Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pilatus PC-9 HRZ crna shema bojanja
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Pro 27, 2024 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

su27rules Napisao/la:
P-51 Napisao/la:
Slike su od mene i imam još dosta. Kao student sam bio u Zadru i kad je prvi / crni sletio sa apartom ga je čekao neko od pilota maketara. Slike je rado podijelio sa nama koji smo se interesirali za tematiku. Svasta sam gubio u životu ali ovaj crni folder nisam.

Davore pošalji mi svoj broj na pm.

Ima san ga al prominio sam mobitel 100 puta a puno brojeva sam izgubio pa ću ti poslat sve na whats ili viber.

Saša puno puno hvala za fotke!!

Sve 5.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
exluppis

Član od: 29 Tra 2006
Mjesto: Sušak - Pećine
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2025 12:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda da se i ja uključim, crni 051 i bijeli 051 nisu isti zrakoplov.

Inicijalno nam je 1997 isporučen na testiranje PC-9B u oznakama HRZ-a, crni 051- konstrukcionog broja 167, švicarske registracije HB-HPI.

Po završetku testiranja, zrakoplov je vraćen Pilatusu, te je prodan Njemačkoj firmi E.I.S. Aircraft, gdje leti pod registracijom D-FDMT sve do udesa 27.09.2012. sudar sa jatom ptica prilikom vuče meta, u kojem pogibaju oba pilota.

Bijeli 051 je konstrukcijakig broja 107, koji je imao šaroliku povijest.

Prvo je letio u Pilatusu pod registracijom HB-HPF u onoj crvenoj papagaj eskadrili, gdje sunsvinimali istu shemu, ali različitih boja, pa je bio bio i prodan Iraku, dobio broj 5800, pa ga je Irak vratio, služio 2 puta kao u A-797 u Švicarskom zrakoplovstvu prije negoli su ga uvalili nama dignuvši ga uz 052 i 053 na bastardizirani AM standard.
Preživio je do dana današnjeg i leti za Nijemce pod registracijom D-FNMT ili D-FPMT. Jedna od te dvije registracije je ex 051, a druga je ex 052.

Postirao bi i slike, kada bi znao kako ih okačiti.

Od ispod crni 051 nije bio bijeli, već plavkasto sivi, moram pogledati koji je FS.

Eto, nadam se da je sada jasnije.
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2025 6:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma