Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

iar-93 orao

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
--Vedran--
Gost
PorukaUpisano: Čet Tra 26, 2007 10:49 am    Naslov poruke: iar-93 orao Citiraj ovaj komentar

da li postoji maketa doticnog aviona?
koji proizvodac i mjerilo?

unaprijed hvala
Natrag na vrh
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Čet Tra 26, 2007 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

koliko ja znam postoje resin-ske makete u 1/72 i 1/48 mjerilu:

http://tinyurl.com/2lwscd ---- recenzija za orao (AEROPOXY) 1/72

http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=RSTM4802 ---- orao (Red Storm) u 1/48 [/url]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
--Vedran--
Gost
PorukaUpisano: Čet Tra 26, 2007 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

potez XXV Napisao/la:
koliko ja znam postoje resin-ske makete u 1/72 i 1/48 mjerilu:

http://tinyurl.com/2lwscd ---- recenzija za orao (AEROPOXY) 1/72

http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=RSTM4802 ---- orao (Red Storm) u 1/48 [/url]

hvala puno

malo skup ovaj u 1/48.-ci Shocked
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Čet Tra 26, 2007 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko ja znam, netko sa ovog foruma radi svoju verziju orla, medjutim nemam pojma kad bi se trebala pojaviti u prodaji.....

Ako ti se neda cekati, uvijek mozes jaguara preraditi, ja sam imao tu ideju pa sam odustao, jer je dosta komplicirano, a ako se vec ocekuje gotova maketa...... radije cu se strpiti malo

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Čet Tra 26, 2007 1:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da li to mozda Hobby M radi (moze li se znati u kojoj je fazi izrade)?

Evo ovdje pise da je cijena ovog u 1/48 (red storm) u Srbiji oko 30E:

http://makete.airserbia.com/makete/flanker/orao/orao.htm
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Čet Tra 26, 2007 1:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je Hobby M (ako se dobro sjecam), a o trenutnoj fazi izrade....otkud da to itko zna osim njega? Wink

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 27, 2007 12:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po onom što sam vidio i čuo ne bih preporučio gore navedene (izašle) makete ... Jedino ako nemate tonu živaca i maketarskog iskustva. A i u tom ste slučaju sami krivi ako vas prozovu mazohistima.
A spomenute makete i kad se slože (a bez značajne samoautorske inventivnosti i improvizacije) nisu oličenje autentičnosti i točnosti. Tek podsjećaju na Orla.

Pričekajmo Hobby-M-a ili nekog drugog da ponudi nešto kvalitetnije ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
djordje

Član od: 01 Stu 2005
PorukaUpisano: Ned Tra 29, 2007 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako vas zanima maketa Orla, kontaktirajte gospodina Mihaljcica koji pravi maketu Orla i S-49 u razmeri 1/48 (http://red-storm.50webs.com/makete.htm). Na Hannants-u kosta koliko kosta a kod njega je mozete kupiti za 30 eura. Ja sam kupio maketu Orla i meni se cini sasvim solidnom te bih je preporucio. Mora se uloziti malo truda jer ne moze sve da se dobije gotovo zar ne? Jos kad stavim AGM-65, BL-755 i Durandal izgledace mocno! Jedino sto bih od detalja dodatno uzeo je pilotsko sediste i mora se detaljisati kabina. Hadje maketari mora malo da se vezba scratchbuilding. Evo par slika koje sam napravio onako na brzinu:

Kutija makete

Sigurno zapakovano

Vakumski poklopac kabine

Trup iz jednog dela i izduvnici

Svi delovi

Delovi stajnog trapa idr.

Krila...

Sastavnica

Dekali i maske za poklopac kabine

Poredjenje velicina sa Spitfire Mk. V u 1/72

Ako vas zanimaju slike jos S-49A Ik-2, Ik-3 u 1/48 i Folland Gnat i Ikarus 451M u 1/72 slobodno mi posaljite privatnu poruku i otvoricu temu o maketi koja vas zanima.

Puno pozdrava,

Djordje
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Tra 29, 2007 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Djordje, nema razloga da ne okacis thumbove s prikazom inetrijera kutije za svaku od pojedinih navedenih maketa. I mene zanima - pogotovo S-49 i Ikarus 451M.
To što sam bio kritičan prma spomenutom Orlu, ne znači da se od tih "sirovina" ne može izraditi solidna maketa. Osobno smatram da smo se u današnjem Hi-tech" maketarstvu možda i malo previše razmazili, te zaboravili na improvizaciju i inventivnost. Moje je upozorenje (više nego kritika) bilo u principu upućeno ovim mladjim kolegama da ne ostanu zatečeni kad otvore poklopac kutije pa padnu u rezignaciju (a upravo je jedan takav i postavio upit). Dakle, Go Ahead ... zanima nas - po mogućnosti i složena maketa, čisto da se vidi da li to igra ili ne - odn. koliko truda bi eventualno trebalo (još) uložiti da se dobije vjerna umanjena replika.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Supercuber

Član od: 20 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Ruj 05, 2008 6:04 pm    Naslov poruke: Soko J-22 Orao 1/72 resin kit by AEROPOXY Citiraj ovaj komentar

Soko J-22 Orao 1/72 resin kit by AEROPOXY

U prodaji od 1. Listopada.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma