Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Ožu 25, 2007 9:24 pm Naslov poruke: 'Jap cars' build off |
|
|
Evo otvaram ovu temu da vas informiram o skorasnjem pocetku jednog natjecanja ovdje na nasem malom forumu. Tanelorn mi je dao zeleno svijetlo da objavim informacije vezane uz ovo pa, eto, informacije sljede.
Tip natjecanja je 'build off' sto ukratko znaci – prijavljeni natjecatelji imaju odredjeno vrijeme da sloze maketu. Nakon isteka zadanog vremena, clanovi foruma ce moci glasati za pobjednika. Za sad jos nisu dogovorene nikakve nagrade, ali ne radi se maketarstvo zbog nagrada. Iako to jos nije iskljuceno. Pa evo pravila:
Natjecanje je otvoreno za sve koji se registriraju do 31.03.07.
Tema 'build off'-a je 'Japanski automobili u mjerilu 1/24'
Natjecanje traje od 1.04.07. do 31.08.07. 5 mjeseci je sasvim dovoljno vremena da i uz sve obaveze svi stignu napraviti pristojnu maketu.
U slucaju da vise sudionika natjecanja svoje makete nije zavrsilo na vrijeme, natjecanje ce se produziti, ali u razumnom vremenu.
Kit mora biti potpuno nov, nezapocet.
Prva slika u vasoj temi MORA biti slika unutrasnjosti kutije da pokazete kako maketa jos nije zapoceta.
Naslov vase tema MORA biti ime makete koju slazete i proizvodjac.
Modifikacije na maketi nisu obavezne, ali se poticu, ali MORATE upotrijebiti originalno podvozje i karoseriju.
Maketa moze biti plasticna ili resinska, ali NE metalna.
Clanovi foruma moci ce glasati za pobjednicku maketu u razdoblju od 01.09.-07.09.07.
Svaki clan ce moci dati jedan glas.
Potrebno je stavljati slike napredka, barem jednom mjesecno.
Zavrsne fotografije MORAJU pokazivati sljedece:
- Lijeva strana
- Desna strana
- Prednji dio
- Zadnji dio
- Krov
- Podvozje
- Unutrasnjost
Ova pravila jos nisu fiksna (do pocetka natjecanja) pa ako netko ima jos nekakvu konstruktivnu kritiku, molim da se javi, jer zelimo napraviti sto zanimljivije natjecanje - i za natjecatelje i za 'promatrace'. Molim sve zainteresirane za ovo natjecanje da se u nastavku ove teme prijave.
Do pocetka natjecanja imat cemo i novu rubriku u koju cemo stavljati nase projekte i koja ce biti kreirana iskljucivo za ovakva natjecanja.
Matija _________________

Low: poruka promijenjena dana: Sub Ruj 15, 2007 8:19 pm; prepravljeno ukupno 8 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ožu 25, 2007 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Veoma zanimljivo, svaka čast na ideji!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ožu 25, 2007 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Podržavam ideju koja mi se čini jako interesantna .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ožu 25, 2007 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
i'm in  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
I ja se pridružujem ali ću imati malo problema oko fotića. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
Podržavam temu, a nadam se i da ćete vi auto-maketari biti ažurniji od nas avio i brodo-maketara. Group build Bf 109G barem nekako ide, a onaj sa japanskim brodovima nije nažalost ni počeo...Mogli bi i zaljubljenici u oklop i vojna vozila pokrenuti nešto slično.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tanelorn
 | | Član od: 08 Tra 2005 | | Poruke: 784 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
Navecer cu vam kreirat posebni podforum "Group build i Build-off" i u njemu kategorije za zrakoplove, plovila, oklop i automobile pa da mozete i pocet. Za auto maketare uopce i ne sumnjam da ce prvi pocet (i zavrsit)... stvarno ste produktivni, svaka cast decki  _________________ Last night fear knocked on my back door. Faith answered!
