Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Kol 04, 2007 9:36 pm Naslov poruke: bocice za airbursh... |
|
|
ovak, kupil sam revellov airbrush s njim dobil nekoliko botjica s bojom. htel sam kupiti nekolicinu praznih da imam za ostale boje (neke revellovo u bajnom limenom izdanju). pregledal, magmu, chipoteku, mercator, no nemaju.
interesira me "pashu" li svi prikljuchci bochica na sve airbrusheve jer sam mislil uzet par komada od hanicha ili gdje god vetj pa ove revellove zbuksat unutra ili samo poklopac sa cjevchicom za testorove...
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 05, 2007 9:55 am Naslov poruke: Re: bocice za airbursh... |
|
|
| Citat: | | strangelove Napisao/la: | | ovak, kupil sam revellov airbrush s njim dobil nekoliko botjica s bojom. htel sam kupiti nekolicinu praznih da imam za ostale boje (neke revellovo u bajnom limenom izdanju). pregledal, magmu, chipoteku, mercator, no nemaju. |
Ne kužim.Ti bi boje iz originalnih bočica/limenki pretakao u neke druge i tako ih držao/čuvao?Zašto?
interesira me "pashu" li svi prikljuchci bochica na sve airbrusheve jer sam mislil uzet par komada od hanicha ili gdje god vetj pa ove revellove zbuksat unutra ili samo poklopac sa cjevchicom za testorove...
hvala |
Neki pašu neki ne.Ovisi o airbrushu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Kol 05, 2007 12:37 pm Naslov poruke: |
|
|
pomoglo bi i kad bi rekao koji revell airbrush... starter i standard - ne pasu. Ostali - mogle bi ti pasati od badgera, jer su u biti isti airbrushevi (master klass od revella).... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Kol 05, 2007 10:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Bolje je prije kupnje raspitati se detaljno za raspoloživost dodatne opreme i rezervnih dijelova za airbrush, a ne tek nakon kupnje kada je obično prekasno.
Čudno koliko često pojedinci rade takve greške u koracima, kao da se kupuje kemijska olovka koja se baca kada se uložak potroši, a kupuje se u stvari airbrush koji bi trebao biti trajna investicija i dugoročno rješenje.
Moglo se na forumu napisati "kupio bih airbrush "xy", kako stoji stvar sa dodatnim bočicama, djelovima ... ???" i dobio bi se konkretan odgovor, pa tek potom u kupnju. A ne obrnuto, jer ovako je "zabava" (možda i uzaludnog) traženja naokolo zajamčena.
Budući da si naveo da si uz airbrush dobio i bočice boje, to je prema opisu Standard ili Starter Revell airbrush, za koje nema nigdje kod nas bočica, ni dizni, ni igli, niti drugih rezervnih dijelova, a Badgerove bočice ne odgovaraju za taj airbrush, niti ALPHA asortiman uključuje rezerve dijelove za taj model airbrusha.
Standard ima Medium diznu u pakiranju, dakle ništa od crtanja detalja sa tim airbrushem, iscrtava širinu linije od oko 8 mm pa do 40 mm.
Ali dobar je za veće plohe, i nanašanje gloss ili matt lakova. Uz obilato korištenje šablona moguća je izvedba jednostavnih maskirnih shema, ali free hand crtanje kamuflaža je s tim airbrushem na žalost neizvedivo.
Starter je još slabijih performansi, nema podešavanje širine mlaza, i više spada u kategoriju prskalica nego airbrusheva, dobar za jednobojne aplikacije i nanos matt i gloss lakova, that's it. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2007 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
bemti!
a kaj ima negde u austriji rezervnih djelova za kupiti, ima neki revell duchan?
da, skoro zaboravih - startera sam zel u chipoteci...
uglavnom kaj se rezervnih dijelova titje, pregledal katalog i pomislih ako ima tamo ima i u dutjanu/mogutje je naruchiti no na optje zaprepashtenje - nemaju!
kaj se pak botjica titje, htel sam sve te bojice pretochiti tak da ih imam u staklenkama te da ne moram non-stop prati botjicu kak zavrshim s bojom.
ima li netko iskustva pri spajanju startera na kompresor, mislim postoji li nastavak/adapter za starterov prikljuchak s obzirom da sam kupil neshto za kaj kod nas nema rezervnih dijelova...
