Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Poky
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 5079 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 18, 2008 11:50 pm Naslov poruke: RS models He-112B 1/72 |
|
|
Evo i drugi mališan u novoj godini je gotov !Nažalost sa ovim nisam ni upola zadovoljan kao sa Buffalom . Naime niš mi nije išlo od ruke : upute su bile dosta zbunjujuče pa sam neke stvari moral ljepiti dvaput , moram priznati da sam bio dosta skeptičan glede trobojne sheme na njemu (RLM-65/70/71) pošto na fotkama dotičnog koje sam imao to nigdje ne razabirem ,al eto ipak sam se odlučio za dotičnu shemu ,a i onda sam skeptičan prema nijansama MMovih RLM70 ,RLM71 pa ak mi netko može potvrditi dali su to te nijanse. I za kraj da stvar bude gora kukić na repu je došo kao dekal: dio je bio na crveno/bijeloj podlozi ,a dio krakova je bil samostalan ,a taj dio je kao što vidite dobar milimetar prevelik :evil:ionak ih ne volim stavljati na makete ,al ovo je zbilja nakaradno . Al eto što je tu je pa uživajte.Barem su mi fotke ispale dobro.
 _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | Član od: 25 Lis 2007 | Poruke: 3458 | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Sij 19, 2008 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam siguran za shemu boja ali, mislim da si ga izvrsno uradio. Također, koliko se vidi na fotografijama, oznaka na repu jako dobro izgleda. Ja sigurno nisam dovoljno stručan da dajem kritike, ali kolega ovo izgleda perfektno. _________________
Španac |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 19, 2008 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
Kako god meni je to prekrasan avion, a i dobro si ga napravio! Priznam da ne bi ni ja bolje!  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | Član od: 16 Stu 2005 | Poruke: 2272 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 19, 2008 12:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel on na kraju bojan MM bojama? Jer svog Taifuna sam bojao MM RLM 65/70/71 izravno iz bočice bez posvjetljivanja i sl. i jako sam zadovoljan nijansama. Ovo tvoje mi djeluje dosta svijetlo. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | Član od: 09 Pro 2007 | Poruke: 608 | Mjesto: split |
|
Upisano: Sub Sij 19, 2008 6:50 pm Naslov poruke: |
|
|
mislim da bi trebao biti zadovoljan jer je stvarno super  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | Član od: 06 Stu 2007 | Poruke: 2393 | |
|
Upisano: Sub Sij 19, 2008 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
shema mi se svidja,maketa je super |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sub Sij 19, 2008 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Citat: | Jel on na kraju bojan MM bojama? Jer svog Taifuna sam bojao MM RLM 65/70/71 izravno iz bočice bez posvjetljivanja i sl. i jako sam zadovoljan nijansama. Ovo tvoje mi djeluje dosta svijetlo. |
Je farbano je MM bojama iz bočice temeljni sloj drito iz bočica ,a zatim mjestimično lagani postshading sa lagano posvjetljenim temeljnim bojama. _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | Član od: 19 Kol 2006 | Poruke: 1094 | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Ned Sij 20, 2008 2:14 pm Naslov poruke: |
|
|
možda nisi ti zadovoljan ali mi smo
Super je ispalo, meni tenkisti se sviđa, ali što će struka reć?
Imam jednu greškicu, na desnom profili, repna zastava, svastika ti je malo ljevo pobjegla  _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Sij 20, 2008 8:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Citat: | Imam jednu greškicu, na desnom profili, repna zastava, svastika ti je malo ljevo pobjegla |
Pročitaj tekst iznad slika i sve bu ti jasno [/code] _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| shtimkily
 | Član od: 11 Lip 2007 | Poruke: 141 | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Sij 20, 2008 8:41 pm Naslov poruke: Re: RS models He-112B 1/72 |
|
|
Poky Napisao/la: | Evo i drugi mališan u novoj godini je gotov !Nažalost sa ovim nisam ni upola zadovoljan kao sa Buffalom . |
Pa meni izgleda super. Pogotovo naspram mog uratka
Jedino, nekako se sjecam da je u RSovim sastavnicama jednobojna shema bojanja? (ja sam radio madjarski)
I vidim da nemam samo ja problema sa vacuform canopyjem Jedino sto su moji problemi daleko uocljiviji  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 21, 2008 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Ne izgleda loše. MM nijanse 70/71 su vrlo točne i kamuflaža je isto tako točna za dotični avion-jedino si ti te boje previše posvijetlio. Svjetlija zelena djeluje kao da je RLM 02... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Sij 21, 2008 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Citat: | Ne izgleda loše. MM nijanse 70/71 su vrlo točne i kamuflaža je isto tako točna za dotični avion-jedino si ti te boje previše posvijetlio. Svjetlija zelena djeluje kao da je RLM 02... |
Gledajte, zbilja nisam posvjetljival boju! To su nijanse koje su u mojim bočicama. Jedino sam u tu boju iz bočice nakon što sam obojio avion dodao malo bijele za postshading po sredini panela ,na fotkama se vidi da su paneli u sredini malo svijetliji od rubova ,a ti rubovi su u boji kakva je bila u bočici, dakle osnovna boja.Zbilja ne znam ,ja sam očigledno zabrijal da su te RLM70,71 više zelenije i tamnije.... _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | Član od: 23 Stu 2005 | Poruke: 1884 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 22, 2008 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Sori, vidim da ti se nitko ne usudi reć direktno (ili ne znaju pa plješću), al kak ja nemam dlake na jeziku i ne odnosi se na dio vezano za sklapanje makete, s tim bojama (koje bi kao trebale biti 70/71) nekaj definitivno i jako ne štima.
Ili ti ne valja fotoaparat ili si stvarno umiješal previše bijele ili su u tim bočicama neke druge nijanse nego kaj piše ili su boje unutra (ne znam doduše kak) "apšisale". Ili si ti nekaj pomiješal... Pogleč na fotkama Rokovog Taifuna kak bi se (barem) približno trebale "zeleniti" nijanse RLM 70/71. Ovo kod tebe mi više vuče na nijanse za francuskog Miragea 2000.
Ponavljam, moj komentar nema veze sa sklapanjem makete koji je skroz ok., tak da kaj ne zameriš.  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Sij 22, 2008 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma kaj bi ti zamjerio, pa i mene samoga muči taj problem jel sam i sam očekivao zelenije nijanse boje to je osobno jedno od glavnih razočaranja ,jel sam dugo čekao i tražio dotičnu maketu ,a sad je izgleda zas...a. Svi pa i ja hvalimo MM nijanse kao jako točne ,pa me je sad ovo malo razočaralo...,odnosno nije mi jasno kak ja u svojim bočicama imam nekaj drugo. _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|