Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
| Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2494 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Lis 07, 2024 7:33 pm Naslov poruke: "Screaming eagles" '101', Skytrain C-47 - 1/144 |
|
|
Ovu dioramicu u 1/144 sam krenuo dosta davno , zrakoplov, Rodenov C-47 i podlogu sam složio proljetos, prije Kupa a ostale mi "samo figure i jeep.
Dakle ambiciozno krenuo u projekt, nabaavio fantastične 3D printane figure od 3Djson , jeep je Brengun.
E ali su oči bile velike a elan splasnuo kad sam shvatio da treba obojati 20 figura koje su u biti sve jednake /slične/ ...
Uglavnom na kraju dioramu dovršavao u zadnji tren , doslovce 5 do 12 (24) prije Crne kraljice.
Zamisao je bila prikazati ukrcaj US padobranaca "101" - "Screaming eaglesa" / sa puno mađte vidi im se crno bijeli patch na lijevom ramenu ) u zrakoplov pred D-day.
dok ih se dio ukrcava, dio tek dolazi preko piste.
Na drugom kraju pilot i mehaničar se žustro raspravljaju oko pouzdanosti desnog motora, a sve to promatra časnik zadužen za provedbu plana, kojeg je netom dovezao vozać u jeepu.
Malo uvečanja da bi se vidjeli poneki detalji koji se realno uživo ne vide.
Za kraj 1 euro kao mjerilo "veličine"
Na netom završenoj "Crnoj kraljici" u kategoriji D1, Diorama i vinjeta u mjerilu 1/72 i manjem osvojeno 3. mjesto |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Groff
| Član od: 12 Lis 2010 | Poruke: 512 | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Pon Lis 07, 2024 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Treće mjesto si dobio jer se ne vidi naušnica kod mehaničara i cigareta kod časnika, inače ostalo je suuuupeeer ! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
| Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2494 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Lis 07, 2024 9:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Groff, ali ne, suđenje je OK , ima greški , koje i ja vidim.
Recimo kod mehaničara sam zaboravio špigete vezat, "mohikanac" ima jednu kopču glavnog padobrana nezakopčanu, ...😉😉😉
Šalim se, nemam zamjerki na suđenje, dapače, jer je bilo dosta realno. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Groff
| Član od: 12 Lis 2010 | Poruke: 512 | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Pon Lis 07, 2024 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | Hvala Groff, ali ne, suđenje je OK , ima greški , koje i ja vidim.
Recimo kod mehaničara sam zaboravio špigete vezat, "mohikanac" ima jednu kopču glavnog padobrana nezakopčanu, ...😉😉😉
Šalim se, nemam zamjerki na suđenje, dapače, jer je bilo dosta realno. |
_________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5692 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|