Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

problemi sa kompresorom

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Moky

Član od: 15 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Svi 01, 2021 8:35 pm    Naslov poruke: problemi sa kompresorom Citiraj ovaj komentar

Pozdrav!
Imam maketarski kompresor AS189 sa spremnikom od 3 litre i do nedavno radio je ko urica. U zadnje vrijeme treba mu užesno puno vremena da napuni spremnik tj ne iskopčava ko što je prije nakon par minuta kad se napuni.Više puta ne iskopča tako da radi stalno.Šta bi mogao biti problem i dali je to moguče srediti? Ne kupuje mi se sad baš novi kompresor. Hvala.
MAK2020

Član od: 25 Velj 2020
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Svi 01, 2021 9:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sigurnosni ventil. Pretpostavljam da se radi o elektromehanickom ventilu (dio zracne instalacije spojen na elektriku). Promijeniti. Nije zezancija ni kod malih kompresora ako dio instalacije eksplodira, nadam se da su manometri ispravni pa ga rucno iskopcate na propisanom maksimalnom tlaku za dijelove instalacije tog kompresora.

Druga stvar, ako sam dobro shvatio, treba mu dulje vremena nego sto mu je nekada trebalo za isti nivo tlaka? Ako je tako brtvljenje; od nekih komponenti cjevovoda, do toga da je zazor klip cilindar, srce kompresora povecan ..... hajmo rec, kompresor pred smrt. .... Ima recimo jeftinih velikih kompresora po ovim centrima za kupiti, ali ne jednom, klip i cilindar se potrose unutar godinu dana. Moj westinghouse, veliki komoresor u radioni star preko 40 godina radi kao urica, i tu je razlika izmedju profi opreme i igracaka.

Trece, bilo koji drugi dio upravljackog sustava, elektronika ako je ima ....

MAK2020: poruka promijenjena dana: Ned Ožu 03, 2024 7:01 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Moky

PorukaUpisano: Sub Svi 01, 2021 10:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

drugim riječima najbolje nabaviti novi? Neznam koliko su ovi po centrima pogodni za stan,mislim da su prebučni.
MAK2020

PorukaUpisano: Ned Svi 02, 2021 12:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

,,

MAK2020: poruka promijenjena dana: Ned Ožu 03, 2024 6:59 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Svi 02, 2021 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MAK2020 Napisao/la:
Ma da, prebučni, preglomazni, pretpostavljam da se treba poigrat sa konfiguriranjem spoja naših airbrusheva i crijeva na njega
Pozz.

....nope...samo treba kupit za 12 kuna redukciju s pol cola na frtalj i to je to Smile
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
MAK2020

PorukaUpisano: Ned Ožu 03, 2024 7:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gledam tlacnu sklopku na ovim malim kompresorima. U jednom trenu kad brtvljenje oslabi, a kad tad hoce (pa makar i kroz puno godina), voda udje u nju (kondenzirana iz stlacenog zraka), posebno pod visokim tlakom. U tom trenu kompresor postaje izuzetno opasan, jer su komponente koje se moze dodirnuti pod naponom, svi dijelovi koji su u međusobnom "metalnom" spoju (kao i plašt sklopke), ili preko unutarnjih vlažnih dijeliva. Nije čak niti uzemljena sklopka, da u slucaju proboja odradi barem uzemljenje, ispitao sam, zbog sloja ljepila kojim su vijci na spremniku i na glavi kompresora (obje strane tlacnog voda, sklopka je prakticki na sredini izmedju spremnika i glave) dodatno zalijepljeni (vijci vodova). U svakom slucaju, ako neke druge komponente i jesu uzemljene, samo tijelo ventila nije. Moze biti dovoljno vlage da ono bude opasno, a opet pre malo vlage koja bi ga preko drugih komponenti uzemljila.Lako za onog tko je toga svjestan, a teže nasljednicima koji niti ne sanjaju skrivenu i sigurnu opasnost. ....
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pon Ožu 04, 2024 8:15 am    Naslov poruke: Re: problemi sa kompresorom Citiraj ovaj komentar

Moky Napisao/la:
Pozdrav!
Imam maketarski kompresor AS189 sa spremnikom od 3 litre i do nedavno radio je ko urica. U zadnje vrijeme treba mu užesno puno vremena da napuni spremnik tj ne iskopčava ko što je prije nakon par minuta kad se napuni.Više puta ne iskopča tako da radi stalno.Šta bi mogao biti problem i dali je to moguče srediti? Ne kupuje mi se sad baš novi kompresor. Hvala.

Imao sam baš taj problem.
Uzrok: začepljen ulazni filter za zrak
Rešenje: Novi filter za zrak, koji košta par € i promeniš ga za minut ako imaš dve leve ruke Smile

Prvi link koji sam našao, samo toliko da znaš o čemu pričam: Klik.
Natrag na vrh
Moky

PorukaUpisano: Pon Ožu 04, 2024 12:02 pm    Naslov poruke: Re: problemi sa kompresorom Citiraj ovaj komentar

[quote="Bastardo"]
Moky Napisao/la:
Pozdrav!

Imao sam baš taj problem.
Uzrok: začepljen ulazni filter za zrak
Rešenje: Novi filter za zrak, koji košta par € i promeniš ga za minut ako imaš dve leve ruke Smile

Prvi link koji sam našao, samo toliko da znaš o čemu pričam: Klik.

Pozdrav
ma odavno sam več nabavio novi kompresor. Na stranici TOP ALATI pod stavkom TIHI KOMPRESORI našao sam jedan sa bocom od 30 lit. Možda je mrvicu glasniji od onog maketarskog ali to je zanemarivo.Bocu napuni za manje od dvije minute ,onda ga iskopčam i imam dovoljno zraka za ono šta mi treba.
Ovo šta ti kažeš za filter zraka provjerit ču kad budem imao vremena pa ako bude funkcioniralo bit če u rezervi.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma