti širenja medija dovodi do:
- prsnuća epruvete
- rasprskavanja medija (boje) po okolnom prostoru
A ti Sprunace to sve skratiš u "Marko, ne jedi g... bez veze"?
Spika ti je simpa, ali argumenti su ti još više simpa. _________________ It's not over untill the fat lady sings! |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|