Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Pro 27, 2005 11:53 pm Naslov poruke: Pomoć! |
|
|
ovako
radim tirpitza u 1:350, e sad, buduci da je to prvi kriegsmarine brod koji radim, i treci brod uopce, imam podosta problema sa trazenjem odgovarajuće boje...
guglajuci naisao sam na podosta informacija tako da sam sad prilicno zbunjen. ne bih zelio ofarbati brod u boju kakve on nije bio.
neke stranice preporucaju boju light sea grey no ja je nigdje nisam pronasao, mislio sam sam smućkati boju prema fotogravijama, no njih nema bas puno....
tako da pliiiz help!
radi se o ovoj kamuflaznoj shemi za tirpitza iz travnja 1942
http://www.bismarck-class.dk/tirpitz/paint_schemes/pictures/1942/05_tp_march_42_scheme_3_camo_E_port_big.gif |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 12:17 am Naslov poruke: |
|
|
| Ja bih ovako napravio, uzeo bih rlm75 i pomijesao je sa H307 ili H308, regulirao jos malo bijelom samo ako bi bilo potrebno, ove dvije negdje u omjeru 70:30 za rlm75. Ak nemas gunze onda MM rlm 75 i light ghost gray, al preporucio bih ti da ga bojas akrilima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
aha, hvala na savjetu, aku u medjuvremenu ne nadjem nesto drugo poslusat cu majstora,
btw zasto akrilke? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
Zato što pretpostavljam da ćeš ga krcarti sa pe dijelovima, a u slučajevima kada ceš ljepiti vec obojane dijelove, akrilke ga lakse podnose, brze prime uglavnom a to ti jako puno znači kada imaš komadić pe-a tanak 0,2 mm i dugačak 2 mm u pinceti , ali mozes i enalmel pa pospricati akrilnim lakom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 1:41 am Naslov poruke: |
|
|
aha
thx obi wan! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 2:02 pm Naslov poruke: |
|
|
ej darijo.
malo ti je link u qurcu.... pise "Forbidden" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 2:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| pise forbidden, no naso sam ja to manualno, ne pomaze mi bas jer je to iz lipnja, a ova kamuflaza koju ja radim je od travnja do svibnja 1942 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 6:28 pm Naslov poruke: |
|
|
a nista mislio sam da će ti pomoći. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 9:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| nema veze, svaka pomoc mi je dobrodosla |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Sri Pro 28, 2005 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| je si li u literaturi prošao i Osprey-New Vanguard-71 German Battleships 1939-45 nisam detaljno čitao ali i tamo ima spomena oko nekoliko shema |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 29, 2005 12:42 am Naslov poruke: |
|
|
| nije meni problem shemu, nego koju boju tj. nijansu upotrijebit.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 29, 2005 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
Planiram nabaviti navedeno čudo tako da je i meni ovo interesantno.Sigurno ču imati sličnih problema.Jedino sam siguran da ovaj nema problema sa navedenim.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 29, 2005 8:28 am Naslov poruke: |
|
|
...a kaj će mu onaj 150 gramski čekić i dlijeto?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 29, 2005 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Vjerojatno ga je izrezbario sa čekićem i dlijetom iz cjepanice.. Ovakve propagandne fotke mogu stvarno bit smješne sa svojim sitnim nelogičnostima  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|