Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

MiG-21-GOTOV

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bravar
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 8:57 am    Naslov poruke: MiG-21-GOTOV Citiraj ovaj komentar

Danas zavrsen:

Kritike dobro dosle.
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 9:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super maketa !

Kritike: precisto. Daj ga malo zaprljaj... Wink
Natrag na vrh
Grega X

Član od: 09 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 10:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Isto tako, veoma ljepo ali premalo zaprljano....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
bravar
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam htio prljati jer je avion prosao remont u "Zmaju" pa je bio kao nov...
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsno! Klap klap Osobito dobro izgleda unutrašnjost kabine! Very Happy Po meni ne bi trebalo previše dodatno prljati maketu jer prikazuje zrakoplov nakon remonta koji je zasigurno čist i održavan..Nego, molim te napiši i malo o maketi i sa čime si obogaćivao unutrašnjost kabine...Moram još i reći-svaka čast što uspjevaš raditi, s obzirom na dijete (meni gotovo nikako ne uspjeva uhvatit vremena Rolling Eyes )
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 11:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Migonja je super!!! Klap klap Klap klap
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 12:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mig-mig Very Happy

Klap klap
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 12:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Klap klap Klap klap
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 2:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shocked Fenomenalan je ali ja bih još malo istaknuo panele.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2006 7:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je.Kokpit mrak.Nemojmo pretjerivati , pa naveo je da je upravo izašao...
I fotke su dobre.

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 12:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bravar Napisao/la:
Nisam htio prljati jer je avion prosao remont u "Zmaju" pa je bio kao nov...

grunf Napisao/la:
Po meni ne bi trebalo previše dodatno prljati maketu jer prikazuje zrakoplov nakon remonta koji je zasigurno čist i održavan..

Ne bih želio ispasti picajzla, ali "povijesno gledano", odn. iz izvora bliskih "Zmaju", irački migovi - pa i ovaj, koji su u to doba (1991.) "odštetali" iz "Zmaja" nisu imali nikakve oznake, pa tako ni ove prezentirane. Njih su dobili tek kasnije - u Srbiji (no ne znam kada) kad je postalo vjerojatno da će zbog situacije u Iraku, odn. zbog činjenice da pare za remont nikad neće stići na račun, isti ostati u Srbiji. Stoga je pitanje da li se je predmetna "Miguša" ipak malo "uneredila" prije stavljanja JRV oznaka i broja. Ja bih ga ipak malo "ušporkao" - čisto zbog efekta... Ako netko raspolaže drugačijim činjenicama, slobodno me demantira.

Btw, na LH dekal set - uputstvu se navodi da je br. 21168 Mig-21SMT? Da li to odgovara istini i koje bi uopće bile razlike SMT-a u odnosu na JRV "biseve"?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
bravar
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja imam nekoliko slika tog MiGa nakon sto je otpisan iz sastava RV SRJ 1995./96.,ni tad nije bio bog zna sta uprljan.Ti avioni su ionako koristeni samo za test letove u "Momi".A avioni nisu mogli biti vraceni Iraku vec 1990. pa su uvedeni u sastav RV i PVO,valjda su tad i dobili oznake,a kako mi se cini prebaceni su u Srbiju 1991. kad se JNA povlacila iz Hrvatske.

To je barem koliko sam ja razumio sa ABG i od Sube iz Lift Here.
Natrag na vrh
suba
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 15, 2006 2:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

avioni su veoma cisti i izgledaju kao novi kada su ima oznake stavljene prvi put, ali ja priznajem da nisam shvatio sta je na njima uradjeno - ako je ista i radjeno kod nas (ili vas kako ko gleda).... Ne znam ni u kakvom su letnom stanju bili, i zasto nisu vise korisceni ali nezvanicno sam cuo da se manje-vise postovao stav da ipak nisu vlasnistvo JRV-a. Posle su im prefabali SFRJ oznake i stavili JRV i tada vec gotovo da se nisu ni mrdali pa se pojavilo ulje na par mesta da izlazi po panelima (iza kojih su se nalazili 'masni' sklopovi) . Poznavaoci Mig 21 znaju za iste Wink

Mi smo dekale pripremali kao 'bis' verziju, ali smo usput saznali iz proverenih izvora da su to u stvari ex-SMT aparati iz SSSR-a kojima su promenjene ove velike 'grbe' i ugradjene ove sa 'bisa'. Deo tih aviona je izvezen u Irak. Original SMT je imao problema u letu zbog povecanja tezine, a i dolazilo je do nestabilnosti pa su morali da naprave taj "downgrade". Mislim da im je ostao jedan broj SMT-a u upotrebi kao izvidjaci zbog veceg doleta. Prava steta jer sa onim ledjima izgledaju mnogo dobro!
Natrag na vrh
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Sij 16, 2006 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

suba Napisao/la:
...kojima su promenjene ove velike 'grbe' i ugradjene ove sa 'bisa'.

Nisu im mogli promijeniti "grbu" a da ne promijene i verikalac. U grbi je uglavnom rezervoar za gorivo (to je i bio smisao pojave SMT-a, povećanje količine goriva), a onaj dio koji zalazi u vertikalac je aerodinamički "spoj" i sastavni je dio vertikalca. Tak da mi se čini da je to, u konačnici, ipak bis.
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
suba
Gost
PorukaUpisano: Pon Sij 16, 2006 2:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

posto sam slican odgovor pisao i pre par dana na svom forumu ovde sam ispustio da su problemi i nestabilnost kod SMT-a bili prouzrokovani gorivom u velikoj grbi, a ne samom njenom velicinom ili oblikom - hvala na ispravci!
Sto se tice promene repa podrazumeva se da je preradjen i aerodinamicki prelaz, svakako da nije u pitanju bila neka "srafciger" tehnologija u radionici, vec obiljan zahvat.
Iracki su inace imali i neke specifcnosti, pre svega klimu britanskog porekla.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma