Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 859 | |
|
Upisano: Sub Kol 01, 2026 9:36 pm Naslov poruke: 101 i Osvetnici |
|
|
U radu, 101-ica i Osvetnici. Eduardove 1/72-jke, super makete al imaju nekih svojih problemcica.
Crtao sam u corelu sam dekale, pa isprobavam kako pasu.
Nemam bas vremena za maketarenje, al tu i tamo potrosim koji sat-dva.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5423 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 01, 2026 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo naprijed! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5808 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Sri Kol 05, 2026 1:43 pm Naslov poruke: Re: 101 i Osvetnici |
|
|
| su27rules Napisao/la: | | potez XXV Napisao/la: | | ...... Eduardove 1/72-jke, super makete al imaju nekih svojih problemcica. ....... |
Kakvih problemcica ima na ovim Eduardovim maketama?? |
Maketa je super sto se tice detalja i sklapanja. Treba se ipak malo posvetiti paznje kod sklapanja krila da sve lijepo legne i bude u ravnini (gornjaka na donjaku + kontrolne povrsine).
Mislim da mu je nos opet problem. Ovaj prsten sto eduard daje se ne poklapa sa trupom pa radi skalu koju treba brusiti ( mada je moguce da je meni nesto pobjeglo pri sklapanju). Al svakako treba stanjivati brusenjem izlazne/ulazne ivice ispuha/usisnika tj. meni se cine pre "debele".
Kod sklapanja poklopca kabine mi je na nekim super sjeo, dok se na drugim nesto smaklo kod kod sklapanja "grbe", trups i prednjeg poklopca (spremnik alkohola") pa ne legne kako treba... nisam otkrio je li do mene ili do kvalitete odljevka...
Sklapam 5 primjeraka i mislim da su 2 overtrees, 1 profipack i 2 iz duo packa.
Ima sink markova... to cak i varira od odljevka do odljevka, cak i ova nalijeganja povrsina. Moja je teorija da eduard u overtreese pakuje plastiku koja i ne bi prosla kontrolu kvalitete za klasicno pakovanje (profipack, weekend royal)...
A ko hoce bas brutalnu kritiku makete, gabor je na par foruma i youtube-u poceo neke analize al mislim da je i on odustao od rivet countinga
Ja sam ove svoje dekale printao u Eduarda i izgleda da su oni presli na neki tip proizvodnje sa printerom. Dekali imaju ovi novi film koji se moze guliti. Medutim boje izgledaju malo isprane kada se bas gledaju na jakom svijetlu izbliza. Takvi su i ovi njihovi dekali za Osvetnika u profipacku. Mislim da su se cak i zalili ljudi Eduardu na to opcenito.
Al u principu, golim okom s neke normalne udaljenosti to izgleda OK. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DusanVuskovic
 | | Član od: 07 Lip 2010 | | Poruke: 147 | | Mjesto: Chile |
|
Upisano: Čet Kol 06, 2026 4:41 am Naslov poruke: |
|
|
Prekrasan rad!
Kakva je povijest ovih zrakoplova MiG-21? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1881 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Kol 06, 2026 9:09 am Naslov poruke: |
|
|
| DusanVuskovic Napisao/la: | Prekrasan rad!
Pa zajedničko im je da su sva tri aviona preletjela iz bivše JNA/JRV (sa pilotima).
Dva od ova tri MiG-a su oborena, 101 (24.6.1992. poginuo Radoš) i 103 (14.9.1993. poginuo Peris).
Oba aviona su do rušenja bila u JRV sivoj shemi, a treći je bio sivi do pred Oluju kada je prebojan u maskirne boje kao i ostali MiG-ovi HRZ-a.
102 i 103 su poznatiji po grbovima gradova koje su nosili ispod kokpita (102 - 'Osvetnik Dubrovnika' i 103 - 'Osvetnik Vukovara') i prvi su dobili ambleme crnih vitezova.
