Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Košakova tramvajska prikolica ZET
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 09, 2005 11:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, takav stav me nimalo ne čudi, jer ona ipak ne zna za pozadinu ove priče. U našem su narodu "uvriježeni" kojekakvi grozni izrazi ponajviše zbog neznanja i danas imamo situaciju da baš nitko ne može za sebe reći da govori 100% točnim jezikom, bio taj netko akademik ili pružni radnik (bez namjere vrijeđanja ičije struke).
Ovo o čemu sam pisao je samo jedan djelić našeg jezika za kojeg mogu biti potpuno siguran da je tako, jer poznajem cijelu kronologiju događaja. Ti se ne moraš složiti samnom, ali smatram da je uvijek u redu upozoriti nekoga kad griješi, a poslije njemu na dušu ostaviti da li će to prihvatiti ili ne.
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 09, 2005 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Narodni jezik je točan jezik.

Nije greška nazvati se maketarom.
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2005 12:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

markojeras Napisao/la:

Daklem, ako mi sebe nazivamo maketarima, onda je to ispravno.

sami sebe zavaravamo!!! Cekic u glavu
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2005 12:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"Glavna je stvar, da svi rade za narod i za domovinu, a neka se zovu kako im drago" Ante Starcevic

Ples radosti

meni je svejedno zvao se ja ovako il onako, bitno je da znam i uzivam u onome sto radim

Herr Flick: poruka promijenjena dana: Čet Stu 10, 2005 12:54 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2005 12:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tako je! Glavno da uživamo u maketarenju Very Happy
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2005 1:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ludnica! Shocked Cvaka svast Mr. Green
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
coolrunnings_99

Član od: 17 Stu 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 11:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tek sam sada ovo vidio...predobro predobro predobro
Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 2:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidjevsi ovo, i ja sam dobio zelju za maketama tramvaja. Barem da imam "jedanaesticu" (mislim da je Djuro Djakovic) i cesku "cetrnaesticu"...

Digresija o jeziku: 95% ljudi mijesa seriju i epizodu. Kada zele reci da se u prosloj epizodi neke TV-serije nesto dogodilo, kazu: "u prosloj seriji..." Morat cemo odustati od ispravljanja i prepustiti se tome da se jedinica neke serije zove serija. No, kako cemo onda zvati noz tih jedinica ? Serija serija ? Laughing
Natrag na vrh
Mtech

Član od: 23 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Sij 04, 2006 2:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Herr Flick Napisao/la:
"Glavna je stvar, da svi rade za narod i za domovinu, a neka se zovu kako im drago" Ante Starcevic

Ples radosti

meni je svejedno zvao se ja ovako il onako, bitno je da znam i uzivam u onome sto radim

U potpunosti se slazem sa Herr Flickom , apsolutno me nije briga kako mene ili ono sto ja radim netko zove i da li je to poteklo od srba , makedonaca , boljsevika ili kapitalista dokle god ja to radio za sebe i iz svog gusta ... stoga smatram da su ovakve rasprave totalno besmislene ... barem meni ...

BTW Tramvaji izgledaju savrseno , stvarno ih je krasota za vidit , svaka cast na ulozenom trudu , vidi se da covjek svoj posao stvarno radi iz ljubavi !!!
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Uto Svi 22, 2007 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

deveti s desna...je li to 6ica ili 7ica?;da me vozi doma... Laughing
Svaka čast-posebno na navedenom tramvaju.

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
The Doc
Gost
PorukaUpisano: Pon Kol 06, 2007 4:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasno! Čovjek bi ovo trebao zaštititi pa da se skuplje varijante od metala prodaju kao zagrebački suvenir. Pitam se kad će napravit novi tramvaj - aliena..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma