Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| ninoslav
 | Član od: 03 Ožu 2010 | Poruke: 322 | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Ned Jul 30, 2023 5:53 pm Naslov poruke: T.R.W.-1/35 |
|
|
Pozdrav!
S obzirom da mi je ovo prvi Sci-Fi model kojeg sam napravil a također nakon poduže pauze jer trebalo je krenuti prvo u nabavku novih svih neophodnih alata i boja te neizmjerno sam užival u sastavljanju ovog modela jer na netu baš i nema nekih refernci kak i na koji se naćin sastavlja,odabir sheme bojanja i svih ostalih smjernica tak da je sve ovo rezultat moje kreativnosti i slučajnih pogrešaka koje na kraju krajeva kad se sve iskomponira i posloži ispadne (meni) vrlo lijepa vinjeta ili dioramica.
Model o kojem je rijeć je kineska resinska kopija firme MAIM-T.R.W. (Taktischer Raketenwerfer) u mjerilu 1/35.
Kupljena je prek AliExpressa i bil sam čisto skeptičan u svezi kvalitete odljevka resina pošto se radi o kopiji i k tome kineska ali su me uistinu iznenadili ekstra kvalitetom i svaki dio paše u mm. Drugo cijena: vrlo smješna,pa recimo da je 6 puta jeftinija od originala.
Također pošto nije model original dobi se u običnoj kartonskoj kutijici i bez nacrta tj. uputstva gdje se što lijepi.
Također pošto se radi o resinu ponekad se desi da neki dijelovi su savinuti a to se rješava tutorijalom na YT i uz pomoć vruće/hladne vode ispravi se željeni dio.
Zamisao mi je bila napraviti model sa otvorenim vratima kabine,premda je data opcija i sa zatvorenim vratima tako da sam odlučio napraviti model koji će stajati na litici nekog alien planeta(naravno onečišćen ljudskim radioaktivnim otpadom,u ovom slučaju bačvom) te su mi bile potrebne nekakve biljke i trave a izvrsnu stvar doduše za wargaming ima firma Gamersgrass.Trava se lijepi ko stick tj.odlijepiš sa folije i samo zaljepiš na željenu poziciju dok biljke su na nekakvoj foliji pa se moraju iskidat sa te folije,izmodelirat savijanjem i samo zaljepit na podlogu.
Sam proces ljepljenja i sastavljanja samog modela nevažno je opisivati jer kao što znate ljepi se trenutnim ljepilom,svi dijelovi nakon skidanja i brušenja viškova(repića od ljevanja) ili pak stanjivanja debljine da dio se pripasa u određeni utor vrlo je lako.Kao što sam napisao sastavnice uopće nema pa je sastavljanje više manje po slici na netu.Shema bojanja ne postoji pa sam odlučio obojat kako mi padne po nekoj logici da bi trebalo izgledati.
Sama stijena(baza) je od debelog stirodura a crna šupljikava stijena je također od neke vrste stirodura za kojeg nemam pojma kako se uopće zove i lako se mrvi a dok ga režete skalpelom škripi.Samo bojanje stijene je rezultat moje pogreške;naime nakon što sam stirodur obojao sivim primer-om nanio sam dark mud boju i na to još i wood grain i rezultat je bio užasan.Naravno da to ispravim zaključio sam obrisat papirom wood grain boju prije nego se osuši i ustvari tim brisanjem obrisao sam obje boje na višim bridovima te otkrio svi primer i na kraju ispalo kao prava stijena.
Evo da ne duljim kak je to sve skupa ispalo na kraju jer uistinu ja sam fasciniran raznolikošću boja i samim krajnjim rezultatom.
 _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | Član od: 29 Stu 2006 | Poruke: 542 | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 31, 2023 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
ljepo i krasno, ak si ti sretan sa rozo/plavom travom, ko smo mi da sudimo |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Pon Jul 31, 2023 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma to su ti trave od firme Gamers Grass i pod nazivima su Alien Fire,Mystic Nebulae Alien:Neon,Blue,Purple i Brown i florescentne su;premda na fotkama ispadnu nijanse malo drugačije nego u živo.Fascinirala me flora s filma Avatar di su biljke florescentne i živopisnih boja jer već mi je dosadilo koristit jedne te iste nijanse boja za podloge koje se baziraju na boje koje nas okružuju na ovom planetu.Ko zna možda negdje u svemiru postoji takva flora
 _________________ CCCP
|
Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Pet Kol 18, 2023 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav!
Evo još jednog te istog T.R.W.-a ali ovaj put u zatvorenoj verziji i sa prikazom post-apokaliptične scene.Nažalost nemam još ni jedne figure zombija pa s obzirom na izraz figure zamislite da se šulja negdi
Od materijala za izradu ove vinjete koristil sam stirodur,šahtove od firme Gero-design,figura i model made in china(AliExpress),drvo i posip trave(Javis),tufts (GamersGrass),bodljikava žica(Green Stuff World),ograda je od mrežice za termo fasadu.
