Otvoreni maketarski forum Forum Indeks


Mjesto za sve maketarske teme i dileme
 
 FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mala vojna vozila (1/72)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 96, 97, 98, 99, 100  Naprijed
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Poruke: 5546
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Ruj 21, 2023 10:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljivo,pratim!! Cool Cool Šteta da 3Dprint nije malo nježniji i finiji.
_________________
Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
BorisZG

Član od: 10 Ožu 2020
Poruke: 18
PorukaUpisano: Čet Ruj 21, 2023 6:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
isto tako planiram napraviti jednog Tamića bez oklopa naoružanog sa Oerlikonom 20mm


Samo jednog? Nekako sumnjam ... Wink

Naravno, pratim s velikim zanimanjem! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Poruke: 1751
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Čet Ruj 28, 2023 7:32 pm    Naslov poruke: Odmor od kompliciranih projekata .... Citiraj ovaj komentar

Maketa: BRDM-2
Proizvođač: S-Model, Kina
Mjerilo: 1/72
Broj makete: PS720023Na prvi pogled:
Uobičajeno pakiranje S-modelovih maketa (po dvije u kutiji) s time da je cijela maketa dana na jednom stablu (što ne znači da ima malo dijelova) tamno zelene boje - već uobičajeno za S-model. Barem za one koje sam ja do sada radio ....
Uz to 'glavno' stablo dolazi listić metala za detalje te listić oznaka kao i spartanska uputstva na savinutom A4 formatu.

Slaganje:
Slaganje je uobičajeno i nipošto posebno. Tijelo vozila se slaže iz gornjeg i donjeg dijela s time da se bočne strane naknadno lijepe i tu ima malo kitanja. Gornji i donji dio pašu međusobno zadovoljavajuće dobro iako sam, tek nakon bojanja, vidio da je pukotina između gornjih ploča i bočnog dijela vozila malo pre velika. Na gornjem dijelu se dodaju gornje površine jer je maketa rađena da se sa istim osnovnim dijelovima a samo uz promjenu tih gornjih površina može napraviti i protutenkobska verzija sa četiri rakete umjesto kupole.

Ostalo su samo detalji na tijelu vozila kojih niti nema tako mnogo.

Kotači (i felge) su jako lijepo napravljeni (s obzirom da su plastični). Malo me razočaralo da su 'srednji' kotači, oni mali koji se spuštaju, dani samo u spuštenom položaju. Da budu podignuti treba naknadno dorađivati ali .... kod tih kotača su i malo zabrljali pogonske lance (oni se naime pokreću preko galovih lanaca, kao kod bicikle) - ti lanci su dani pre široki tako da dolaze do polovice gume! To je, naravno, nemoguće i potrebno ih je suziti jer se jako vide (od ispod).Malo su zbrljane poluge za podizanje prednjeg valobrana - na uputstvima se jasno ne vidi kako ih treba zalijepiti a sve skupa je dosta u zraku. Uz to mi je 'Carpet monster' pojeo jednu polugu pa sam morao još više improvizirati.

Inače su površinski detalji vrlo vrlo fini, oštri ali nježni - kako sam već naviknuo kod S-Modela. Nešto slično kao kod FtF-a.

Metalni listić daje sve ručice na vozilu, zaštite prednjih svijetala kao i bite (meni liče više na zijevače) kod korištenja na vodi, i zrcalo za vozača. Kad sam vidio kako je to sve sitno rekao sam - to nije za mene, idem ja to zamijeniti sa žičom. Međutim bi trebalo koristiti jako tanku žicu i onda sam opet na istome. Tako da sam ipak išao rezati metale i - nisam požalio. I oni su ekstremno sitni i nježni, ali uz dovoljno pažnje rezultat je odličan. Problem sa tako nježnim detaljima kad su zaljepljeni je hendlanje - lako se otkinu, zgnječe, otpadnu i sl. Ja sam desni štitnik svijetala morao lijepiti tri puta jer su mi prva dva otpala ili ih je pojeo tepih-centar, ne, tepih-čudovište. Isto tako i jednu ručicu itd.

Bojanje:
Kako sam se odlučio raditi jednog ruskog BRDM-a iz rata u Ukrajini pobojao sam ga u jedno sivo-zelenu (prema slikama), dosta svijetlu za ne reć 'požmarenu' i pri tom sam koristio Revellovu SM362 (onu JNA nijansu) sa nešto svijetlo sive. Jako mi fali nekadašnja Humbrolova sivo-zelena br. 31, ta je bila prava nijansa za takve stvari ....

Oznake:
Uz maketu se dobivaju oznake ali ja sam radio tj. bojao (prskao) svoje oznake baš za to vozilo.

Uputstva:
Uobičajena S-Modelovska, na dvije strane sa četiri crteža. Sve skupa dosta sitno ali, ajde, prolazna ocjena.

Dodaci/izmjene:
Osim mijenjanja sheme i oznaka drugo nisam ništa mijenjao.

Kudim:
- nedorađen spoj gornjih površina
- poklopci vozača i suvozača samo u zatvorenom položaju
- pomoćni kotači samo u spuštenom položaju

Hvalim:
- odlične detalje
- dobre kotače
- dobru cijenu

Zaključak:
S-Model, odnosno točkaši od S-Modela me uvijek ponovno ugodno iznenade, isto kao i točkaši od FtF-a. Ne znam dali te makete smatrati wargamerskima, ali za nas maketare su sasvim u redu. Posebno detalji.

Preporuka:
Svakako kupiti.

Korisni linkovi/literatura:
Slovenski maketarski časopis 'Pro-Maketar' juli 1998. - mnoštvo crteža i fotografija (slovenskih) BRDM-2.

Zahvaljujem se kolegi leu_zd za pomoć pri nabavci ove makete.

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Poruke: 5546
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Ruj 29, 2023 5:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool
_________________
Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Poruke: 1751
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Sri Lis 04, 2023 5:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa: Sd.Kfz. 247 Ausf.B
Proizvođač: First to Fight, Poljska
Mjerilo: 1/72
Broj makete: PL1939-101Općenito:
Ovo je jedna maketa rađena sa posebnim mislima za kolegu MAK-a da mi ne prigovara što često radim uvijek ponovno iste prožvakane makete. Samo da se zna, dok se nije pojavila prva varijanta ovog vozila (Ausf.A) ja nisam imao pojma o postojanju tih vozila (Sd.Kfz.247), što i ne čudi s obzirom da ih je napravljeno svega 60-tak komada (10 kom Asuf.A i pedeset i nešto ovih, Ausf.B). Dakle, nadam se da će kolega biti zadovoljan .... he, he Very Happy

Dakle, još jedna krasna maketica od FtF-a. Cijela maketa je dana na dva glavna stabla veličine nešto manje od kutije, te još dva minijaturna stabla sa detaljima za tu verziju (iz čega se može zaključiti da će biti još verzija ovog vozila).
Uz to se dobiva i mali listić metala (sa zavjesicama i nekim detaljima) te listić oznaka sa registracijama i sa čak tri tipa njemačkih 'Balkankreuze'! Ima tu i nešto divizijskih oznaka za koje zaključujem (po slikama na internetu) da su namjenjene baš za te buduće verzije.

Slaganje:
Slaganje je jednostavno jer nema puno dijelova - sve se u principu svodi na gornji i donji dio vozila s time da je u donjem dijelu 'izliveno' kompletno podvozje, treba još samo zalijepiti kotače. No kako je vozilo dobrim dijelom otvoreno ovaj puta se FtF jako potrudio uraditi unutrašnjost čim detaljnije, što sa dijelovima (sicevi, volan itd.) što sa već ugraviranim detaljima (jedan 'šmajser', pet ručnih bombi, porcije itd.). Sve u svemu vrlo lijepo urađeno. Naravno, može se još doraditi, ali i ovako je odlično.
Šteta da polužje za zakretanje kotača (na ovom vozilu se zakreču i prednji i stražnji kotači) nije dano kao zaseban dio (ono, svo polužje u jednom komadu) jer je ovako malo pre 'duboko' a nije to lako zamijeniti. Kad su već davali zasebni ispušni lonac ....
Dane su i dvije vrste mitraljeza (MG-34) odnosno postolja mitraljeza kao i artiljerijski dvogled za osmatranje.

Od metala su dane sve četiri zavjesice (konačno!), bočni 'žmigavci' starog tipa (alternativa za plastične) kao i zaštite tih žmigavaca. Te zaštite sam pokušao namjestiti ali nisam nikako uspio u tome a da ne smetaju samim žmigavcima (koji se podižu) pa sam na koncu to odbacio.

Savjet: Kutiju (dio B1) preporučam zalijepiti nakon što se zalijepi gornji dio vozila jer je možete zalijepiti bilo gdje, a onda može zasmetati kad se stavlja gornji dio.

Bojanje:
Standardno u njemačku tamno sivu nijansu - Revell br. 78.

Oznake:
Oznake su izvrsne - vrlo tanak film, izvrsno odštampane (nježne linije) te odlično centrirane (iako su korištene samo tri boje - bijela, crna i crvena za zastavice (koje se ne koriste ovdje). Lako se rastapaju i skidaju i na koncu je film nevidljiv. Sve skupa odlično!

Dodaci/izmjene:
Samo sam one štapove za 'mjerenje' širine vozila zamijenio sa tankom žicom, isto kao i antenu sa malo tanjom plastičnom.

