Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 8:57 am Naslov poruke: MiG-21-GOTOV |
|
|
Danas zavrsen:
Kritike dobro dosle. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 9:28 am Naslov poruke: |
|
|
Super maketa !
Kritike: precisto. Daj ga malo zaprljaj...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1056 | |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 10:51 am Naslov poruke: |
|
|
| Isto tako, veoma ljepo ali premalo zaprljano.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Nisam htio prljati jer je avion prosao remont u "Zmaju" pa je bio kao nov... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno! Osobito dobro izgleda unutrašnjost kabine! Po meni ne bi trebalo previše dodatno prljati maketu jer prikazuje zrakoplov nakon remonta koji je zasigurno čist i održavan..Nego, molim te napiši i malo o maketi i sa čime si obogaćivao unutrašnjost kabine...Moram još i reći-svaka čast što uspjevaš raditi, s obzirom na dijete (meni gotovo nikako ne uspjeva uhvatit vremena ) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 11:35 am Naslov poruke: |
|
|
Migonja je super!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Mig-mig
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 2:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalan je ali ja bih još malo istaknuo panele. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2006 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je.Kokpit mrak.Nemojmo pretjerivati , pa naveo je da je upravo izašao...
I fotke su dobre.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 15, 2006 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| bravar Napisao/la: | | Nisam htio prljati jer je avion prosao remont u "Zmaju" pa je bio kao nov... |
| grunf Napisao/la: | | Po meni ne bi trebalo previše dodatno prljati maketu jer prikazuje zrakoplov nakon remonta koji je zasigurno čist i održavan.. |
Ne bih želio ispasti picajzla, ali "povijesno gledano", odn. iz izvora bliskih "Zmaju", irački migovi - pa i ovaj, koji su u to doba (1991.) "odštetali" iz "Zmaja" nisu imali nikakve oznake, pa tako ni ove prezentirane. Njih su dobili tek kasnije - u Srbiji (no ne znam kada) kad je postalo vjerojatno da će zbog situacije u Iraku, odn. zbog činjenice da pare za remont nikad neće stići na račun, isti ostati u Srbiji. Stoga je pitanje da li se je predmetna "Miguša" ipak malo "uneredila" prije stavljanja JRV oznaka i broja. Ja bih ga ipak malo "ušporkao" - čisto zbog efekta... Ako netko raspolaže drugačijim činjenicama, slobodno me demantira.
Btw, na LH dekal set - uputstvu se navodi da je br. 21168 Mig-21SMT? Da li to odgovara istini i koje bi uopće bile razlike SMT-a u odnosu na JRV "biseve"? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 15, 2006 12:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja imam nekoliko slika tog MiGa nakon sto je otpisan iz sastava RV SRJ 1995./96.,ni tad nije bio bog zna sta uprljan.Ti avioni su ionako koristeni samo za test letove u "Momi".A avioni nisu mogli biti vraceni Iraku vec 1990. pa su uvedeni u sastav RV i PVO,valjda su tad i dobili oznake,a kako mi se cini prebaceni su u Srbiju 1991. kad se JNA povlacila iz Hrvatske.
To je barem koliko sam ja razumio sa ABG i od Sube iz Lift Here. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 15, 2006 2:38 pm Naslov poruke: |
|
|
avioni su veoma cisti i izgledaju kao novi kada su ima oznake stavljene prvi put, ali ja priznajem da nisam shvatio sta je na njima uradjeno - ako je ista i radjeno kod nas (ili vas kako ko gleda).... Ne znam ni u kakvom su letnom stanju bili, i zasto nisu vise korisceni ali nezvanicno sam cuo da se manje-vise postovao stav da ipak nisu vlasnistvo JRV-a. Posle su im prefabali SFRJ oznake i stavili JRV i tada vec gotovo da se nisu ni mrdali pa se pojavilo ulje na par mesta da izlazi po panelima (iza kojih su se nalazili 'masni' sklopovi) . Poznavaoci Mig 21 znaju za iste
Mi smo dekale pripremali kao 'bis' verziju, ali smo usput saznali iz proverenih izvora da su to u stvari ex-SMT aparati iz SSSR-a kojima su promenjene ove velike 'grbe' i ugradjene ove sa 'bisa'. Deo tih aviona je izvezen u Irak. Original SMT je imao problema u letu zbog povecanja tezine, a i dolazilo je do nestabilnosti pa su morali da naprave taj "downgrade". Mislim da im je ostao jedan broj SMT-a u upotrebi kao izvidjaci zbog veceg doleta. Prava steta jer sa onim ledjima izgledaju mnogo dobro! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 16, 2006 12:41 am Naslov poruke: |
|
|
| suba Napisao/la: | | ...kojima su promenjene ove velike 'grbe' i ugradjene ove sa 'bisa'. |
Nisu im mogli promijeniti "grbu" a da ne promijene i verikalac. U grbi je uglavnom rezervoar za gorivo (to je i bio smisao pojave SMT-a, povećanje količine goriva), a onaj dio koji zalazi u vertikalac je aerodinamički "spoj" i sastavni je dio vertikalca. Tak da mi se čini da je to, u konačnici, ipak bis. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 16, 2006 2:13 am Naslov poruke: |
|
|
posto sam slican odgovor pisao i pre par dana na svom forumu ovde sam ispustio da su problemi i nestabilnost kod SMT-a bili prouzrokovani gorivom u velikoj grbi, a ne samom njenom velicinom ili oblikom - hvala na ispravci!
Sto se tice promene repa podrazumeva se da je preradjen i aerodinamicki prelaz, svakako da nije u pitanju bila neka "srafciger" tehnologija u radionici, vec obiljan zahvat.
Iracki su inace imali i neke specifcnosti, pre svega klimu britanskog porekla. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|