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1671 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Kol 06, 2026 9:16 am Naslov poruke: |
|
|
| Lijepa kolekcija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3260 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Kol 10, 2026 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlični radovi!! Bilježim se za viškove dekala... plaćam u pivu i rakiji...
Ja nisam primjetio rszlike u kvalitetei u 48ici, ali PFM je revimo bolje kvalitete nego ostale 48ice.
Bis u 72ojci je zbrzan, i to više ne rade u kslupe od alatnog čelika, već u kslupe od legure aluminija, zbilja je zbrzana grba i losije je kvalitete bis sprue od mf ili pfm sprua.
Meni na 72ojkama ae najgore slaze dio sa donje stanje trupa spoj donjeg dijela krila sa polovicama trupa, i da ista stvar sa pokloocem kabine, ide loše na trup.
No sve u svemu, dobre makete, i kako ih sastavljas vidis kako je sve srazmjerno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DusanVuskovic
 | | Član od: 07 Lip 2010 | | Poruke: 147 | | Mjesto: Chile |
|
Upisano: Pon Kol 10, 2026 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| vojo Napisao/la: | | DusanVuskovic Napisao/la: | Prekrasan rad!
Pa zajedničko im je da su sva tri aviona preletjela iz bivše JNA/JRV (sa pilotima).
Dva od ova tri MiG-a su oborena, 101 (24.6.1992. poginuo Radoš) i 103 (14.9.1993. poginuo Peris).
Oba aviona su do rušenja bila u JRV sivoj shemi, a treći je bio sivi do pred Oluju kada je prebojan u maskirne boje kao i ostali MiG-ovi HRZ-a.
102 i 103 su poznatiji po grbovima gradova koje su nosili ispod kokpita (102 - 'Osvetnik Dubrovnika' i 103 - 'Osvetnik Vukovara') i prvi su dobili ambleme crnih vitezova.
Vojo  |
Hvala na odgovoru, vojo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Pon Kol 10, 2026 11:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| mariok Napisao/la: | Odlični radovi!! Bilježim se za viškove dekala... plaćam u pivu i rakiji...
Ja nisam primjetio rszlike u kvalitetei u 48ici, ali PFM je revimo bolje kvalitete nego ostale 48ice.
Bis u 72ojci je zbrzan, i to više ne rade u kslupe od alatnog čelika, već u kslupe od legure aluminija, zbilja je zbrzana grba i losije je kvalitete bis sprue od mf ili pfm sprua.
Meni na 72ojkama ae najgore slaze dio sa donje stanje trupa spoj donjeg dijela krila sa polovicama trupa, i da ista stvar sa pokloocem kabine, ide loše na trup.
No sve u svemu, dobre makete, i kako ih sastavljas vidis kako je sve srazmjerno! |
Da tocno to sto kazete. Steta, da su se jos malo potrudili bila bi savrsena 72-ojka.
Ma, dekala ima ne znam gdje cu s njima. Plan je bio da isprintam i imam svoju zalihu, a ovo ostalo "utopim" samo da pokrijem troskove printa.
Medutim, nemam ja bas vremena za to a i potkrala mi se greska na vitezu za 102 i 103 - pa bi treba tiskat korekturu za to...
Vjerovatno cu nesto raditi za antonove PA Osijek i ove cessnice, pipere sa pocetka, pa cu ubacit i ispravljenog viteza
Mario, poslat cu vam jednu plahtu (kreirajte boxnow kod i posaljite u inbox).
potez XXV: poruka promijenjena dana: Pon Kol 10, 2026 11:51 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Pon Kol 10, 2026 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| DusanVuskovic Napisao/la: | | vojo Napisao/la: | | DusanVuskovic Napisao/la: | Prekrasan rad!
Vojo  |
Hvala na odgovoru, vojo. |
Yep, hvala Voji na lipom sazetku povijesti migova.. ja nisam stigao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|