Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

do-17

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sub Pro 01, 2007 10:12 pm    Naslov poruke: do-17 Citiraj ovaj komentar

Slucajno naletio na e-bay-u (da li se vec zna za slike):

Link: http://tinyurl.com/2o623g

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Ned Pro 02, 2007 9:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Osobno nisam vidio..

Da ne otvaramo bez potrebe nove topice imas E-bay vec na:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=383
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 02, 2007 7:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo zanimljiv lot, očito ove dvije fotke nisu jedine u istom ... na što upućuje i ovaj segment s istog linka:

Mislim da ove fotografije ipak zaslužuju i jednu malu diskusiju, nadam se da se kolega Cigla neće previše iscrpiti na Loli Ribaru, pa da stavi neki svoj komentar...
Naime, datum na poledjini fotke je vrlo kontroverzan - ukoliko je vjerodostojno potpisan - jer dana 2.3.1942., pored toga što u Do-17 knjizi nema spomena o prinudnom slijetanju na taj datum, naši legionari bi trebali biti na odmoru u domovini.
E sad, da li njemačka logistika na slici rasprema neki od ranijih udesa zrakoplova 10.(Kroat.)/KG3 ili su moguće neki zrakoplovi ostali na terenu na korištenju od strane neke druge postrojbe (?!?) ili je jednostavno netko pogrešno potpisao navedenu fotografiju?

Plus toga, čini mi se da gornji i donji Dornier zapravo i nisu jedan te isti. Ukoliko se gore spomenuti datum odnosi na fotku Dorniera na kojem nije vidljiva šahovnica, moguće da je gornja moja dubioza oko poveznice datuma i naše skupine HZL bespredmetna ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 02, 2007 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bit će da se ovdje ipak radi o jednom te istom avionu na obje fotke, odn. da drži vodu ona moja teorija po kojoj je ovo izgleda snimljeno u vrijeme kada su naši već bili na "godišnjem"...
Naime, dao sam si malo truda i ponovno virnuo u Ciglićevu knjigu. I gle ... Ovo je onaj isti Dornier koji je natovaren na vagon na str. 75 navedene knjige. "Snježne" maskirne šare se savršeno poklapaju na prednjoj lijevoj strani trupa. Dakle, radi se najvjerojatnije o cijelom lotu fotografija snimljenih u vrijeme transportiranja ovog aviona na reparaciju, dakle očito par tjedana kasnije nego se ova kraksa desila ...
Na žalost, ne da se posve raspoznati kod. Vidljivo je samo ono osnovno, 5K+?U.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma