Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| P-51
 | Član od: 24 Ožu 2006 | Poruke: 3474 | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Pro 27, 2024 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
su27rules Napisao/la: | P-51 Napisao/la: | Slike su od mene i imam još dosta. Kao student sam bio u Zadru i kad je prvi / crni sletio sa apartom ga je čekao neko od pilota maketara. Slike je rado podijelio sa nama koji smo se interesirali za tematiku. Svasta sam gubio u životu ali ovaj crni folder nisam.
Davore pošalji mi svoj broj na pm.
Ima san ga al prominio sam mobitel 100 puta a puno brojeva sam izgubio pa ću ti poslat sve na whats ili viber. |
Saša puno puno hvala za fotke!! |
Sve 5. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| exluppis
| Član od: 29 Tra 2006 | Poruke: 99 | Mjesto: Sušak - Pećine |
|
Upisano: Ned Velj 02, 2025 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
Možda da se i ja uključim, crni 051 i bijeli 051 nisu isti zrakoplov.
Inicijalno nam je 1997 isporučen na testiranje PC-9B u oznakama HRZ-a, crni 051- konstrukcionog broja 167, švicarske registracije HB-HPI.
Po završetku testiranja, zrakoplov je vraćen Pilatusu, te je prodan Njemačkoj firmi E.I.S. Aircraft, gdje leti pod registracijom D-FDMT sve do udesa 27.09.2012. sudar sa jatom ptica prilikom vuče meta, u kojem pogibaju oba pilota.
Bijeli 051 je konstrukcijakig broja 107, koji je imao šaroliku povijest.
Prvo je letio u Pilatusu pod registracijom HB-HPF u onoj crvenoj papagaj eskadrili, gdje sunsvinimali istu shemu, ali različitih boja, pa je bio bio i prodan Iraku, dobio broj 5800, pa ga je Irak vratio, služio 2 puta kao u A-797 u Švicarskom zrakoplovstvu prije negoli su ga uvalili nama dignuvši ga uz 052 i 053 na bastardizirani AM standard.
Preživio je do dana današnjeg i leti za Nijemce pod registracijom D-FNMT ili D-FPMT. Jedna od te dvije registracije je ex 051, a druga je ex 052.
Postirao bi i slike, kada bi znao kako ih okačiti.
Od ispod crni 051 nije bio bijeli, već plavkasto sivi, moram pogledati koji je FS.
Eto, nadam se da je sada jasnije. _________________ Igor Petrovic |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5742 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|