Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Lexington CV-2 - Trumpeter vs Pit-Road

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
lordbaldrick
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 19, 2007 10:25 pm    Naslov poruke: Lexington CV-2 - Trumpeter vs Pit-Road Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

Da li netko zna kakva je razlika između Trumpeterova i Pit-Roadova Lexingtona CV-2 1/700. Našao sam Pit-Road na HLJ no tamo mi se čini dosta skuplji od Trumpeterova, pa se pitam isplati li se?!
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 19, 2007 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nikakva. Još jedan rezultat kooperacije Trumpetera i Pit-Roada. Jedan od dva Pit-Road Lexingtona (skuplji) ima nekakav osnovni PE set u kutiji, inače je sadržaj kutije identičan Trumpeterovom.
Osobno bi uzea Trumpetera i za razliku u cijeni nabavija pravi Lexington/Saratoga PE set (npr. GMM-ov košta 14$). Sve ovo skupa bi ti došlo koliko sam Pit-Road, znači po meni ne isplati se
Natrag na vrh
lordbaldrick
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 6:23 pm    Naslov poruke: Puno hvala Citiraj ovaj komentar

Tako sam i mislio.
PE će ići obavezno! GMM sam planirao a i White Ensign također uskoro izdaje PE za Lex-a.

Baj d vej ... jel' ima kakva preporuka za online shop za GMM metal?? Dosad sam nabavljao preko White Ensigna. Momci su uslužni, brzi i korektni što se tiče cijene. Čak vraćaju VAT. Valjda zbog čekanja na svoj PE za istu maketu trenutno nemaju GMM.
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za GMM metal samo GMM, tamo je najjeftiniji

http://www.goldmm.com/

Moja iskustva s njima su sve same petice, brzi su, ažurni, korektni, kontaktiraš sa samim vlasnikom, Lorenom Perryjem (inače glavnim dizajnerom i jednim od pionira u proizvodnji brodske jetkovine - since 1985).
Pošto je to mala firma ne primaju kreditne kartice ali su otvoreni za sve ostale načine plaćanja (uključivo cash in envelope); kako bi volija platit to se dogovori s Perryjem. Nemaju on-line naručivanje već narudžbenicu moraš isprintat, popunit i poslat isključivo poštom na njihovu adresu, zajedno s dolarima ili nekim drugim dokazom o plaćanju. Ja to pošaljem preporučeno, avionom (najsigurnije i najbrže, a 30 kn troška), kod njih to stigne za 10-15 dana, ovisno o ažurnosti poštanskih službi. Nakon toga oni ti šalju naručeno, također air-mailom, s tim da ti je poštarina 12% vrijednosti narudžbe.
Napravljeno već nekoliko puta i bez ikakvih problema, evo svaki dan očekujem jedan njihov velebni PE set naručen prije misec dana. A setovi su im stvarno fascinantni
Natrag na vrh
lordbaldrick
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 21, 2007 1:37 am    Naslov poruke: Kad smo već kod GMM ... Citiraj ovaj komentar

Njihovi PE setovi su od neke vrste željeza da ne kažem čelika i kao takvi vrlo su tvrdi. Čime ih ti režeš odnosno skidaš elemente??

Probao sam s jednostranim oštricama (ono kao žileti) i skalperom sve na staklu i pošteno se namučio. Da ne kažem da oštrice bacam nakon nekoliko rezanja jer ih GMM iskasapi.
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 21, 2007 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svi njihovi setovi koje imam su od (mekanog) brassa. Imam samo jedan PE set od stainless steela (Voyager Model). Taj je zamjetno robusniji ali nemam nikakvih problema prilikom skidanja elemenata.
Sve elemente s PE setova skidam onim malim, tankim, špicastim nožicama - uzmi ih od žene, cure (one ionako uvik nešto rickaju, čupkaju). Kad element odvojim s okvira ako rez ne valja lagano ga obradim dijamantnom turpijicom (to moš nać kod zlatara). Skalpele i žilete ne koristim jer su metalci prefini i traže ipak suptilnija rješenja. Ali žilete koristim za savijanje pod pravim kutom jer su dovoljno tanki pa moš lipo, čisto savit 90°
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma