Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| vrsa
| Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2223 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sub Sij 13, 2018 9:44 am Naslov poruke: |
|
|
KAmazi nisu bili česta pojava u HV-u, ni u JNA. Ovi na slikama su iz 95. HV je poslije toga kupovao kamione ali kasnije i rekao bih skoro isključivo zapadne proizvodnje. Pogotovo nakon 95. kad je bilo dosta kamiona viška zarobljenih u Oluji, a vojska se demobilizirala. Također ovi Kamazi ne izgledaju mi baš vojni. Dosta ih je namjenskih za civilnu namjenu. Onaj jedan zeleni ima rusku zelenu boju, dok su u HV-u bojani sa ovom nazovimo našom zelenom. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
| Član od: 22 Lip 2017 | Poruke: 107 | Mjesto: Zagreb |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| werewolf
| Član od: 21 Velj 2008 | Poruke: 684 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 31, 2024 2:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Na slikama sa Batajnice kamion ima na haubi ZIL značku a maketa nema, čudno. _________________
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
|
Upisano: Sri Sij 31, 2024 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Taj ZiL natpis je u stvari reljefno ispupčeni dio lima haube koji može i ne mora biti ofarban u crnu boju.
Nedostatak toga je definitivno greška na ovoj maketi.
nik: poruka promijenjena dana: Sub Ruj 28, 2024 2:02 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
|
Upisano: Pon Svi 13, 2024 1:36 am Naslov poruke: |
|
|
tiger Napisao/la: | Šteta što nam je ova tema izgubila interes, dodajem novi tip, možda ponovo živne.
ZIL-131 UMP-350, služi za otapanje snijega, zagrijavanje motora i kabina pri niskim temperaturama. Slike za dva kamiona:
|
Jesu ovi UMP-350 exJNA ili su kupljeni naknadno za HV?
Ako su kupljeni naknadno onda me zanima da li ih je bilo i u JNA? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2024 1:11 am Naslov poruke: |
|
|
Kao plastični kit u 1:72 postoji i UMP-350 na šasiji ZIL-131.
AVD Models 1295AVD MOTOR HEATER UMP-350 (131)
Na slici u prvom planu desno.
Maketa predstavlja face-lifting ZIL-a 131 (far i žmigavac u istom kućištu) kao što su i HRZ-ovi UMP-i.
Više slika na linku.
https://modelsshop.eu/1295avd
AVD-ova maketa ZIL-a 131 je daleko bolja nego ICM-ova (odnosno svi brendovi koji su prije bili za taj stari alat u 1/72)...
nik: poruka promijenjena dana: Sub Ruj 28, 2024 2:18 am; prepravljeno ukupno 4 puta |
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2024 1:18 am Naslov poruke: |
|
|
I ona najavljena APA-5D i ovaj UMP-350 su makete iz novog alata (sa mekanim gumama pravog profila) i mislim da si međusobno dobro pašu kvalitetom izrade (a čini mi se i da su forme dobro pogođene) tako da se mogu fino uklopiti u neku HRZ dioramu.
nik: poruka promijenjena dana: Sub Ruj 28, 2024 1:45 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| vojo
| Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1797 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2024 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
nik Napisao/la: |
|
Ima jedna stvar koja me jako smeta kod ICM-ove makete ZiL-a a to je ova mreža preko prednjih svijetala - vrlo je gruba i zato gotova maketa izgleda neuvjerljivo ....
Jedno od rješenja je zamjenska mrežica u 3D printu kao na pr. ova od Syndikate Co. iz Poljske:
košta 2,90 € (dva para mreža).
Samo za informaciju.
Vojo |
|
Natrag na vrh |
|
|
| nik
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2024 1:37 am Naslov poruke: |
|
|
vojo Napisao/la: | nik Napisao/la: |
|
Ima jedna stvar koja me jako smeta kod ICM-ove makete ZiL-a a to je ova mreža preko prednjih svijetala - vrlo je gruba i zato gotova maketa izgleda neuvjerljivo ....
Jedno od rješenja je zamjenska mrežica u 3D printu kao na pr. ova od Syndikate Co. iz Poljske:
košta 2,90 € (dva para mreža).
Samo za informaciju.
Vojo |
Da, odlične su ove iz Poljske... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|