Kudim:
- mogli su polužje šasije napraviti zasebnim


Hvalim:
- sve - od detalja i loma dijelova do kvalitete oznaka i cijene

Zaključak:
Uobičajena FtF kvaliteta za koju mi se čini da je sa svakom novom maketom sve bolja (i kompletnija - što sa metalima, što sa izborom oznaka).

Preporuka:
Svakako kupiti.

Zahvaljujem kolegi Pierre-u na pomoći pri nabavci ove makete.

Vojo Very Happy


vojo: poruka promijenjena dana: Sri Lis 04, 2023 7:02 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Poruke: 1751
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Sri Lis 04, 2023 5:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

.... i da, zaboravio sam postirati sliku usporedbe A i B varijante - iako A ima 6 kotača (baza je Krupp Protze 6x4 kamiončić) ipak je manji od B varijante:Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Poruke: 5322
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 04, 2023 6:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Opa! Zanimljivi primjerci!
_________________
Poky
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Poruke: 2385
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Lis 04, 2023 6:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iskopaš rijetke i zanimljive zvijerčice (već tvoj standard) i još k tome ih izvrsno odradiš(a i to je tvoj standard) 👏👏👏👏
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Poruke: 5546
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Lis 04, 2023 6:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool Cool Cool Cool
_________________
Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Groff

Član od: 12 Lis 2010
Poruke: 466
Mjesto: Bakarac
PorukaUpisano: Sri Lis 04, 2023 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Standardno dooobar !
_________________
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Poruke: 1751
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Uto Lis 10, 2023 3:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa: Dvokonjska zaprega za top Bofors sa PT topom Bofors 37mm wz. 36
Proizvođač: First To Fight, Poljska
Mjerilo: 1/72
Broj makete: PL1939-092 + PL1939-025 (ili 069)Ovdje ću opisati samo slaganje zaprege - top sam već ranije opisao .... ili nisam?

Na prvi pogled:
Uobičajena FtF-ova maketa u uobičajenoj maloj kutiji koja se otvara sa strane. Unutra su dva stabla - jedno svijetlo scivo sa samim 'vozilom' (koje je isto i za maketu tro-konjske zaprege, maketa br. PL1939-099), jedno tamno sivo sa dva konja plus jedno manje stabalce sa rudom te listić metala sa nekim detaljima i uzdama.
Uz to se dobiva i figurica kočijaša koja je (nažalost) od mekane/gumene plastike.
Sve skupa uobičajene i očekivane FtF-ove kvalitete.

Slaganje:
Slaganje je uobičajeno i nimalo zahtjevno. Kolica se slažu iz zasebnih stranica jer je svaka strana vrlo detaljna, što sa konstrukcijom i zakovicama, što se pionirskim alatom. Detalji su vrlo nježni i fini a dijelovi vrlo sitni jer je cijelo vozilo (bez rude) veliko niti 2 cm! Iako tako mala, maketa ima skoro 40 dijelova.

Kao i kod prijašnje makete (jednokonjske zaprege, maketa br. PL1939-093) i ovdje mi se konji čine zericu pre mali, posebno u odnosu na kočijaša. Isto tako mi se čini da su im glave pre tanke. Ali, možda se varam. Uostalom, evo usporedbe sa jednom figuricom od Preisera (proizvođač koji je, po meni, broj jedan u proizvodnji plastičnih figurica u 1/72):


Bojanje:
Poljsku nijansu zelene boje sam pronašao među starim Humbrolovim nijansama - HO6 ilitiga ANA 611 interior green.

Uputstva:
Uputstva su nešto bolja u časopisu nego na kutiji - samim time što su u časopisu prikazana na A4 formatu, a k tome je i crtež/shema bojanja predstavljena tako da pomaže pri slaganju.
Pri tome prvenstveno mislim na uzde i sve ono remenje što služi da konj vuče zapregu. Kako je to uglavnom sve dano u metalu, malo je teško za snaći se - posebno onima (kao meni) koji sa konjima i njihovim uzdanjem (jeli se to tako kaže?) nemaju blage veze. Pri tome, nažalost, ne pomažu i pomalo nejasna uputstva. U koraku 5 je shematski prikazano što gdje ide - tu je već nejasno što su remeni kojima su konji direktno vezani za rudo tj. onaj štap što ide okomito na rudo (F08-6) dani oba (remena) kao F08-1 a na listiću je jedan F08-1 a drugi F08-2 i razlikuju se jer imaju neke jezičce na sebi (pa su lijevi i desni). Nadalje, remeni F08-5 koji ma su konji (preko lanca F08-7) vezani za rudo su u koraku 7 i 8 (tj. VII i VIII) prikazani da se lijepe na jednom spoju, a na crtežu/shemi bojanja da se lijepe dosta ispod toga.
Osim toga za još jedan metalni dio (F08-2) uopće nije jasno što je to, čemu služi i gdje se lijepi. Na naslovnom crtežu je prikazan na jedan način, u koraku III na drugi način a na shemi uopće nije prikazan. To je valjda neka zadnja noga ili što ....
Nadalje, gore spomenuti štapovi (F08-6) koji se lijepe okomito na rudo, nije nacrtano gdje ih točno zalijepiti, a to je bitno jer remeni koji povezuju te štapove sa konjima (F08-1) su određene dužine pa ....

