Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Miky_ck
 | | Član od: 27 Pro 2005 | | Poruke: 91 | |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 11:03 pm Naslov poruke: Bojanje figura 1:72 |
|
|
Bok!
Molim Vas ako mi netko može pomoći oko bojanja figura u mjerilu 1:72, jer sam početnik u tome.
1. Čime ih bojite? (Kistovi mi se čine malo predebeli)
2. Koje boje koristite ( akrilne ili uljne? u čemu je razlika između tih boja?)
3. Kako daleko idete u detalje prilikom bojanja?
Oprostite na glupim pitanjima...
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 11:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Pitanje uopče nije glupo.Ja recimo radim samo 48-icu i 35-icu.Ali trebalo bi biti isto.Veča mjerila možeš špricati pa kistom dotjerivati.Koristim u večini uljne boje(razrijeđuje se uljnim razređivaćem).A što se tiče kistova imaš za kupiti vrlo tankih ili finih.Ja recimo si sam radim "kistove" priručnim stvarima,normalno debljine koje nemaš za nabaviti.Debljine jedne dlake ili sl.Ali mislim da ti u navedenom mjerilu nečeš farbati zjenice u očima ili mladeže te slične perverzije.Ti češ sam tijekom farbanja odlučiti do kuda se isplati iči.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
jako jako teško...čak sam ja i iglom pokušavao...potrebna je ogromna strpljivost.. dobro oko i preciznost...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 05, 2006 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
Za 1/72 figurice ne treba ulaziti u velike detalje, kao što su npr. oči-dovoljno ih je istaknuti washom. Treba i paziti kod onih "savitljivih"od PVC-a. Teško je skidati ostatke odljeva, a enamel boja nanesena direktno zna otpadati. Najbolje ih je prvo obojati akrilnom temeljnom, a zatim ostalim bojama. Dovoljne su debljine kistova:"2" za veće površine (uniforme)i "00" za detalje. Nakon bojanja obavezno Wash, pa malo dry brush, što će istaknuti detalje...(o tim tehnikama je već dosta napisano po forumu).  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miky_ck
 | | Član od: 27 Pro 2005 | | Poruke: 91 | |
|
Upisano: Čet Sij 05, 2006 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Puno hvala!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|