Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kako napraviti lice u 1:35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pon Sij 22, 2007 12:14 pm    Naslov poruke: Kako napraviti lice u 1:35 Citiraj ovaj komentar

Radim dioramu u mjerilu 1:35...i kupija sam Dragonove modele:Armored Reconnaissance(Wiking Division), Sd.Kfz.251 ausf.C.(koji su baj d vej vec napravljeni). I sad mi dolazi naručeni od Italieria Schwimmvagen, kojeg cu ukomponirat u tu dioramu. E sad me zanima nakon sta san sve napravija onako kako triba (proucava san dugo na netu kako i sta napravit da sve dobije resalisticniji izgled-slike šaljem da se vidi)..
Kako napravit ljudima LICE?!?!? Ne bi tija sad nešto previse petljat pa da sve ode u prd....ec..a opet ovako su mi bezizrazajni.Jos sa ovim Dragonovim glavama koje imaju glupav izraz lica..a kod nas nema kupit Hornetove i Wolfove glave (nažalost).
Mislija san možda samo razrijedit crnu uljanu boju..pada pigmenti blago ispune udubine na licu?!
Ako ima ko kakvu ideju neka pomogne. Mozda san malo precorav za detaljiranje... Embarassed
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Sri Sij 24, 2007 10:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja radim ovako; glavu prvo prešpricam sa primerom, kada se on osuši sa MM bojom skin light još jednom prešpricam glavu. Nakon toga sjajni lak, sušenje dva dana, pa wash sa crnom, sušenje, mat lak, opet sušenje i na kraju drybrush sa MM skin warm bojom.

Pogledaj ovaj link, sigurno će ti pomoć:

http://ipmsstockholm.org/magazine/2001/12/stuff_eng_tech_paint_faces.htm

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pet Svi 18, 2007 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja to radim ovako: Cijela faca u CHAOS BLACK,pa na nju TERRACOTA,pa na nju DWARF FLESH(naravno,paziš na detalje) PA MIJEŠANO DWARF FLESH & ELF FLESH i onda ELF FLESH za most nosa,oko očiju i vrh brade.
Iako sada radim bez temeljne boje radi još bolje vidljivosti. Oči možeš crtati ili nemoraš. Ja sam ih prije crtao ali sada baš i ne zato jer njih radiš bijelom bojom,jelda? E pa,u stvarnom životu kad nekom gledaš u oči s 10-15 metara,baš ne vidiš da bjeločnica blješti,jel tako? Neka mješavina bijele i sive boje može doć u obzir,al probaj drybrushat područje očiju ak ih ne crtaš.... Navedene boje su GAMES WORKSHOP.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma