Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Kol 29, 2007 11:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| sve pohvale od mene , enigine je predobro napravljen , bas onak kak treba |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 01, 2007 3:28 am Naslov poruke: |
|
|
Evo, konacno je gotov Skyline...
Jako knap ali 1.9. je danas tak da je sve regularno
Moram reci, imao sam katastrofu na kraju...to je, izgleda, sa mnom standardno...problemi pred sam kraj...nije da se izmotavam, ali zato kasnim ...
Sve je bilo lijepo slozeno vec jucer i okrenuo sam auto naopacke da provjerim podvozje, a nisam skuzio da je krpica na koji sam ga stavio bila malo namocena razrjedjivacem
I tak sam uspio sje... lijepi paint-job na prednjem rubu haube i krova...
Uspio sam to kak tak ispolirat ali mozda cu to pofarbat josh jednom, makar sam potrosio vec bogatstvo na sprejeve...za sad, sta je, tu je...
Drugi, veci problem su stakla...naravno, konj traljavi, zamaljao sam ih s ljepilom
Zato sam na prednju shajbu stavljao ovaj sugavi bijeli decal
A ovo s desne strane se ne moze nikako rijesit...malo sam probao to pobrusit ali bojim se da mi ne upadne staklo ako prejako stisnem...na rubu sam suza bio ali sad je gotovo...glupa Tamiya s njihovim zasebnim panelima stakla, umjesto da naprave staklo u jednom komadu koje se kelji za krov, ove moras pazljivo ljepit na rubove, a ja imam samo obicno ljepilo koje nagriza plastiku i muti clear dijelove:roll:
Uzimam od Hiroboya transparent glue za ubuduce 100%
Ali eto...barem sam zavrsio...i to je uspjeh
Evo preview, a ostalo je u gotovim maketama
Over and out
|
 |
|
Upisano: Uto Ruj 04, 2007 1:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo ti je ispala ova maketa. Trud se isplatio. Evo jedan savjet ako već naručuješ od Hiroboya. Uzmi si Alclad krom. Ubuduće za makete koje imaju ovako kromirane dijelove, skini taj krom ili pomoću Coca Cole ili Mr Muscola, ofarbaj ih u revell 7 i onda u Alclad krom. Kada takve dijelove postaviš na maketu to će izgledati prebolesno jer ovaj krom je uvijek nekako "plastičan" i samo pokvari izgleda makete.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 04, 2007 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentarima i prijedlozima
Vec sam imao u planu uzet Alclad...meni je to novitet ali jedva ga cekam isprobati prema tvojim uputama. Isto tako i BMF.
Inace, ni ja ne ostavljam krom iz kutije, pogotovo Revellov jer je uvijek negdje zgreban, ali ovaj Tamiyin mi je bio solidan, a nisam imao vremena ni para nabavljat alclad niti BMF ovaj put, a zakleo sam se da onaj shugavi chrome silver od ModelMastera nikad vise necu koristit na velikim povrsinama, eventualno samo za sitne detalje... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
 |
Otvoreni maketarski forum Forum Indeks
-> Automobili, motori, kamioni,... |
Vremenska zona: EET (Europa) Idi na stranicu Natrag 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
|
| Stranica 8/8 |
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|