Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| YSub
| | Član od: 09 Lis 2006 | | Poruke: 222 | |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2008 8:15 pm Naslov poruke: POMOĆ U VEZI OKLOPNIH VOZILA (3) |
|
|
nastavak – središnja Hrvatska
- slike petrinjskih „oklopnjaka“ - rađeni u Sisku, i istog „stila“, ali označeni s ZNG P-13 (MAN) i ZNG P-14 (GJ-800);
- slike sisačkog oklopljenog Land Rovera i UNIMOG S reg. M-300-416 (naravno, dobrodošle su i slike svih drugih ...)
- slike 4 kamiona PZO oklopljenih u INA Rafineriji Sisak (imamo samo jednu, i to lošu, iz rata);
- podaci o kamionu „Vilma“ iz 57.sb – čije je vozilo, gdje je i kad oklopljeno;
- Pounje: kamioni koji su od kraja srpnja 1991. vozili između Kutine i Kostajnice uglavnom su bili obloženi metalnim pločama ili makar daskama. To se radilo u Kutini i u Hrv.Dubici. Detaljniji podaci ?
- Međimurje: Prelog – slike oklopljenog utovarivača ULT-160 „Kristijan“ (razminiravao, između ostalog, u Bjelovaru);
- Varaždin: slike oklopljenih TAM-ova „Varaždin“ i „Ruža hrvatska“;
- bojne „Zrinski“ i „Frankopan“ u Kumrovcu imale su kamion koji je oklopljen tamo, ili u Klanjcu; za to vozilo sigurno znamo da postoji, ali inače nemamo nikakvih podataka;
- inače se za Zagorje spominje i neki kamion iz Marije ili Zlatar Bistrice, ali nismo uspjeli naći nikoga tko bi o tome što znao ....
- Zagreb: slike kamiona oklopljenih s unutarnje strane kabine i sanduka (da se ne vidi izvana) još u svibnju 1991.; kamioni su bili vlasništvo "Croatia-busa";
- Zagreb: slike kamiona oklopljenih u „Čistoći“, „Jedinstvu“ i Tvornici parnih kotlova, te "Gredeljevog" kombija;
- Zagreb: slike TAM-ova 260 oklopljenih u „Hidroelektri“ (da bi se prikazale varijacije), te - iz iste firme - utovarivača i buldozera za razminiranje;
- Zagreb: White M3A "Jadran-filma" upućen u Topusko (ili Slunj?)
- HV u Zagrebu: oklopljeni valjak Bowag 200; tko ga je i kad oklopio?
sličice:
- u početku se ovako "oklapljalo"
- skinuto ne znam više otkud; snimljeno u BiH, ali vozilo je bez sumnje "sisački" GJ-800; ostaje nejasno kako je i kad završio u BiH (i je li uopće, ili je tamo netko napravio vozilo na isti način)
- jedini foto-dokaz da je u Sisku oklopljen i Land Rover je ova slika iz novina ..
- dva preostala vozila PZO oklopljena u INA-Rafineriji Sisak ( mislim da je u međuvremenu jedan uništen, a drugi je izložen u krugu i totalno pogrešno prebojan)
- "Vilma"
- pokret kolone MUP u Kostajnicu, 31.07.1991.; vozilo je Tatra
- ovdje inače nije spomenut, no bio je na banijskom ratištu: kutinski KT-BT-002 u Komarevu
- oklopljeni TAM 5000 "Varaždin"
- nacrt oklopnog kamiona zagrebačke "Čistoće"
- kombi oklopljen u "Gredelju", pred polazak na Baniju
- jedan od oklopnjaka "Jedinstva"
- TAM 260 "Hidroelektre"
- "Hidroelektrin" utovarivač dorađen za razminiranje; preloški "Kristijan slično izgleda
- jedan od tri oklopljena sanitetska autobusa ZET-a; ima li tko slike druga dva ?
- serijska proizvodnja: oklopljeni sanitetski autobus TAZ-a |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2008 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam dal pomaže, ali što se tiče oklopnjaka "Varaždin". U Jerebovoj knjizi (prvoj) je ako se ne varam jako loša crno -bijela fotka istog?
E, uglavnom prije par mjeseci sam išao u PU Varaždinsku izvadit novu osobnu i taman su imali izložbu "MUP u Domovinskom ratu" gdje su po zidovima visile razne fotke iz rata. Među njima je bila i crno-bijela fotka "Varaždina" ali u izuzetno kvalitetnoj rezoluciji (sve fotke su bile A4 formata). Po položaju na fotki rekao bi da se čak možda radi o istoj fotki kao iz Jerebove knjige, ali 1000 puta kvalitetnijoj. E sad budala, mogao sam slikat s mobitelom, ali nisam. Ne znam da li je izložba još tamo, ali mogu prošetat da vidim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| YSub
|
Upisano: Čet Sij 17, 2008 12:36 am Naslov poruke: |
|
|
Od varaždinskog MUP-a smo dobili neke podatke o vozilu, izradi i upotrebi, ali tad nisu imali kvalitetnih slika.
Bi li bilo moguće vidjeti tko je vlasnik / autor slika, da kontaktiramo direktno njega ?
Hvala na pomoći! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Velj 04, 2008 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
U Sisku pod Mup-om je bio jedan oklopnjak.
Normalno iz samogradnje.
Nemam momentalno fotke ali bilo bi zanimljivo nešto iskopati po tom pitanju.
Svoju karijeru je završio u Četvrtkovcu kod Sunje.(1991 god.) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| YSub
|
Upisano: Uto Velj 05, 2008 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
mogao bi biti ovaj:
zvao se Pčelica
inače, MUP je imao još jedan sličan kamion i jedan gusjeničar, oba "ručni rad" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 15, 2008 8:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Neznam jel si vidio danas u većermjaku zanimljivu temu.
Upravo ono o čemu sam ti pričao.
Iskopan je u selu Četvrtkovac.
Naime bio je odvučen par stotoina metara i kompletan zakopan.
Pogledaj a ako bu trebalo mogu ti i ja skenirati.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| YSub
|
Upisano: Sub Velj 16, 2008 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala - obrađeno
već ima i sken na: http://www.hr-maketari.com/forum_sql/forum_posts.asp?TID=9214&PN=1
ali izgleda da nije onaj kojeg si ti spominjao - ovo bi, po svemu sudeći, ipak bio "Pčelica"
(što znači da su negdje na terenu ostaci još po jednog oklopljenog UNIMOG-a, Land Rovera i TAM-a 2000 s protuavioncem ...) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Velj 18, 2008 12:09 am Naslov poruke: |
|
|
Da budem iskren bilo je dosta davno.
A i baš nisam bio u bajnom stanju da pamtim sve detalje .
Ali poslao sam ti imena pm-om.
Pa možda pomogne.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|