Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Post-apocalypse diorama 1/35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ninoslav

Član od: 03 Ožu 2010
Mjesto: Maynooth,Ireland
PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 3:02 pm    Naslov poruke: Post-apocalypse diorama 1/35 Citiraj ovaj komentar

Nakom mjeseci i mjeseci izrade i sakupljanja modela,izrade dodataka za dioramu,montaže rasvjete te razmišljanja kak i na koji način odabrati raznovrsne boje,gdje što pozicionirati a da efektno to sve skup izgleda jer svaka figura je različita,svaki dodatak poput stupa za rasvjetu ili pak betonske barikade i što šta još je home made produkt.Ma mogel bi u nedogled pisat kaj sam sve upotrebil i koje sve materijale,decale,posipe,travu....

Sam model tenka je od firme Border models (Soviet Apocalypse tank) te za taj model ne treba ljepilo i boje nego se sastavlja po principu klik-klak(ko Zvezdini modeli) dok dijelovi dolaze u osnovnim različitim bojama pa ipak sam se odlučio da ga obojam.Iznimno lijepo i precizno se sastavlja i za to skidam kapu. Također model se sastavlja i sa rasvjetom(prednja svijetla na tijelu tenka i na kupoli)u led crvenoj boji i fakat podiže sam model na još viši nivo. Jedina izmjena na ovom tenku je ta da sam uklonil nekakve dvije oštrice na samoj ralici(il kak se to već zove) jer mi je to zgledalo ipak too much gejmerski.
Da napomenem za sljedeču god.dolazi od iste firme još jedan model nekakvog "Grizly battle tank" sa plavim led diodama i zvučnim uređajem te če se moći sastaviti u dvije varijatne(stacionarni i pokretni tenk)
https://www.scalemates.com/kits/border-model-bc-002-grizzly-battle-tank--1509728

Ova zgrada(laserski zrezani drveni dijelovi) kao i figure(resin) su kupljene prek AliExpressa(pogađate kineske kopije a jeftino i kvalitetno)-bez zezancije i jako sam oduševljen kvalitetom i izradom!
Dok za poploćenje i šahtove koristio sam od firme Gero-design te preporučujem da pogledate njihove vrhunske modele i dodatke za diorame.
No da skratim priču evo i fotki(naravno budimo realni-uživo ipak ljepše i detaljnije to zgleda)

https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Yahoo Messenger
skobe

Član od: 29 Stu 2006
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 5:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

najs,
to je apokalipsa iz red alerta, ajme nostalgije i sjećanja
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 5:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Baš ono filmski izgleda 👏👏👏
A oni sa svijetlim gasmaskama ko mrtvaci 😳
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
ninoslav

PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 5:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drago mi je da vam se sviđa!
Nego najiskrenije čul sam ja za taj Red alert al ti ja to nikad nisam videl ili igral igrice tak da ti je to sve iz moje mašte + kaj sam spogledal na netu kak su to drugi mapravili na tu sličnu temu.

Inače sad sam se nabrijal i za SF temuatiku japanskog filma iz '85.-te
https://www.youtube.com/watch?v=4rdyZR1FjZY
a za to ima model od Hasegawe
https://www.scalemates.com/kits/hasegawa-64124-pkh-103-nutcracker--1373029
al je podosta skup sa time kad bi ga već nabavil bi eksperimentiral sa magnetima da lebdi i zmontiral bi osvjetljenja.To pak moram dobro proštudirati kak da postavim magnete a da mi opet model ne "pobegne" sa magnetne podloge a nebi ga htel "usidriti" sa žicama.stalkom i sl.

Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 6:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično, kompozicija ,modeli ,detalji, sve!
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 7:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool Cool Cool Cool Zanimljivo, puno zbivanja i svega!! Cool Cool
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predivna diorama, baš baš, jedino mi malo pomutnju pravi onaj ogromni mural na zgradi koji je usput isto odličan kao i sve, na ruskom jeziku, a oni svi natpisi po i oko zgrade su na engleskom?
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan rad
Natrag na vrh
ninoslav

PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miros Napisao/la:
Predivna diorama, baš baš, jedino mi malo pomutnju pravi onaj ogromni mural na zgradi koji je usput isto odličan kao i sve, na ruskom jeziku, a oni svi natpisi po i oko zgrade su na engleskom?

U pravu si,malo ti natpisi rade pomutnju ali sa jednom pričom mogao bi se taj misterij razriješiti npr.trenutnom situacijom u svijetu.Otud i ona oznaka na municiji na mitraljezu na tenku kao i ruski(čirilični) mural na zgradi kao i engleski natpisi.

Pa ovako;nakon što su zapadne zemlje opskrbile svog saveznika municijom sa uranom i slanjem svojih trupa što je dovelo da i suprotna strana koristi masovno municiju sa uranom te uslijed kontaminacije uranom bojišnice dolazi do proboja fronte i suprotna strana(ruska) se povlači sa tih područja kako bi se konsolidirala,pregrupirala i izbjegla danja stradanja svojih trupa.U zaleđima bojišnica u okupiranim selima i gradovima uspostavljaju se kontrolni punktovi zapadnih zemalja(otud engleske oznake).Pošto ovaj sukob več traje desetlječima gdje se crta linije praktički ne mjenja dolazi do rata iscrpljivanjem i sa vremena na vrijeme suprotna strana pokreće kontraofenzive te dolazi do ponovnog osvajanja nekih izgubljenih područja.Naravno nakon desetljeća i desetljeća ratovanja više ne postoje regularne vojne postrojbe već para-militarne postrojbe.Zato vojnici imaju raznorazne uniforme i gasmaske.Tako da je ovo na neku ruku prikaz ponovnog uspostavljanja kontrole nad nekim gradom i prolaskom kroz jedan takav kontrolni punkt.

Natrag na vrh
Groff

Član od: 12 Lis 2010
Mjesto: Bakarac
PorukaUpisano: Pon Pro 04, 2023 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jezovito ali dooobro !
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma