Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

He-51 katapult
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Velj 06, 2008 11:47 am    Naslov poruke: He-51 katapult Citiraj ovaj komentar

Poštovni kolege brodari! Cool
Evo da i ja malo krenem u ove vode. dakle radi se o avionu H-51 s plovcima kojeg bi htio postaviti na neku dioramu tipa ove Sliderove

Dakle treba mi neki nacrt njemačkih katapulta montiranih na krmu ili ovako na topovske kule.

Unaprijed hvala! Cool
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Velj 06, 2008 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nijedan njemački brod nije ima katapult na krmi. Na Cäsar (krmenoj) topovskoj kuli ima ga je samo Gneisenau, ali on je nosija Ar-196A-3 (prethodno su isprobani još i Fw-62 i Ar-96).
Klasa Deutschland imala je uzdužni katapult, ali oni su do 1939. nosili He-60D
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Velj 06, 2008 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Budem pogledao ICM He-51 na sastavnici piše na kojem je brodu bio, sad sam na poslu pa kad dođem kući.
Tražio sam po netu baš po nazivu tog broda ali nisam našao konkretno što mi treba.
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2008 10:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kak je reko essex, nema katapulta na krmi, na nekim brodovima je bilo na kilama, ali vecina je imala posebne ''stupove'' s katapultima
ja imam istu maketu, koja ce ic na katapult , moram prekopat po podrumu, imam neke fotke, a na cdu cak i sken fotojetkanog katapulta kriegsmarine u 72, pa kad zatopli i spustim se u podrum ( i budem imao cijelo poslijepodne), naci cu pa postam
Natrag na vrh
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2008 1:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko se ja (mutno) sjecam, nijedan brod nije imao He-51 na katapultu. Mislim da su bili rabljeni samo s kopna. Ako sastavnica zna bolje, zanima me koji se brod spominje.
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2008 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma tko još viruje sastavnici... Smile
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2008 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa nitko ne vjeruje sastavnici, al meni se isto cini da je neki brod u pitanju, budem pogledao
Alaska, ja mislim da imam neke fotke sa He 51 na katapultu, dajte mi par dana pa javim kaj sam naso
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2008 5:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

In dem Maße, wie alliierte Gegenaktionen unwahrscheinlich wurden, wagte es Heinkel, Flugzeuge zu bauen, die dem Versailler Vertrag widersprachen. Schon die He 37, die 1928 312 km/h erreichte, war offensichtlich ein Jäger-Prototyp, der rund 30 km/h schneller war als die britische Bulldog. Über die He 49 ging die Entwicklung weiter zur He 51, die als erster Jäger für die Luftwaffe in Serie ging. Obgleich nur 75 bestellt wurden, war Heinkel auf eine derartige Serie nicht vorbereitet, so dass viele Maschinen bei Ago, Erla, Arado und Fieseler gebaut wurden. Als im März 1935 die Gründung der Luftwaffe bekannt gegeben wurde, war das JG 1 "Richthofen" in Döberitz mit seinen Heinkel bereits einsatzbereit. Im November 1936 wurden 36 He 51 A-1 mit der Legion Condor nach Spanien geschickt. Die spanischen Nationalisten kauften mindestens 30. Es folgten 50 He 51 W, von denen 38 als Bordflugzeuge für Kreuzer dienten. Die letzte Serie waren 79 C-1 Erdkampfflugzeuge. von denen 28 in Spanien eingesetzt wurden. Die He 51 kämpfte noch als Erdkampfflugzeug im Polenfeldzug und war bis 1943 als Kampftrainer im Einsatz.

Mislim da ovo objasnjava sve-bilo ih je na krstaricama
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2008 6:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odakle je ovo?
Teške krstarice klase Admiral Hipper ga nisu sigurno nosile, a prema literaturi, t-t podacima i fotografijama koje ja imam tri lake krstarice K klase kao i Leipzig i Nürnberg su nosile He 60D. U tom bi se slučaju radilo o katapultu tipa FL 14 a za njega imam nacrt.

U svakom slučaju i mene zanima eventualno drukčije mišljenje pa ako možeš stavi te slike. Ili to ili da nam Karaya otkrije ime broda koje se navodi u sastavnici
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2008 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odavde:

www_luftarchiv_de-flugzeuge-heinkel-he51_a_gif.htm

imam i ja tu maketu, al moram ju iskopat pa cu ja napisat
s kojeg broda
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2008 1:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle :

Kreuzer Leipzig

Registracija aviona : 60 + B4.1

Ajde Essex, sad cekamo nacrte, ili barem slike i dimenzije Very Happy
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2008 10:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nacrt katapulta (1:200)

(Profile Morskie #58 - Leipzig)

3D katapulta (primjer na teškoj krstarici Prinz Eugen)

He-60D na Leipzigu

Ja sam još jednom temeljito pročešlja svu literaturu i svi navode kako je Leipzig od 1934-39 nosija He-60D, a od 1939-41 Ar-196A3... Nemam pojma
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 20, 2008 10:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da negdje imam fotografiju Leipziga gdje se vidi He-60 na katapultu. Pogledat ću čim stignem...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Velj 20, 2008 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Essex Napisao/la:

Ja sam još jednom temeljito pročešlja svu literaturu i svi navode kako je Leipzig od 1934-39 nosija He-60D, a od 1939-41 Ar-196A3... Nemam pojma

gle, meni je to isto cudno
mozda je bil na trialu
nema veze, fala na nacrtu, sad mogu stavit Arada gore....
sto nas vodi do iduceg pitanja - kodovi na laipcigovom aradu ?? ili kodovi bilo kojeg arada na tom tipu katapulta?? sto nas vodi do opet pitanja-na kojim je sve brodovima bio taj katapult????
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Velj 20, 2008 4:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je ovaj tip katapulta bija na svim njemačkim brodovima koji su nosili hidroavione, osim klase Bismarck koja je dobila poprečni teleskopski katapult.
Imam ti sigurno kodove svih Bismarckovih i Tirpitzovih Arada, to (i sve ostalo šta pitaš) ti pogledam i stavim kad dođem s posla. Sad nemam pristup literaturi
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma