Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

88 flak

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dekybomber

Član od: 11 Jul 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 9:51 am    Naslov poruke: 88 flak Citiraj ovaj komentar

malo sam gledao i kopao,i našao sam da je jedan dio flakova 88 bio postavljen na polugusjeničar,ili ti Self-Propelled 8.8cm Flak Cannon,fotke su vrlo rijetke,ja sam našao samo ovaj jedan crtež

pitanje je sljedeće,jeli itko ikada vidio da postoji ova maketa i koliki je broj flakova 88(ako je uopće)bilo u upotrebi u nekim zemljama poslje ww2??
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 10:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ta fotka je rađena po origigi slici iz francuske '40.! proizvedeno je 10 komada '39 i 15 kom '40te ! što se makete tiče možda postoji neka u rezinu ili samo dijelovi za nju to neznam !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Flak 88 je upotrebljavan i nakon WW2. Ja se sjećam da sam ga vidio dok sam služio vojsku 1989, ali više nije bio u funkciji...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče korištenja poslje WWII, barem na našim prostorima, sigurno je da je korišten u velikom broju, čak je nekoliko baterija podjeljeno kao vojna pomoć albancima od '45-'48. Što se tiće HV-a,'93. godine na Muzilu je bila jedna bitnica Flakova 88, osposobljena naravno poslje oštečivanja i odlaska JNA. Evo dvije fotke iz Domovinskoga rata skinute sa neta:

Na prvi dio pitanja kolega Panzerfaust je odgovorio o broju napravljenih, ja bih samo dodao da je prvih deset napravljeno na podvozju Zugkraftwagena 12t (SdKfz8) i korišteni su u 8. schwerePzJager abteilungu u napadu na Poljsku i Francusku. Preostalih 15 je napravljena kao zamjena i nadopuna za uništene, ali i jačim frontalnim oklopom na novom podvozju Zugkraftwagena 18t (SdKfz9). '42. je postojala namjera izrade novih 112 kom., ali je stopirana.

Ilustracija koju si nam postao je na prvoj šasiji Sdkfz8, a fotka je na SdKfz9.
Natrag na vrh
dekybomber

PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 12:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok.znači vrlo mali broj tih vozila je napravljen uopće...maketu onda nema ni smisla tražiti,sad mi pada na pamet dali bi bilo moguće konvertirati neko vozilo i taj flak na njega,a odakle streljivo za ove naše iz domovinskog rata,predpostavljam da je juga pravila municiju??
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 12:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je trofejne municije bilo dovoljno, barem u početku. Dosta tih topova su bili u službi obalske artiljerije. Sa jednom 88-icom su i postignuti pogodci po JRM velikom patrolnom brodu Split kad je sramotno napao grad čije je ime i nosio... Čovjek koji je bio u posadi tog topa mi je ispričao da top nije imao nišansku spravu, ali su ipak postigli odlične pogotke...88 rulz Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dekybomber

PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

navodno je postojao jaako mali broj mobilnih 12.8 cm FlaK 40,jel netko ima možda kakvu fotografiju toga?
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 4:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ga na Sonderanhängeru 220

Skini onu Ospreyicu o Flakovima, imaš dosta zanimljivih fotki
Natrag na vrh
dekybomber

PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da to je to,ali našao sam da su taj flak montirali na neko vozilo a ne na prikolicu,iako nema slike!

Citat:
Skini onu Ospreyicu o Flakovima, imaš dosta zanimljivih fotki

kakvu ospreyicu?
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2007 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Osprey - New Vanguard 046- 88mm Flak 18-36-37-41 & Pak 43 1936-45

Bronarm nešto šteka večeras pa ti ne mogu dat link. Ali pogledaj ovu

Schiffer Military History - The 88mm FLAK
download
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma