Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

la belle epoque

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1918. do 1941.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
coolrunnings_99

Član od: 17 Stu 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 14, 2007 11:52 am    Naslov poruke: la belle epoque Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
coolrunnings_99

PorukaUpisano: Sri Velj 14, 2007 12:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nekaj sam zbrljo sa slikama, ali kopirajte link u browser i stvar radi

rijec je o Erich pl.Kos-u , letacu zrakoplovstva Kraljevine SHS, i pukovniku ZNDH, koji je izvrsio samoubojstvo 2 dana prije ulaska partizana u Zagreb

Tvrdje sleceni avion trebao bi biti Potez VIII, o autu ne znam nista osim da je bio vlasnistvo g.Kos-a

Cekam jos slika (obecano puuno slika g Kos-a kraj jednomotornih/ jednokrilnih/niskokrilnih) aviona, (vlasnik fotki nije znalac, ali meni sline cure ne Hurry-e, Me109, i ili Rog-ove)

Bilo bi zgodno kada bi uz fotke, isla i prica, pa ako netko zna nesto vise, eto vremena i mjesta da se raspise

pozdrav svima!
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 14, 2007 12:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljive fotografije... Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Sri Velj 14, 2007 11:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije Potez VIII, nego Potez XXV.
Fotke su odlične i jasne, svaka čast na njima. Samo nastavi Wink
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 15, 2007 2:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da malo dopunim, za one koji ne znaju, a interesira ih.
Neka onda i mene netko nadopuni ak sam kaj izostavio ili pogrešno naveo;

dakle, radi se o Potezu XXV ili prema VV terminologiji Potezu 25 A2 (znači izviđač) i to s motorom Jupiter 9Ad (420KS) - što je bitno za razlikovanje, jer je Potez 25 u KSHS (i kasnije u KJ) koristio čak šest (više ili manje) različitih vrsta motora. Ova inačica je inače bila daleko najčešća.
Pretpostavljam da je ovo jedan od 200-tinjak licencnih mašina proizvedenih u zemunskom Ikarusu, a obzirom na tip i smještaj broja (označavanja), rekao bih da ova kraksa datira negdje u drugu polovinu 30-tih.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Velj 15, 2007 9:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tocno Prelude,
Mislim da je Potez iz Ikarusove proizvodnje, nazire se vrh amblema na bijelom polju kormila smjera.
Natrag na vrh
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Čet Velj 15, 2007 12:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da li netko zna detalje o automobilu sa prve slike; ja ne mogu otkriti o čemu se radi, na hladnjaku je neki natpis, ali ne razaznajem koji.

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Čet Velj 15, 2007 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

G. Kos dali se zna od kud je porjeklom jer u selu Lukacec kraj V. Gorice od kuda je moja baka ima dosta ljudi s takvim prezimenom a prije rata dosta obitelji je nosilo titulu pl. ?

Makar je to selo za vrijeme rata bilo više naklonjeno partizanskoj strani neko NDH ali opet...
coolrunnings_99

PorukaUpisano: Pet Velj 16, 2007 4:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to ne bi trebao biti problem, tj raspitat cu se

za sada znam da je obitelj Kos imala cijeli niz nekretnina u Zagrebu, koje su listom nacionalizorane 45-e, sto nije dovoljno za zakljuciti da je i rodom iz npr Zgb-a

iz plemicke obitelji jest (sto god to ikome god to nesto znaci), to za sada znam
Natrag na vrh
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Ned Svi 20, 2007 2:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako moze malo bolji i veci sken amblema na hladnjaku, netko ce sigurno prepoznati. Auto je inace mrak.
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Svi 20, 2007 4:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grofri (Gross & Friedmann)
Austrijska firma koja je dobila licencu od francuskog Amilcara te je od 1924 do 1927 proizvodila model CGS

http://www.mirbach.de/main.asp?main=auto_detail&ID=2322&subnav=1
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1918. do 1941. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma