Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Stu 09, 2005 11:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, takav stav me nimalo ne čudi, jer ona ipak ne zna za pozadinu ove priče. U našem su narodu "uvriježeni" kojekakvi grozni izrazi ponajviše zbog neznanja i danas imamo situaciju da baš nitko ne može za sebe reći da govori 100% točnim jezikom, bio taj netko akademik ili pružni radnik (bez namjere vrijeđanja ičije struke).
Ovo o čemu sam pisao je samo jedan djelić našeg jezika za kojeg mogu biti potpuno siguran da je tako, jer poznajem cijelu kronologiju događaja. Ti se ne moraš složiti samnom, ali smatram da je uvijek u redu upozoriti nekoga kad griješi, a poslije njemu na dušu ostaviti da li će to prihvatiti ili ne. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 09, 2005 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Narodni jezik je točan jezik.
Nije greška nazvati se maketarom. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2005 12:05 am Naslov poruke: |
|
|
| markojeras Napisao/la: |
Daklem, ako mi sebe nazivamo maketarima, onda je to ispravno. |
sami sebe zavaravamo!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2005 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
"Glavna je stvar, da svi rade za narod i za domovinu, a neka se zovu kako im drago" Ante Starcevic
meni je svejedno zvao se ja ovako il onako, bitno je da znam i uzivam u onome sto radim
Herr Flick: poruka promijenjena dana: Čet Stu 10, 2005 12:54 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2005 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
Tako je! Glavno da uživamo u maketarenju  _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2005 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
Ludnica! Cvaka svast  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| coolrunnings_99
 | | Član od: 17 Stu 2005 | | Poruke: 76 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 11:44 am Naslov poruke: |
|
|
tek sam sada ovo vidio...predobro predobro predobro
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidjevsi ovo, i ja sam dobio zelju za maketama tramvaja. Barem da imam "jedanaesticu" (mislim da je Djuro Djakovic) i cesku "cetrnaesticu"...
Digresija o jeziku: 95% ljudi mijesa seriju i epizodu. Kada zele reci da se u prosloj epizodi neke TV-serije nesto dogodilo, kazu: "u prosloj seriji..." Morat cemo odustati od ispravljanja i prepustiti se tome da se jedinica neke serije zove serija. No, kako cemo onda zvati noz tih jedinica ? Serija serija ?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mtech
 | | Član od: 23 Lis 2005 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Herr Flick Napisao/la: | "Glavna je stvar, da svi rade za narod i za domovinu, a neka se zovu kako im drago" Ante Starcevic
meni je svejedno zvao se ja ovako il onako, bitno je da znam i uzivam u onome sto radim |
U potpunosti se slazem sa Herr Flickom , apsolutno me nije briga kako mene ili ono sto ja radim netko zove i da li je to poteklo od srba , makedonaca , boljsevika ili kapitalista dokle god ja to radio za sebe i iz svog gusta ... stoga smatram da su ovakve rasprave totalno besmislene ... barem meni ...
BTW Tramvaji izgledaju savrseno , stvarno ih je krasota za vidit , svaka cast na ulozenom trudu , vidi se da covjek svoj posao stvarno radi iz ljubavi !!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Uto Svi 22, 2007 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
deveti s desna...je li to 6ica ili 7ica?;da me vozi doma...
Svaka čast-posebno na navedenom tramvaju. _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2007 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Prekrasno! Čovjek bi ovo trebao zaštititi pa da se skuplje varijante od metala prodaju kao zagrebački suvenir. Pitam se kad će napravit novi tramvaj - aliena.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|