Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hrvatska pošta . siguran način da ne dobijete vašu

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sub Velj 01, 2025 7:09 pm    Naslov poruke: Hrvatska pošta . siguran način da ne dobijete vašu Citiraj ovaj komentar

Nije prvi put da imam problema sa dostavom pošiljki... ali do sada su barem ostavljali obavijest.

E sada su prešli na next level.

Čekam pošiljku iz Kine, nažalost nisam odmah tražio od špeditera lokalni kod za pračenje, naime nisam znao da kad dođe pošiljka u Hrv. dobija drugi kod kojim ju je moguće pratiti.

Uglavnom kad sam dobio kod idem provjeriti i otkrijem da je za moju pošiljku dva puta pokušavana dostava , da je ležala u pošti da je preuzmem i pošto nisam reagirao na putu je u Zagreb za povrat pošiljatelju.

Ajmo redom, za dostavu sam dao adresu gdje mi živi kćer, sa obitelji, uvijek je netko u kući... Dakle neizvedivo da je poštar dolazio dva puta i da nije našao nikoga, ali da je barem da je ostavio obavijest, a ni nje nije bilo a bilo je druge pošte.
Inaće adresu dostave sam promijenio jer se slično na drugoj adresi događa već godinama, na sve primjedbe u pošti odgovaraju slijeganjem ramena.

Kad sam otkrio da mi se pošiljka vrača pošiljatelju pokušao sam sve mogučnosti kontaktiranja u nadi da ću uspijeti doći do moje pošiljke.
Nemojte ni pokušavati, pisat ćete na rane adrese yvati razne brojeve, uglavnom vam ne odgovore,.
Prvo sam dobio odgovor da "prema njihovom sustavu nisam preuzeo pošiljku"

Ali to je još ništa ... nakon sedam dana dobijam službeni odgovor da je pošiljka vlasništvo pošiljatelja i da prema tome nemam nikakvih pravnih osnova išta potraživati od HP, e da možete se žaliti , odgovoriti će vam u roku od 30 dana.

U međuvremenu mi je dolayila druga pošiljka, ya koju sam srećom imao hr track broj pa sam vidio da mi je pokušana dostava i da mi je pošiljka u pošti.
U tom trenutku nisam znao da pošiljka stiže ali bio sam na adresi i vidio poštara koji je prošao i ostavio drugu poštu.......
Naravno nikakve obavijesti o neuspjeloj dostavi nije bilo.

Kad sam išao u poštu po pošiljku zanimljiv je bio rezignirani upit službenice ; "naravno obavijest o neuspjeloj odstavi nemate?".....naravno...očigledno bi bila jako iznenađena da sam imao obavijest...

Dakle ako želite da vam pošiljka koju ste platili ne stigne sa povjerenjem se obratite HP
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
skobe

Član od: 29 Stu 2006
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 01, 2025 8:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

još bolje, iz njemačke poslali paket u zagreb, pošiljke nigdje, provjeravam tracking - preuzeta pošiljka tog dana, obitelj se čudi.

zovem HP, pitam osobno - "piše u računalu da je dostavljeno"
Pas mater, odustali.

Nakon 3 tjedna, dolazi poštar - "imam paket za vas, a nemam ga u računalu"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

PorukaUpisano: Sub Velj 01, 2025 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle pred tri godine žalio se da poštar nije zvonio nego samo ostavio obavijest, kaže službenica:"u vašoj zgradi sa 4. kata čekali pošiljku, pratili tracker, čovijek sa prozora vidio poštara da dolazi, sjurio se dole ali dok je došao u prizemlje vidio je poštara u odlasku i u sandučiću "obavijest o nemogučnosti uručenja pošiljke" ....
Natrag na vrh
skobe

Član od: 29 Stu 2006
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2025 1:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
vidio je poštara u odlasku i u sandučiću "obavijest o nemogučnosti uručenja pošiljke" ....

nema vremena cekat jer marenda se hladi, a bevanda se grije Razz
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2025 3:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prošle godine, šaljem paket frendu u Slavonski Brod (maketu)... Paket otišao do Slavonskog Broda, nisu mu javili, nit pokušali uručiti, tamo je paket čekao danima, vratio se u Zg, tu čekao na glavnoj pošti, još uvijek ništa ne javljaju... frend me zove da je vidio prek broja da paket leži u Zg, u mojoj pošti (meni još uvijek ništa ne javljaju, da se paket vratio). Ja dođem u svoju lokalnu poštu i tražim da mi vrate paket, žena mi ga nađe i vrati, bez riječi, isprika 0 bodova, objašnjenje, ništa...
Ni dotad nisam koristio usluge HP-a ako nisam baš morao, al od tad ću radije platit i više, samo da ne moram sa njima imat posla...
Natrag na vrh
Jazzo

Član od: 13 Sij 2006
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2025 4:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

skobe Napisao/la:
Leo - zd Napisao/la:
vidio je poštara u odlasku i u sandučiću "obavijest o nemogučnosti uručenja pošiljke" ....

nema vremena cekat jer marenda se hladi, a bevanda se grije Razz

Nije baš tako, koliko sam shvatio kolegu koji je nekad bio poštar i bio je šokiran sadašnjom organizacijom posla, ako ima premalo dostava onda ne ide na teren jer šefovi smatraju da je neisplativo, drugi dan im se skupi previše i moraju ih riješiti kako god znaju pa kad ne stignu samo pobacaju obavjesti.

ako vam se izgubi paket pa ga nađu naknadno ide na internu licitaciju, tako je bilo na Provjerenom na TV-u

