Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Tra 26, 2007 10:49 am Naslov poruke: iar-93 orao |
|
|
da li postoji maketa doticnog aviona?
koji proizvodac i mjerilo?
unaprijed hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Tra 26, 2007 1:00 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala puno
malo skup ovaj u 1/48.-ci  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Tra 26, 2007 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko ja znam, netko sa ovog foruma radi svoju verziju orla, medjutim nemam pojma kad bi se trebala pojaviti u prodaji.....
Ako ti se neda cekati, uvijek mozes jaguara preraditi, ja sam imao tu ideju pa sam odustao, jer je dosta komplicirano, a ako se vec ocekuje gotova maketa...... radije cu se strpiti malo _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Tra 26, 2007 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da je Hobby M (ako se dobro sjecam), a o trenutnoj fazi izrade....otkud da to itko zna osim njega?  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 27, 2007 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
Po onom što sam vidio i čuo ne bih preporučio gore navedene (izašle) makete ... Jedino ako nemate tonu živaca i maketarskog iskustva. A i u tom ste slučaju sami krivi ako vas prozovu mazohistima.
A spomenute makete i kad se slože (a bez značajne samoautorske inventivnosti i improvizacije) nisu oličenje autentičnosti i točnosti. Tek podsjećaju na Orla.
Pričekajmo Hobby-M-a ili nekog drugog da ponudi nešto kvalitetnije ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| djordje
 | | Član od: 01 Stu 2005 | | Poruke: 103 | |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
Ako vas zanima maketa Orla, kontaktirajte gospodina Mihaljcica koji pravi maketu Orla i S-49 u razmeri 1/48 (http://red-storm.50webs.com/makete.htm). Na Hannants-u kosta koliko kosta a kod njega je mozete kupiti za 30 eura. Ja sam kupio maketu Orla i meni se cini sasvim solidnom te bih je preporucio. Mora se uloziti malo truda jer ne moze sve da se dobije gotovo zar ne? Jos kad stavim AGM-65, BL-755 i Durandal izgledace mocno! Jedino sto bih od detalja dodatno uzeo je pilotsko sediste i mora se detaljisati kabina. Hadje maketari mora malo da se vezba scratchbuilding. Evo par slika koje sam napravio onako na brzinu:
Kutija makete
Sigurno zapakovano
Vakumski poklopac kabine
Trup iz jednog dela i izduvnici
Svi delovi
Delovi stajnog trapa idr.
Krila...
Sastavnica
Dekali i maske za poklopac kabine
Poredjenje velicina sa Spitfire Mk. V u 1/72
Ako vas zanimaju slike jos S-49A Ik-2, Ik-3 u 1/48 i Folland Gnat i Ikarus 451M u 1/72 slobodno mi posaljite privatnu poruku i otvoricu temu o maketi koja vas zanima.
Puno pozdrava,
Djordje _________________ djordje |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Djordje, nema razloga da ne okacis thumbove s prikazom inetrijera kutije za svaku od pojedinih navedenih maketa. I mene zanima - pogotovo S-49 i Ikarus 451M.
To što sam bio kritičan prma spomenutom Orlu, ne znači da se od tih "sirovina" ne može izraditi solidna maketa. Osobno smatram da smo se u današnjem Hi-tech" maketarstvu možda i malo previše razmazili, te zaboravili na improvizaciju i inventivnost. Moje je upozorenje (više nego kritika) bilo u principu upućeno ovim mladjim kolegama da ne ostanu zatečeni kad otvore poklopac kutije pa padnu u rezignaciju (a upravo je jedan takav i postavio upit). Dakle, Go Ahead ... zanima nas - po mogućnosti i složena maketa, čisto da se vidi da li to igra ili ne - odn. koliko truda bi eventualno trebalo (još) uložiti da se dobije vjerna umanjena replika. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
 | | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 264 | |
|
Upisano: Pet Ruj 05, 2008 6:04 pm Naslov poruke: Soko J-22 Orao 1/72 resin kit by AEROPOXY |
|
|
Soko J-22 Orao 1/72 resin kit by AEROPOXY
U prodaji od 1. Listopada.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|