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2007 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
| sorry, nashel superbox u bechu, neko nekaj naruchival od njih? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Kol 06, 2007 11:42 am Naslov poruke: |
|
|
| strangelove Napisao/la: | bemti!
kaj se pak botjica titje, htel sam sve te bojice pretochiti tak da ih imam u staklenkama te da ne moram non-stop prati botjicu kak zavrshim s bojom. |
Losa ideja majstore! Pretakanjem neces nista dobiti, cak u slucaju revell boja ces i izgubiti, cim dobiju malo zraka pocmu se susiti, da ne spominjem da te airbrush-bocice nemozes na adekvatan nacin zatvoriti (ok, mozes, ali vidi gore - osusit ce ti se boja).....
Treba ti adapter, ovisno kakav imas na kompresoru. Jedan tip adaptera imas u alphi, za drugi ces morati obici trgovine zeljeznarijom ili jos bolje otici kod tokara koji ce ti napraviti nastavak....
Iako, mali savjet, ako se slazes.... Sto bi nas narod rekao "pregrizi " , prodaj ili pokloni startera i nabavi si pravi airbrush (minimum vega 600 ili slicno), ionako ce te to jeftinije doci nego da kupujes sve te silne bocice i dudice za startera, koji ce, totalno opremljen, i dalje biti samo starter - citaj maltene neupotrebljiv....
I da, airbrush moras cistiti nakon svakog koristenja, samim sarafljenjem razlicitih bocica neces nista napraviti....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| shtimkily
 | | Član od: 11 Lip 2007 | | Poruke: 141 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2007 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| strangelove Napisao/la: |
kaj se pak botjica titje, htel sam sve te bojice pretochiti tak da ih imam u staklenkama te da ne moram non-stop prati botjicu kak zavrshim s bojom.
|
AFAIK loša ideja. Naime boje moraš razrjediti da bi ih rabio ABom, a kad ih razrjediš ne mogu stajati dugo. Ako špricaš nerazrjedjeno, onda.. pa probaj. Ja nisam.. ali kad ne razrjedim dovoljno onda imam overspraying, pa se suši boja prebrzo i nejednako..
Jednostavno moraš imati bočice za razrjediti boju koje će služiti samo za AB  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2007 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| a zakaj ne mogu stajat dugo? kaj se desi? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| shtimkily
 | | Član od: 11 Lip 2007 | | Poruke: 141 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2007 11:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| strangelove Napisao/la: | | a zakaj ne mogu stajat dugo? kaj se desi? |
Kažu: pokvari se. Nisam probao, vjerujem iskusnijima na riječ. Mada imam jedan komad davno razrjedjene boje u Revellovoj limenci, mogao bih pogledati, ako nisam bacio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Kol 06, 2007 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Razrijedjenu boju mozes, ako je na adekvatan nacin uskladistis (citaj dobro zatvoris poklopac), jako dugo drzati i nista se lose nece desiti. Eventualno nakon duzeg vremena mozes primjetiti da vise nije tako rijetka kao na pocetku, kao i to da se pigment slegne na dno, ali nista sto malo mjesanja i eventualno koja kap razrijedjivaca nece rjesiti....
Ono sto nevalja (tako kazu, ja uredno to radim i nemogu reci da sam imao neki problem kojem bi kao uzrok naveo tocno to) je zamjesanu i razrijedjenu boju vracati nakon spricanja nazad u kanticu/bocicu.... Ali, bolje budi siguran pa nemoj to raditi. Vremenom ces nakupiti bocica i kantica koje ce odlicno sluziti za cuvanje te razrijedjene boje i nekih mikseva koje ces raditi... Boja nije skupa, ali ni toliko jeftina da bi bacao sve sto ne potrosis u spricanju..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Kol 07, 2007 8:32 am Naslov poruke: |
|
|
say dragichka!
jucher stojim tu ispred lokala i sretnem nekog frajera. pita me ak imam one kutijice od filmova za fotitje. rekoh ne, nek ode u badrova, druga vrata desno. nakon 2-3 povuchena dima sjetih se da je to ono kaj trazhim. pa ljudi, te su kutijice zakon. dobro dihtaju i lako ih je za oprati. mislim si zbrikati dudicu/lulicu ili kak to vetj zovete na jednu, zbushit rupicu za zrak te krenut u izradu.
fakat su zakon te kutijice  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|