Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Gusjenice

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pon Svi 21, 2007 7:30 pm    Naslov poruke: Gusjenice Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima,imam jedno pitajne....

Naime,imam Sd.Kfz. 182 King tiger (henschel turret). složio sam ga bez većih poteškoća samo su mi ostale gusjenice....koje su u komadima(vjerujem da znate i sami) Sve sam ja to spojio ručno i sad me zanima kako se one spoje na tenk(nisam ih još dirao lijepilom). Malo sam ja to na suho stavio na tenk i lagano ih krivio prema kotačima i izgledalo je dobro,e sad-da ja njih spojim na tenk nakon što ih obojam ili poslije-jer ne znam kako ću onda obojati unutarnji dio gusjenica kad budu na kotačima?!?

I kako postam sliku?;hvala.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
T34
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 21, 2007 7:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za sliku je sve objašnjeno pod "pravila foruma" - zaista nije teško Smile
Ja osobno bi kompletan proces bojanja (boja, wash, drybrush itd.) obavio prije, naravno polijepiti ćeš što veće komade koliko je to moguće...
Tiger II ima one bočne štitnike koji pokrivaju gornji dio podvozja, lakše bi sve obavio ako isti već nisi polijepio, a i kotače...
Kada imam maketu s gusjenicama u člancima, zalijepim samo pogonski kotač i ljenjivac, eventualno dva krajnja putna kotača, te sredim gusjenice, a onda je lako...ali naravno raspored ovisi i o samoj maketi...

Ps. uglavnom se ne zna ali za Tigera II obe kupole su od istog proizvođača - tvrtke Krupp...
Natrag na vrh
101Airborne

PorukaUpisano: Uto Svi 22, 2007 11:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle,to je King tiger,figura je iz....neznam,kao što rekoh,fale gusjenice(nisam nalijepio ove ploče koje si spominjao) dodao sam gore Mg34. Svaki komentar dobrodošao(nemojte sad odmah rokat,ipak sam novi i ovo sam radio na svoju ruku Very Happy Embarassed Very Happy

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
101Airborne

PorukaUpisano: Uto Svi 22, 2007 11:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E da,ovo naprijed je smeće od italerijevog puttya s kojim ne možete raditi zimmerit pa oprostite na tome...

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Svi 22, 2007 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa putty ti je kit a be snjesa za zimmerit.A za gusjenice mislim možeš ti njih stavit pa bojati ali češ onda morat sa kistom bojati iznutra tako da če ti to stvoriti puno posla pa sada ti odlući Confused
Natrag na vrh
101Airborne

PorukaUpisano: Uto Svi 22, 2007 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A nisam znao,u papirima je pisalo "....make zimmerit with putty...."

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Svi 23, 2007 9:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

101Airborne Napisao/la:
A nisam znao,u papirima je pisalo "....make zimmerit with putty...."

Vjerojatno su mislili na Milliput.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma