Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| vojo
 | Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1833 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Pon Velj 03, 2025 12:11 pm Naslov poruke: HV brojevi |
|
|
Pozdrav svima,
Ne mogu naći da je netko već o tome pisao ovdje na forumu pa otvaram novi topic -
Razlog tomu je što sam u toku izrade našeg Bradleya M2 pošto su se nedavno pojavile fotografije 'gotovih' vozila koje polako ulaze u aktivnu upotrebu.
Muče me, naime, oni crni HV brojevi koji se sve više pojavljuju na vozilima HV-a, pri tome ne mislim na žute registarske pločice već na one crne pobojane (ili zalijepljene?) brojeve na PZ2000, Gvozdikama, M-84 i sl.
Dali je netko od vas pokušao istražiti/dokumentirati:
- dali su ti brojevi uvijek iste veličine (na svim tipovima vozila)
- dali je font Arial (kako se meni čini)
Prilažem slike brojeva koje sam 'skinuo' sa Gvozdike 2S1 na prikazu Dana OSRH 2018. godine na Jarunu:
(gornji brojevi na metru su inče, donji su centimetri!)
Vojo  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1833 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Pon Velj 03, 2025 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, naravno, uz gornji tekst ide i neizostavno pitanje - dali možda netko od vas maketara radi ili je napravio te i takve oznake (dekale)?
Vojo  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 1984 | |
|
Upisano: Uto Velj 04, 2025 1:25 am Naslov poruke: |
|
|
NN71/2018
Pravilnik o registraciji i označavanju vozila Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske
Članak 26.
(1) Registarska oznaka za bojna vozila (Obrazac 6.) tiska se na osnovnu podlogu boje vozila, crne je boje broj 9005, prema RAL-ovu katalogu boja.
(2) Registarska oznaka sastoji se od slovne oznake »HV«, tri brojčane oznake i jedne slovne oznake.
(3) Slovna oznaka »L« koristi se za označavanje vozila ukupne mase do 10 t.
(4) Slovna oznaka »M« koristi se za označavanje vozila ukupne mase od 10 t do 20 t.
(5) Slovna oznaka »H« koristi se za označavanje vozila ukupne mase više od 20 t.
(6) Slovne oznake upisuje se latiničnim pismom, a brojčana oznaka arapskim brojkama.
(7) Bojna vozila označavaju se registarskom oznakom na prednjem i stražnjem dijelu vozila, a ako to tehničke mogućnosti ne dopuštaju, oznake se označavaju na bočnoj strani prednjeg dijela vozila ili na bočnoj strani stražnjeg dijela vozila i to s obje bočne strane vozila.
(8 ) Registarska oznaka jedinstvena je oznaka koja se dodjeljuje jednom vozilu.
(9) Umjesto oštećene registarske oznake tiskat će se nova oznaka s istim slovnim brojčanim oznakama.
Obrazac 6.
REGISTARSKA OZNAKA ZA BOJNA VOZILA
 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 1984 | |
|
Upisano: Uto Velj 04, 2025 1:45 am Naslov poruke: |
|
|
I meni se čini da je arial kao i na avionima (za njih je i propisano u pravilniku ako se ne varam)
Dosad vidjeh fotke s brojevima 302H (ĐĐ), 305H, 307H i 308H (PŽ) _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|