Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| zec 1
 | | Član od: 02 Stu 2006 | | Poruke: 414 | | Mjesto: ivanic grad |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 12:03 am Naslov poruke: Dodge WC-62 |
|
|
[b]
Podaci o maketi -
Proizvođač : Bilek CZ
Godina proizvodnje : 1999
Mjerilo :1/35
Cijena : 149 cz kruna
Kratka povijest:
Godine 1942 u tvornici Dodge počela je proizvodnja 1.5 t ,6x6 vozila namjenjenog prijevozu ljudstva i opreme pod oznakom WC-62. Vozilom su najprije opremljeni svi rodovi američke vojske a zatim i vojske svih američkih saveznika.Vozila su ostala u upotrebi dugo po završetku WW II a još uvijek se mogu vidjeti u Srednjoj Aziji i Lat. Americi. U bivšoj JNA korištena su vozila reparirana u Z.Njemačkoj(mercedes).
Tehnički podaci-dužina 5,20 m
-širina 2,10 m
-visina 2,20 m
- motor- Cly T 223,6 silindara(r),76 ks
-max brzina 90 km/h
-naoružanje PAM 12,7mm(Browing)
O maketi.
Nakon dužeg vremena nabavio sam Dodge-a češke firme Bilek u 1/35.Nisam neki ekspert za vozila pa neznam dali to radi Bilek ili samo pakira.Dijelovi makete, njih 142,raspoređeno je na 5 sprua/4 većai 1 manji/+ staklo. Sastavnica je pregledna i podsjeća na Tamyiu(slika uz nacrt)
Doduše moj je kopiran ???
Sam odljev je vrlo dobar ,gotovo bez viškova ali je plastika jako tvrdapa će biti znojenja prilikom rezanja viškova.Uobičajeno proizvođač je pojedine dijelove kabine predvidio i za zatvorenu varijantu(amb).Ponuđene su dvije verzije WC-62 i WC- 63 (vitlo).Naljepnice su Propacteam-ove ,jako tanke i čine se ok.
Po mojoj ocjeni maketa je vrlo dobra i vrijedi te pare. Detaljirana je i treba tek malo doraditi poklopac motora(kopče). Cerada mi izgleda pre simetrično a PAM je spartanac,kotači su plastučni.Mogli su baš dati i motor kad su već izbušili rupe za njega.
Inače moja makina bit će Dodge WC-62 ,ZNG-65 samostalni bataljon 1991.(PZO PAM+ Igla)
vozil bum ja !
zec 1: poruka promijenjena dana: Uto Velj 20, 2007 12:18 am; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 12:04 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepa maketa i veoma super ideja,čekamo napredak  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 12:09 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdravljam tvoju recenziju i drago mi je da je savladana vještina optimiziranja fotki  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2443 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 1:07 am Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiva maketa i dobra recenzija. Kako to da se u kutiji dobiju dekali od Italerija? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 1:11 am Naslov poruke: |
|
|
Darko, napravi dioramu i sebe s Iglom kako imaš zahvat na MiG-a , kao i onda  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
Da li je Darko samo zahvatio MiG-a ili...?
Pitam da znam trebam li čestitati ili ne. Jeste da bih kasnio koje desetljeće i pol ali za čestitku nikada nije kasno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zec 1
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
A ne,zahvat vjerojatno nije bio potpun,bilo je dosta daleko,mical se u oblake prema suncu a strela je na to osjetljiva,a i samo jedan uložak(energija).Ima tu i moje greške:previše adrenalina,možda straha,možda bijesa.Iglu smo dobili mjesec dana kasnije.I danas se tješim da su piloti znali gdje čeka opasnost -naslušao sam se njihovih razgovora tih dana.
pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 7:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Iste priče ima moj stari doma,on je s 99.brig bio PZO-ac na Streli u Novoj Gradišci. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zec 1
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dok dođu unuci skinul budem bar jednu 29-ku! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 8:32 pm Naslov poruke: Re: Dodge WC-62 |
|
|
| zec 1 Napisao/la: | [b]
Inače moja makina bit će Dodge WC-62 ,ZNG-65 samostalni bataljon 1991.(PZO PAM+ Igla)
vozil bum ja ! |
Moram priznati da mi je ovaj tvoj citat jako zanimljiv. Naime, imam fotke ovoga kamiončića u službi JNA pedesetih godina, i pretpostavljam da su ih konzervirali, pošto su takodjer popularne Jamesove naši zarobljavali, dali ti imaš fotku ili kakvo saznanje o zarobljavanju WC62, obzirom da si napisao da ćeš raditi našega. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako ništa drugo, barem plastičnu u 72-ojci obješenu na drvo pa zračikom.
"Vidiš šinko...'vako je deda devedešprve..." i PLJAS diabolom ravno u...susjedov prozor na sveopće veselje brojnih unučića. "Nemojte me žajebavat jer ču ižvadit žube i uješt vaš ža gužiču...i tužiču vaš babi pa neče bit' kolača!!! Daj 'vamo tu žračiku!!! I šta še ti dereš komšija?!?!?!" uz energično mahanje štapom po zraku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zec 1
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam slike iz ZNG 91-92 ,a moram posudit od suboraca njihove pa budem bolje stavil na forum.Makina je modificirana(home made) PAM je na sredini teretnog prostora s oklopom 10 mm i naslonom za leđa-budeš videl - unikat, i sanduk s strelama.stranice skinute.čak ima i kamuflažu.
Makina je donacija a u mojem kraju ih je bilo dva kom ,kupljena davno na vojnom otpadu.Ja sam osamdesetih imal privatnog doma a prodal samga na Ravnice.Tip je doma imal konzerviranog GMC-a. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sri Velj 21, 2007 9:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Poštovani kolega Zec, molim te da to što je moguće prije napraviš jer će mi srce otkazati dok dočekam. Zar me želiš nositi na duši? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zec 1
|
Upisano: Sri Velj 21, 2007 9:57 am Naslov poruke: |
|
|
mora biti ovaj!

zec 1: poruka promijenjena dana: Sri Velj 21, 2007 9:38 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sri Velj 21, 2007 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma to frajeru!!!
Hvala ti. Zaslužio si
Jooooš!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|