Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| leopard
| Član od: 22 Lip 2014 | Poruke: 71 | Mjesto: Skopje |
|
Upisano: Uto Velj 10, 2015 11:40 pm Naslov poruke: Zil-157 1/72 ICM |
|
|
Pozz,ne tako losa maketa za sklapanje i razonodu.Proizvoditelj Ukrajinski ICM,osim predimenzionisani delova donjeg trapa kamiona,ostalo je ok za te pare.Maketa jos nije zalepena za podlogu jer planiram da postavim auto znak Prokuplje i metalna plocica ispred makete.Zato i desni zadnji tocak malo je podignut u visu,ali kad zalepim bice ok.Prljan Mig pigment,domaci wash,prasina.Gornja sipka tovarnog dela je prekinuta,posto je susena sa fenom i tako zbog temperature svila se i pukla.ali staces,,idemo dalje.Maketa je namenjena kao poklon podoficira JNA( otac moje zene) koji je sluzbovao na njemu u Prokuplju 1987-1992 godina.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5691 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| RonBurgundy
| Član od: 15 Sij 2015 | Poruke: 117 | Mjesto: Krapina/Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 11, 2015 10:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda !
Trava je od piljevine?
LP,
Ron |
|
Natrag na vrh |
|
|
| leopard
| Član od: 22 Lip 2014 | Poruke: 71 | Mjesto: Skopje |
|
Upisano: Sri Velj 11, 2015 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentaru.Trava je kupljena,a pozajmio mi Dragan MiG-31.Interesanta stvar je to sto neki od ZiL-ova koje nadvoresno potsecaju i osnovna namena im je pokretna radionica,JNA je koristila kao pokretne tacke za prisluskivanje telefona.Kako mi je deda rekao,bilo je 25 kolcica koji se ubodali u zemje na odredjeno rastojanje i tako dalje i tako dalje.Posto po neke dogovore tad JNA nije smela da ima takve opreme. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| vrsa
| Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2226 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Velj 12, 2015 11:39 am Naslov poruke: |
|
|
Dobra, a s obzirom da ide kao poklon, odlična.
Ja bih osobno da je maketa za mene rađena zamijenio ove šipkaste dijelove zamijenio poput ovih nosača ili antena na krovu ili štitnike za svietla.
Inaće opći dojam odličan. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
|
| trnke
| Član od: 12 Sij 2015 | Poruke: 12 | |
|
Upisano: Pon Velj 16, 2015 9:05 am Naslov poruke: |
|
|
super izgleda,bravo |
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
| Član od: 22 Lip 2017 | Poruke: 120 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 26, 2024 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
'Ulijećem' u skoro 10 godina staru temu ali nema smisla otvarati novu sa istim naslovom...
Ova maketa Zila-157 je manje-više korektna ali nadgradnja ('KUNG') je 'posuđena' iz 1/87 kita i samim tim je nekorektna. Kako bi se to 'maskiralo' napravljen je novi pod koji je predebeo i preširok (viri ispod ruba nadgradnje sa obje strane)a sa ciljem da sve skupa izgleda 'veće' (više plus šire) odnosno bliže 1/72 mjerilu.
ICM je nedavno iz novog alata napravio prikolicu sa sličnom nadgradnjom (ali korektnom, u 1/72) koja se prodaje u setu sa Zilom-131 koji, uobičajeno, ima ovu premalu nadgradnju što u konačnici izgleda smiješno kada kamion vuče prikolicu.
Nisu se sjetili iskoristiti novi alat nadgradnje od prikolice i za Zil kamione (157 i 131).
To je ovaj kit.
https://www.super-hobby.hr/products/ZiL-131-Truck-with-trailer-Armed-Forces-of-Ukraine.html
Ovako izgleda 1/87 nadgradnja koju 'podvaljuje' ICM kada se nalazi na Zilu-157 koji je također u 1/87 mjerilu.
https://archiwum.allegro.pl/oferta/zil-157-h0-1-87-kung-wojska-polskiego-i8406152966.html |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|