Meni su paket koji je poslao kolega iz Zagreba poslali u Poljsku, nikad ga nisam dobio
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2025 5:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Posta je ocigledno u teskom rasulu u zadnje vrijeme. Narucio sam krajem prosle godine paket iz Njemacke, s provjerenog online shopa, covjek ne posalje tracking br, ali nikad prije nije bilo problema i sve je uvijek stizalo. Prodje tako skoro mjesec dana, ja vec napola zaboravio na paket i palo mi na pamet traziti prodavaca tracking. Covjek mi ga je uredno poslao doslovno u 10 minuta i cim sam provjerio status posiljke vidio sam da vec dva tjedna stoji u posti, ali ne u mom kvartu, niti u sredisnjoj posti u branimirovoj, nego u susjednom kvartu gdje nikad prije nisam podizao pakete. Poanta je da ja nikad nikakvu obavijest o primitku posiljke nisam dobio. Na kraju sam osobno otisao na postu po paket, bio je petak i receno mi je da bi u ponedjeljak bio vracen posiljatelju. Kad sam objasnio zasto nisam prije dosao, zena je doslovno rekla “to vam je sad tak, nemamo resurse za dostavu paketa”. Mozda da se za dostavu paketa obratim vodoinstalateru?
A sad neki dan saljem covjeku nesto u split, dva tjedna prosla, na trackingu pise samo da je paket zaprimljen na posti u zg. Posaljem covjeku fotku potvrde, on ode na svoju postu u st pitati gdje je paket, a odgovore mu da mu oni nista ne mogu rec bez potvrde. Naime, fotografija se ne prihvaca. Nista, odem na kraju ja u svoju postu, odakle sam poslao paket, s potvrdom i trackingom, ispricam zeni pricu, kaze ona glupost da ne mogu provjeriti po fotografiji potvrde status posiljke, al nema veze… poanta je da je po njezinom kompjuteru paket u sortirnici u st vec bar tjedan dana. Covjek osobno morao otkrivati gdje je u st sortirnica i otici si po paket jer posta se ni na koji nacin nikome nije udostojila dojaviti status posiljke. Sto reci? Izbjegavati po svaku cijenu. Box now mi je zasad puno bolja opcija.

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2025 6:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Upravo tako,ja sam druga strana u powerplant-ovoj prici gore......paket je uredno u roku iz ZG stigao u Split,a od tog dana lezi u nekoj sortirnici u glavnoj posti, nitko nista o njemu ne zna. Ni ja u Splitu nisam dobio nikakvu informaciju o tom lezanju u sortirnici,(na stranici trekinga samo pise kada je zaprimljen i poslan), nego mi je powerplant javio, jer je on dobio taj info u ZG.
Odem na salter isporuke i pokazem im treking broj posiljke, priko volje pogledaju u kompjutor i kazu ....da paket je u sortirnici,ali ne mozete do njega dok ga nama na isporuku ne posalji,a kad ce biti i hoce li biti dostava to ne znaju. Pitam za razlog i objasnjenje,nitko nista ne zna.........Ne znaju razlog zasto vec dostava nije isla i nema objasnjenja. Oni nista bez kontrolora isporuka ne mogu napraviti,a on ima neko smisno radno vrijeme do 14 sati,a njegov broj ne mogu dobiti za kontakt.
Imao sam ludu srecu sto je gospodja na salteru bila dovoljno ljubazna i profesionalna, pa se sama ponudila i obecala kontaktirati tog nekog kontrolora i meni se javiti. Vec sam mislio da nema nista od toga i da ce paket vratiti u ZG ili je izgubljen.
Ali cistom srecom ta ista gospodja me nazvala iduce jutro,javila da je kontrolor obavijesten o posiljci, ali da imaju jedan mali problem.....iako u kompjutoru pise da je paket u sortirnici ne mogu ga naci. Na kraju se smilovala i dobio sam broj tog nekog kontrolora i nazvao ga osobno, kaze sve znam,ali paket jos uvijek trazimo i ne mozemo ga pronaci. Tko je sad lud u ciloj prici?? Uglavnom, kasnije tog dana opet ista gospodja javlja da je paket pronadjen i da je spusten na salter isporuke, pa ako bih ja mogao doci osobno po njega,jer ne mogu ispostovati isporuku, iako je postarina za isporuku i dostavu posteno placena. Paket sam nakon puste muke dobio, ali vidilo se na njemu da je otvaran,a izvana izudaran i izguzvan.

HR Posta je u totalnoj banani i bolje ih ne koristiti!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Supercuber

Član od: 20 Ožu 2006
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2025 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako će vas utešiti slično iskustvo, ali sa strane pošiljatelja, onda ide ovako,

Krajem 2024 poslao paket sa tri makete u UK, u roku od mesec dana vratio se meni, sa troškom od 20+EUR za retour poštarinu.

9.1.2025. poslao paket sa jednom maketom u Nemačku, stigao 17. 1., stajao desetak dana i evo ga, na povratku je u Srbiju.
Kontaktirao kupca, kaže da ga uopšte nisu izvestili o paketu, žali se, dostavu rade Pakistanci, Nepalci i slični Nemci... Dešava se redovno.

O Poštanskim Čarolijama u vama susednoj , istočnijoj zemlji, ne bih , potrajalo bi.

Poštanski kosmos je u ozbiljnom rasulu, worldwide, ne uspeva da isprati bum online trgovine, ne ulaže se dovoljno več se raspoloživi resursi rastežu, do pucanja.

Strpljenje, i vera u čuda, i sve će biti OK.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Leo - zd

PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2025 11:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hmm, strpljenja imam ali u čuda baš i ne vjerujem... zapravo samo se nadam u dobru volju trgovca jer pošiljku sam platio a "nisam je htio preuzeti" .....
Najbolesnije je u cijeloj prići ponašanje HP... tretiraju te kao da si budala koja traži ne znam što....
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma