Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2518 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Uto Tra 29, 2025 7:38 am Naslov poruke: Moson 2025 |
|
|
Zahvaljujući Damiru bio sam na mom prvom Mosonu,
Alisa se vratila iz zemlje čudesa 😁
Tko je bio na prethodnom kaže da je prošli put bilo više maketara, možda ali meni je i ovo bilo impresivni.
Navest ću možda približne brojke ali čisto zbog ilustracije; oko 820 natjecatelja iz 26:zemalja, najbrojniji su bili kineski natjecatelji, njih 160 ! Izloženo je oko 2500 maketa, uz napomenu da je ove godine ograničen broj maketa po natjecatelju u jednoj kategoriji na 3.
Ove godine su figure premještene u posebnu dvoranu kako bi se ostavilo dovoljno mjesta.
"More" jaako lijepih i zanimljivih maketa u svim kategorijama, toliko da nisam niti pogledao sve, niti zbog vremena, ima ga dosta.
"Kad već idem" ponio sam i svoje makete,😶🌫️ naravno da se osoba uvijek potajno nada, ali kad sam vidio izložene makete shvatio sam da su moje "let braće Wright" u odnosu na "let na Mars" koje sam vidio izložene, naravno da nisam dobio ništa, zapravo skoro sigurno niti ušao u ocjenjivanje.
Ali rezultat (realno očekivani) apsolutno ne umanjuje zadovoljstvo viđenim, "dotaknuti" masterpieces izuzetno realnog umanjenog prikaza realnosti što mi je ujedno i poticaj da pokušam poboljšati tehnike ove strasti ( ili ovisnosti? 😉)
Kad već govorim o nagradama sa velikim zadovoljstvom ću ponovno čestitati svim osvajačima iz naših krajeva, od kojih su neki i članovi foruma, velike čestitke 👏👏👏👏👏
Naravno da je bio i šoping 😁
Krenuo sam sa idejom da neću kupiti ništa, ajde skoro ništa. 🤣
Ajde nisam ja idealista. ☺️.
Ili bolje spasio me dobri stari Albert kako je "skoro ništa" relativan pojam. 🤪
Dobro šalu na stranu, i onih "par maketa i đinđa" koje su mi "baš nedostajale" i taj dio je zanimljiv , veliki broj izlagača, vrlo raznolik i specifičan izbor.
Meni osobno jako zanimljivo i drago i koliko elemenata se pojavljuje u 3D printu pružajući detalje i finoću nezamislivu ali i neizvedivu u drugim materijalima...a pred par godina se htjelo 3D print na lomaču 🫣.
I naravno da mi je bilo drago susresti i razmijeniti psr riječi uživo sa Janom iz Brenguna 😎
Sve u svemu jako zadovoljan i nadam se da će mi se "zvijezde posložiti" i iduće godine.
Par fotki sa mobitela, one sa aparata kad stignem.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5760 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | Član od: 12 Lis 2010 | Poruke: 526 | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Uto Tra 29, 2025 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Leo na “novinarskoj” reportaži ! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | Član od: 29 Stu 2006 | Poruke: 546 | Mjesto: zagreb |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | Član od: 29 Stu 2006 | Poruke: 546 | Mjesto: zagreb |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | Član od: 20 Ruj 2011 | Poruke: 562 | Mjesto: Osijek |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | Član od: 16 Ožu 2006 | Poruke: 5147 | |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2025 6:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Bome je bilo ljepih maketa  _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|