 _________________ CCCP
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | Član od: 27 Kol 2013 | Poruke: 633 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 19, 2023 9:07 am Naslov poruke: |
|
|
Figura je kineska kopija, kao i većina toga na AliExpressu. Original je Evolution Miniatures:
M _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Sub Kol 19, 2023 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
Imam ove obje figure tak da sam pripasal razl.dijelove s jedne na drugu figuru.Dok drugu sam iskoristil za dioramu koju radim.Nekoliko desetaka figura serije S.t.a.l.k.e.r. sam nabavil tj. koje imaju gas maske a još čekam jednu pošiljku sa nekoliko figura,viličarem i još jednom verzijom T.R.W.-a
Inače vrlo teško mi je naći bilo kaj za SF tematiku;prvenstveno modeli za post-apocalypse tematiku zbog mjerila (1/35),drugo cijena je dosta visoka ak se ide nabavljat orginalni proizvodi ili su pak u jako malim količinama u prodaji a treće nisam baš nekaj fasciniran izradom Starwars,Gundam ili kak već sve imaju nazive tak da jedino kaj me fascinira je upravo na temu S.t.a.l.k.e.r. post apokalipsa i tu stvarno izmišljavam dodatke za dioramu/vinjetu ili kombiniram sve i svašta a da opet to nekak i zgleda _________________ CCCP
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5741 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | Član od: 05 Velj 2006 | Poruke: 1130 | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Uto Kol 22, 2023 4:06 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | Član od: 29 Stu 2006 | Poruke: 542 | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 22, 2023 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
eeeeee ovaj drugi mi je već prirodniji, one roze i plave mi vuku na fantasy tematiku, al to radiš za sebe ne za mene.
ak trebaš tanju i sitniju ogradu, traži mrežicu za komarce kaj se čička na prozor, ima kockastih i hexagonalnih |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Sub Lis 21, 2023 4:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Još jedna vinjeta koja je sasvim slučajno ispala tak kak je ispala.Nabavim još jednog T.R.W.-a al malo drugačija verzija i prilikom sastavljanja gledajući nacrt na netu(umjesto da sastavljam nekom logikom)krivo sam zalijepil trap(ili kak se zove onaj dio kaj drži noge)u kontra smjeru.Umjesto da zglob ide dolje ja ga zaljepil prema gore.'bem ti nacrt i sve i kaj bum sad,probal sam odljepit nogu od tog trapa i naravno resin pukne.Pa sam odlučil kad sam ga već bacil u smeće da ga ipak nekak iskoristim.Također iskoristil sam dvije figure nekakvih waffen vojnika koji su tak iskomplicirani za sastavljanje da sam skoro mlade dobil.Tolko sitnih djelića i k tome ljepi se trenutnim ljepilom,naravno bez ikakvih nacrta pa ti skuži gdje što dolazi.
Imitacija vode je AK Still Water i ako nemate strpljenja bolje ju ne koristiti jer max.visina te tekučine ne smije prelaziti 3mm jer inače ispuca pa onda ulijevaš mm po mm;sloj po sloj(kaj je najsigurnije) i uglavnom meni je trebalo kojih tjedan i pol da postignem neki određeni level.
[url=https://postimg.cc/xcD6Fgnv [/url]
 _________________ CCCP
|
Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Sub Lis 21, 2023 5:52 pm Naslov poruke: |
|
|
TATRA 815, československá armáda, Monty sistem,Kovozavody Semily
Ufff...koji naslov za model
Uglavnom kad sam tražil neke dodatke i modele u šopu za diorame i vinjete naletel sam na ovaj vintage model iz '80.-tih.Na prvi pogled nije mi se nešto dojmio al kak nisam mogel najti nešto slično za SF tematiku na kraju krajeva sam ga uzeo em zbog cijene od 4 i pol eura a sad da platim pun kufer penez za neki ICM-ov model pa da ga rasturim-ipak mi je žal uništavat modele.
Sam model ima kojih 40-tak dijelova i slaže se po sistemu klik-klak (ko Zvezdini modeli) i moram priznat da se dijelovi lijepo uklapaju.Jedino kaj mi se stvarno nije dopadalo da su gume šuplje sa unutarnje strane pak sam to ispunil kitom i dekali tj.dobe se prave naljepnice koje stvarno nisam upotrebil i umjesto njih sam koristil decale od firme "Green Stuff World".Dijelovi se dobe u već gotovim bojama pa nije potrebno ih farbati pa sam ja odlučil ipak sve to skup prefarbati da na nekaj to liči,dok cerada em kaj ne sliči na ceradu em kaj ne zgleda na ceradu ostavil sam ju i prefarbal ko da je od metala.
 _________________ CCCP
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5741 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2226 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sri Lis 25, 2023 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
ninoslav Napisao/la: | TATRA 815, československá armáda, Monty sistem,Kovozavody Semily
Ufff...koji naslov za model
Uglavnom kad sam tražil neke dodatke i modele u šopu za diorame i vinjete naletel sam na ovaj vintage model iz '80.-tih.Na prvi pogled nije mi se nešto dojmio al kak nisam mogel najti nešto slično za SF tematiku na kraju krajeva sam ga uzeo em zbog cijene od 4 i pol eura a sad da platim pun kufer penez za neki ICM-ov model pa da ga rasturim-ipak mi je žal uništavat modele.
Sam model ima kojih 40-tak dijelova i slaže se po sistemu klik-klak (ko Zvezdini modeli) i moram priznat da se dijelovi lijepo uklapaju.Jedino kaj mi se stvarno nije dopadalo da su gume šuplje sa unutarnje strane pak sam to ispunil kitom i dekali tj.dobe se prave naljepnice koje stvarno nisam upotrebil i umjesto njih sam koristil decale od firme "Green Stuff World".Dijelovi se dobe u već gotovim bojama pa nije potrebno ih farbati pa sam ja odlučil ipak sve to skup prefarbati da na nekaj to liči,dok cerada em kaj ne sliči na ceradu em kaj ne zgleda na ceradu ostavil sam ju i prefarbal ko da je od metala.
 |
Super rad s obzirom da je ovo poprilično bazična maketa. Nabavio sam je i ja jer volim tatre i mjerilo 1/48, ali je igračka i možda samo osnova za nešto bolje po meni. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|