There was no one there! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlična ideja, mislim da imam nekog japanca na lageru, možda se pridružim. A predlažem i temu za slijedeći build off: Muscle cars '65-'75 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 4:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| daneel Napisao/la: | | Odlična ideja, mislim da imam nekog japanca na lageru, možda se pridružim. A predlažem i temu za slijedeći build off: Muscle cars '65-'75 | (kaze on muscle.....)
ne diraj u osinje gnjezdo
sto se mene tice, mozemo mi i skratiti trajanje ovog, pa da prije pocnemo sljedece. mozda je 5 mjeseci malo predugo? otvoren sam za prijedloge i sugestije. ako se slozimo da mozemo to napravit i u kracem roku - moze. a ja te pozivam da nam se pridruzis. u internim razgovorima mislim da nas je za sad 7 ili 8. decki jos nisu dosli do kompa da se prijave. sto vise, to bolje.
i da malo razjasnim jedno pravilo. dobivao sam pm-ove zbog toga pa evo pojasnjenje. napisao sam da se originalno podvozje i karoserija moraju upotrijebiti. to znaci da ih ne smijete zamjeniti sa nekim drugim autom, ali da ih smijete modificirati kako god hocete. sam taj dio mora biti originalan, ali njegov izgled ne mora. to su jedina dva dijela iz cijele kutije od makete koja moraju ici na auto, a u kakvom ce oni stanju biti.....
i da sve bude regularno pa da me se poslje ne diskvalificira - i ja se prijavljujem za ovo.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nikola
 | | Član od: 02 Velj 2006 | | Poruke: 262 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicna ideja, naravno da mozete racunati i na mene. jedva cekam, a sto se tice sljedeceg builld offa definitivno bi to trebali biti american ili muscle cars, uglavnom neki old school. ili mozda  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 7:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| low Napisao/la: | | daneel Napisao/la: | | Odlična ideja, mislim da imam nekog japanca na lageru, možda se pridružim. A predlažem i temu za slijedeći build off: Muscle cars '65-'75 | (kaze on muscle.....)
ne diraj u osinje gnjezdo
sto se mene tice, mozemo mi i skratiti trajanje ovog, pa da prije pocnemo sljedece. mozda je 5 mjeseci malo predugo? otvoren sam za prijedloge i sugestije. ako se slozimo da mozemo to napravit i u kracem roku - moze. a ja te pozivam da nam se pridruzis. u internim razgovorima mislim da nas je za sad 7 ili 8. decki jos nisu dosli do kompa da se prijave. sto vise, to bolje.
i da malo razjasnim jedno pravilo. dobivao sam pm-ove zbog toga pa evo pojasnjenje. napisao sam da se originalno podvozje i karoserija moraju upotrijebiti. to znaci da ih ne smijete zamjeniti sa nekim drugim autom, ali da ih smijete modificirati kako god hocete. sam taj dio mora biti originalan, ali njegov izgled ne mora. to su jedina dva dijela iz cijele kutije od makete koja moraju ici na auto, a u kakvom ce oni stanju biti.....
i da sve bude regularno pa da me se poslje ne diskvalificira - i ja se prijavljujem za ovo.  |
Mislim da je 5 mjeseci sasvim dovoljno jer u tih pet mjeseci još ljudi može uletjeti u build off da svi stignemo napraviti maketu za to vrijeme. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 8:41 pm Naslov poruke: |
|
|
meni se zdi, da bi bilo 2 meseca cisto dovolj  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma najbolje je 5 jer sve stignemo napraviti ,a drugi se uspiju ukjlučiti.Valjda sam u pravu ako nisam slobodno me opomenite. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 9:10 pm Naslov poruke: |
|
|
samo naprijed.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pon Ožu 26, 2007 9:29 pm Naslov poruke: |
|
|
mislim da Mario ima pravo. ipak smo ovo malo nabrzinu smislili pa netko mozda trenutno niti nema Japanca doma. a bilo kakvo narucivanje sa neta traje oko mjesec dana. pa je taj onda vec izgubio mjesec dana za koje smo mi ostali vec napravili dobar posao.
ako cemo skratit vrijeme, mozda bi skratili za mjesec dana, nikako za 4 mjeseca. ali to pada na 1.8. a tko sad moze znat gdje ce bit 1.8.?
mislim da bi ipak trebalo ostati kako je, bas zbog godisnjih. a bit ce jos BO-ova. pa necemo valjda nakon ovog svi odustat od maketarstva. (mozda neki i hoce kad vide sto planiram napraviti sa svojim projektom )
kad budemo organizirali sljedeci BO, pocet cemo se ranije dogovarat, tako da svi imaju jednako vremena za nabavit makete, pribor, boje i ostale maketarske pi..arije. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
 |
Otvoreni maketarski forum Forum Indeks
-> Automobili, motori, kamioni,... |
Vremenska zona: EET (Europa) Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Naprijed
|
| Stranica 1/8 |
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|