Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ferret Mk.II

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tiger
Gost
PorukaUpisano: Čet Lip 29, 2006 3:41 pm    Naslov poruke: Ferret Mk.II Citiraj ovaj komentar

Ovo je jedino vozilo ovoga tipa koje sam vidio kod nas. Ovaj mali Walk Around sam napravio za vrijeme izložbe, prilikom otvaranja Muzeja policije u Zagrebu. Postoji nekoliko priča za ovo vozilo kako je dospjelo u naše ruke, možda se radi o jednom, a opet, možda su dva različita. Svaki novi info pozdravljam. Very Happy
Jedna priča kaže da je zatečen na Briunima, kao dio tamošnjega osiguranja, kasnije ga je koristio HGZ. Druga priča ide da su ga u Bljesku zarobili naši specijalci od pobunjenih srba, koji su ih pak oteli nepalskim unproforcima. Kako bilo, mi imamo barem jedno ovo zanimljivo izvidjačko vozilo, koje će vjerojatno nači svoje mjesto u budućem Vojnom muzeju. Slikao sam sa analognim fotičem tako da i fotke nisu baš nekaj.

Natrag na vrh
9a4tc
Gost
PorukaUpisano: Čet Lip 29, 2006 11:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zgodno...

Više slika ovdje:

http://www.hrcappuccino.org/articles/okohodac/ferret.htm

http://www.hrcappuccino.org/articles/retrovizor/ferret.htm
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Pet Lip 30, 2006 4:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepe fotke ovog nesvakidašnjeg vozila .
Jel se zna od kuda su ga dovukli ?

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
155
Gost
PorukaUpisano: Sub Tra 21, 2007 9:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo vozilo je bilo u Puli 2000 godine na otoku Sv.Katarina gdje sam bio u HRM,inače je stajalo ispred ulaza u zgradu mornaričke pješadije.Imam negdje jednu sliku samo je trebam skenirat
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Tra 21, 2007 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A koje je naoružanje moglo imati i koliko članova posade ima?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Pon Lip 04, 2007 11:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma jos ce se naci i tenkova Mark I iz I. svjetskog rata...
YSub

Član od: 09 Lis 2006
PorukaUpisano: Uto Lip 05, 2007 9:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na Sv.Katarini je bio drugi, nagriženiji hrđom ali puno zanimljivije obojan ..
Natrag na vrh
falanga92

Član od: 20 Lis 2006
PorukaUpisano: Sri Lip 06, 2007 9:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav ! Very Happy

Ako je bio UN Nepalaca, tada bi trebala negdje viriti bijela boja.

Ne treba isključiti i to da je možda bio u Miliciji prije M-60 i TAB-71.
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sri Lip 06, 2007 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

falanga92 Napisao/la:
Pozdrav ! Very Happy

Ako je bio UN Nepalaca, tada bi trebala negdje viriti bijela boja.

Ne treba isključiti i to da je možda bio u Miliciji prije M-60 i TAB-71.

Od UN-nepalaca su ga oteli pobunjeni srbi iz Okučana, a naši ga od njih zarobljavaju u Bljesku. Nadam se da je jasnije zašto ga nije bilo u Miliciji.
Natrag na vrh
falanga92

PorukaUpisano: Sri Lip 06, 2007 1:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote]Od UN-nepalaca su ga oteli pobunjeni srbi iz Okučana, a naši ga od njih zarobljavaju u Bljesku. Nadam se da je jasnije zašto ga nije bilo u Miliciji[/quote].

Gore si kao mogućnost pominjao da je možda sa Brijuna, a tamo ga je mogao imati samo SDB tj. Milicija. Iz tog razloga sam to pomenuo kao mogućnost , a navodi se 1 u Puli ofarban, kao i još jedan pod korozijom.

Nepal je sudjelovao u UN misiji u RH, pa je to i najlogičnija solucija.

Ovdje ima fotka Ferreta u UN misiji kod Nepalaca.

Kliknuti na peacekeeping.

http://www.nepalarmy.mil.np/index.php
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sri Lip 06, 2007 4:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

TNX za stranicu Falanga, po modelu ovaj na našim slikama odgovara tima koje su imali Nepalci, mada ni meni više nije ništa jasno, upravo sam se čuo sa jednim poznanikom za kojega sam mislio da zna točnu informaciju za porijeklo Ferreta na Brijunima, no odgovor je negativan, zapravo ni on više nije siguran dali se radi o istom primjerku. Od druge osobe, MUP-ovac pak saznajem da je taj ( na našim slikama) sigurno zarobljen od srba, znači ex-nepalaca. Opet se vračam na prvi post i posipavam se pepelom Embarassed
Možda da nam član "155" ipak poskenira fotku, pa ako se radi o drugoj podvarijanti vozila rješavamo ove nepoznanice.
Moja isprika, ako sam u predhodnom postu ispao presiguran, ali eto i ja se koristim informacijama koje sam dobio od nekih poznanika.

P.S.
Zanimljivo bi bilo saznati kad je došao na Brijune ili Sv.Katarinu, mada mi se nekako čini da se cijelo vrijeme povlači jedno te isto vozilo iz Bljeska, jer je ZDRUG na Katarinu došao poslje Oluje, a za Brijune nema pouzdane informacije da je ikada tamo i bio. Tako malo vozilo, a toliko zavrzlame.
Natrag na vrh
falanga92

PorukaUpisano: Sub Jul 07, 2007 9:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ga i ovdje

http://policija.hr/mup.hr/main.aspx?id=1122
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma