Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hellerove makete

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Didier

Član od: 17 Stu 2022
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2022 12:59 am    Naslov poruke: Hellerove makete Citiraj ovaj komentar

Pozz,
ima li itko iskustva s Hellerovim maketama automobila u 1/24, imaju ih dosta, pogotovo što se tiče Rallyja, ali ne znam puno o njima, vrijede li išta?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2022 8:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Renault 4: Vrata i pokrov prtljažnika (gepek?) su od prozirne plastike, jer se Helleru očigledno nije dalo za******ti sa odvojenim vratima i staklima. Potrebno je maskiranje "stakala" kako bi uopšte mogao ofarbati maketu. Uz loše definisane rubove prozora (i svega ostalog...) to baš i nije simple stvar. Imam jednog u radu i da nije za poklon za tatu, daaaaaavno bi završio u smeću...

Imam i R5 Turbo rallye verziju. Mint, in box. Imao sam želju da ga odradim u street verziji, ali nakon otvaranja kutije i pregleda delova, otišao je u oglase. Sve pod prednjim pokrovom je u jednom komadu (zato bih ga radio sa zalepljenim pokrovom i basta), unutrašnjost je škrta i treba joj nešto ljubavi i mnogo dorade. Ne kažem da je loša maketa, jer je nisam sastavljao. Ali čini mi se da joj fale detalji kako bih imao želju da je sastavljam.
Imam ga i sad i ako si interesent, mogu ga doneti sutra u Ljubljanu na državno prvenstvo, pa neka ti ga neko od kolega iz Zagreba doveze. Dvadesetak € i tvoj je.

Imam Citroen Mehari. Ne pitaj... Very Happy Na prvi pogled solidna maketica, malo delova, ali i pravi auto je sastavljen od odprilike 18 delova, pa ajde... Very Happy

Overall, po mom iskustvu simple makete, malo delova, kruta plastika. Delovi od R4 pašu solidno (bar motor i unutrašnjost), za ostale ne znam. Frka, jer imaju neke jaaako interesantne modele (npr. Citroen HY, 2CV, DS 19 ...).
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2022 9:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, zaboravih...

Revell Bentley Blower 4,5 L. Original je Heller, Revell ga je prepakovao. Pregled delova obećava, ali ga još nisam sastavio, pa ne mogu reči više. Detalji solidni, samo mi je glupo, što su delovi karoserije:
a) odvojeni, pa jih moraš "naravnati" i lepiti kako bi karoserija ispala solidna
b) sadrže neke druge delove. Primer je zadnja strana karoserije (lim) koja je u jednom komadom sa naslonom sedišta (koža)... Debilana...
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2022 10:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da su Heller automakete najlosije od kompletne ponude drugih proizvođača
Ali cijena najcesce i odgovara kvaliteti, iako noviji Helleri kostaju kao Tamiye

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2022 8:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Heller ima neke zanimljive makete, koje nitko drugi ne radi, ali sve u svemu nisu neka sreca.
Ako te zanimaju Rally auti, bolje opcije su ti Tamiya, Hasegawa, cak i Revell.
Heller zapravo i nema tako veliki raspon i ponudu auto-maketa/reli vozila, u odnosu na ostale.

Član od: 17 Stu 2022
PorukaUpisano: Sub Stu 19, 2022 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala svima na odgovorima! Very Happy
Natrag na vrh
MatijaSever

Član od: 12 Kol 2022
PorukaUpisano: Pet Tra 19, 2024 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Heller ima neke zanimljive makete, koje nitko drugi ne radi, ali sve u svemu nisu neka sreca. Atelier Rebul
Ako te zanimaju Rally auti, bolje opcije su ti Tamiya, Hasegawa, cak i Revell.
Heller zapravo i nema tako veliki raspon i ponudu auto-maketa/reli vozila, u odnosu na ostale.

Hvala na preporukama! Za ljubitelje modelarstva, bitno je pronaći brendove i modele koji nude visok kvalitet i bogatstvo detalja.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma