Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

MAS12 gunboat, THETIS SHIP MODELS 1/144

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Stu 29, 2023 10:26 pm    Naslov poruke: MAS12 gunboat, THETIS SHIP MODELS 1/144 Citiraj ovaj komentar

Evo još jednog mališana Cool
Rezinska maketa tvrtke Thetis ship models, vlasnik tvrtke živi u blizini MAS-15 izloženog u Rimu te ga je više puta premjeravao i snimao.
Iz svih podataka nastali su nacrti na osnovu kojih je napravio ovu maketu. Iste nacrte mi je vrlo ljubazno ustupio za izradu mog u 1/350.
Ova maketa je za MAS-12 koji je bio u službi kao topovnjača, naoružan topom od 37 mm.
Korišten je tijekom 1918 na Lago di Garda za patroliranje i topovsku podršku.
Oko kormilarnice i prostora topnika postavljena je dodatna platnena "podstavljena" ispuna kao zaštita od pješadijskog oružja.

Trup je u jednom komadu , jako lijep rezin, tek poneki mjehurić i ponešto za očistiti, fini detalji.
Veći dio opreme je jetkovina. Evil or Very Mad
Top, sidro, propeleri i bitve !! su 3D print.
I dodatna zaštita , specifična za MAS-12 je 3D print.

Jetkovina je dosta debela i tvrda, ali sve u svemu da se koristiti, jedina muka su suporti bočnih paserela - hodnih staza, inaće rekao mi je da ih planira kod izrade trupa 3d printom suporte izvesti direktno na trupu.

Jedine izmjene koje sam napravio je zamjena osovina, koje su predviđene kao jetkovina, sa medicinskim iglama.
I zastavno koplje , koje je predviđeno od stirena, zamijenio sam sa aloj mesinganom cjevčicom koju sam "istokario".
Bojano revellovim enamelima, 76, 43, a dodatne obloge oko kormilarnice i odjeljka topnika napravljene su od platnene podstavljene obloge
Umjesto klasične podloge preferiram drvenu bazu i stupiće od prozirnog stirena.
Na kraju usporedba sa "bratom" , MAS-15 u 1/350 i dimenzijska fotka

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Stu 30, 2023 6:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma