Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
| Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2471 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Stu 29, 2023 10:26 pm Naslov poruke: MAS12 gunboat, THETIS SHIP MODELS 1/144 |
|
|
Evo još jednog mališana
Rezinska maketa tvrtke Thetis ship models, vlasnik tvrtke živi u blizini MAS-15 izloženog u Rimu te ga je više puta premjeravao i snimao.
Iz svih podataka nastali su nacrti na osnovu kojih je napravio ovu maketu. Iste nacrte mi je vrlo ljubazno ustupio za izradu mog u 1/350.
Ova maketa je za MAS-12 koji je bio u službi kao topovnjača, naoružan topom od 37 mm.
Korišten je tijekom 1918 na Lago di Garda za patroliranje i topovsku podršku.
Oko kormilarnice i prostora topnika postavljena je dodatna platnena "podstavljena" ispuna kao zaštita od pješadijskog oružja.
Trup je u jednom komadu , jako lijep rezin, tek poneki mjehurić i ponešto za očistiti, fini detalji.
Veći dio opreme je jetkovina.
Top, sidro, propeleri i bitve !! su 3D print.
I dodatna zaštita , specifična za MAS-12 je 3D print.
Jetkovina je dosta debela i tvrda, ali sve u svemu da se koristiti, jedina muka su suporti bočnih paserela - hodnih staza, inaće rekao mi je da ih planira kod izrade trupa 3d printom suporte izvesti direktno na trupu.
Jedine izmjene koje sam napravio je zamjena osovina, koje su predviđene kao jetkovina, sa medicinskim iglama.
I zastavno koplje , koje je predviđeno od stirena, zamijenio sam sa aloj mesinganom cjevčicom koju sam "istokario".
Bojano revellovim enamelima, 76, 43, a dodatne obloge oko kormilarnice i odjeljka topnika napravljene su od platnene podstavljene obloge
Umjesto klasične podloge preferiram drvenu bazu i stupiće od prozirnog stirena.
Na kraju usporedba sa "bratom" , MAS-15 u 1/350 i dimenzijska fotka
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5671 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|