Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
| Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2510 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Pro 09, 2024 1:22 am Naslov poruke: M55 3*20mm + Bofors 40mm 1/72 |
|
|
Trocijevac je već prethodno prezentiran rezinski 3D print, Bofors je First to Fight, modificiran iz vučnog u vatreni položaj.
Poluosovine su odsječene i zakrenute u gornji položaj.
Stabilizatori su odsječeni (u kitu su podignuti za transport) a dio koji izlazi napravljen je žicom od 1 mm. Diskovi - stope su na maketi definitivno premali zamijenio ih većima.
Bojan Revellovom 362 nešto posvijetljenim.
Ovaj duet je zapravo poklon za prijatelja koji je u JNA bio na trocijevcu a za vrijeme Domovinskog rata na Boforsu, u odbrani Zadra.
Kompletirat će ovu vinjeticu i figura , trebam je "samo" obojati.
Poklopac, od dna kutije Ferrero Roche , stiren trebso je biti za transport ali bolje da ga ostavi 😎
Inaće taj prozirni stiren kutije je zanimljiv, dosta je tvrd, odlično se "reže" scriberom. Tamya ljepilo ga topi, ali manje nego "normalni " stiren, čak se i eventualne greške dosta lako uklanjaju. Odlično se polira, sada je mrljav od prstiju na kraju ide završno poliranje i sloj zaštitnog premaza (iz onog kita za popravak farova koji je nedavno bio u Lidlu)
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5723 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
| Član od: 22 Lip 2017 | Poruke: 129 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 09, 2024 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično!
Ali ne sviđa mi se ova zaobljena podloga sa koje preku rubova viri Bofors.
Ja bi cijelu uzvišenu pravokutnu površinu pretvorio u travnato-blatnjavu podlogu, bez ovog zaobljenog dodatka. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Pon Pro 09, 2024 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa bila je i ta varijanta, teren do ruba ili čak da ostane par mm čiste baze, a ostalo teren ali mi je na kraju izgledala previše "kruto"
volio bih da sam uspio rub "terena" napraviti više "soft" ne oštar prijelaz ali iskreno nije mi uspijevalo pa sam se odlučio na ovo. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| frka
| Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1506 | |
|
Upisano: Uto Pro 10, 2024 8:51 am Naslov poruke: |
|
|
Odlično napravljeno! Bravo! |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Uto Pro 10, 2024 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, stiže još i vojnil između 😎 |
|
Natrag na vrh |
|
|
| vojo
| Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1829 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Uto Pro 10, 2024 9:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Čuj Leo, ako Frka kaže da su dobro napravljeni - moraš mu vjerovat aš on je u JNA služio na njima, tako da ih zna 'u dušu' ....
Vojo |
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5723 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Sub Pro 14, 2024 4:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo konačne vinjete.
Namijenjena je mom kumu, u JNA je bio na obuci za trocijevac u Vipavi a '91 je bio na Boforsu.
Bili su na poziciji Vitrenjak , na zapadu Zadra sa svrhom odbrane od zračnih napada.
Kada su JNA brodovi; topovnjača 404 i "Kotor" gađali Zadar otvorili su vatru na njih ali kako su imali samo PZ granate , iako su ih pogodili nisu im nanijeli ozbiljnija oštećenja, JNA brodovi su prekinuli gađanje grada i udaljili se.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Iwtcha
| Član od: 24 Kol 2007 | Poruke: 4103 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 23, 2024 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Iwtcha
| Član od: 24 Kol 2007 | Poruke: 4103 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 23, 2024 10:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlićno |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|