Dodaci/izmjene:
Osim što sam okomite štapove na rudi zamjenio sa žicom, drugo nisam mijenjao.Kudim:
- pomalo nejasna uputstva
- veličinu konja
- figuricu što je od mekane/gumene plastike

Hvalim:
- odabir teme
- uvjerljivost gotove makete (kad nije uz druge konje!)
- prihvatljivu cijenu

Evo gotove makete 'artiljerijskog tegljača' skupa sa topom:A evo i usporedne snimke sa jednozaprežnim nosačem mitraljeza (maketa PL1939-093):


Zaključak:
Zgodna mala maketica koja se odlično uklapa u početke rata u Evropi. Iako djeluje zastarjelo treba imati na umu da su tokom II Svjetskog rata i dalje masovno korišteni konji (na milijune) te je stoga dobrodošla novina među maketama.

Preporuka:
Svakako kupiti.

Hvala kolegi Pierre-u na pomoći pri nabavci ovih maketa.

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Groff

Član od: 12 Lis 2010
Poruke: 466
Mjesto: Bakarac
PorukaUpisano: Uto Lis 10, 2023 9:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O, počeli smo slagat životinjsko carstvo Very Happy Very Happy , kolica su perfektna ali konji…..mogal si repove napravit od pinela !
_________________
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Poruke: 1751
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pon Lis 16, 2023 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa: Scammell Pioneer R100 Artillery Tractor
Proizvođač: IBG, Poljska
Mjerilo: 1/72
Broj makete: 72078Na prvi pogled:
U standardnoj IBG-ovoj kutiji s poklopcem (jupiii!) dobivamo dva velika stabla - jedno sa vozilom (koje je zajedničko i za sve ostale Scammell Pioneer makete od IBG-a) a drugo sa nadgrađem, jedno manje stablo sa detaljima, dva mala stabla sa kotačima, poprilično bogati listić metala, nevelik listić sa oznakama (za tri varijante vozila) te malu foliju sa iskrojenim staklima, kao i tipična IBG-ova uputstva.
Sve skupa vrlo obećavajuće za vozilo koje mi je jako priraslo srcu (još od kad sam bio klinac i napravio istog tog tegljača od Airfixa).

Slaganje:
Slaganje je uobičajeno jer je lom dijelova uobičajen. Pravih ('velikih') dijelova nema mnogo, ali zato ima detalja jako mnogo, što od plastike što od metala.
Gume su jako lijepo napravljene (još jedan jupiii!) iako sam vidio da čim su se pojavile ove makete odmah su na tržište izašle i gume u rezinu sa ostalim šarama. Dakle, izbor je veliki (i skup).

Priznajem da je slaganje svih tih detalja dosta pipavo, posebno valjaka za vođenje užadi. Na prednjem dijelu šasije su dva tako mala valjčića (dio J1) koja je nemoguće držati među prstima i očistiti. Jako je lijepo napravljeno vitlo, ma ustvari cijela šasija, skupa s motorom je izvrsno napravljena, naprosto ju je šteta 'pokriti' sa kabinom i nadgrađem - iako priznajem da na tim Scammelima je šasija još i dosta vidljiva. Malo me smeta na nije naznačeno koje bi boje trebala biti - šasije obično budu crne, ali recimo Ameri su bojali šasije u zelenu boju (OD), valjda sve skupa na kraju, ono, đuture ....

Nadgrađe je jako lijepo napravljeno i čovjek naprosto ne zna dali je ljepše iznutra ili izvana! Iznutra su, naime, dani svi detalji - kako u kabini tako i u 'teretnom prostoru' - od drvenih podova, sjedala, poluga pa do pušaka, tako da se čovjek ne treba sramiti unutrašnjosti kod gotove makete.

Stakla/prozori su iskrojeni i odštampani na foliji - treba ih odrezati na mjeru (koja je ucrtana). Ja generalno mrzim stakla od folija - najviše zato što je površina ljepljenja na okvir obično mala, a da se ne bi vidjelo ljepilo (koliko god prozirno bilo) stavljam ga čim manje i nije mi se jednom desilo da kod maskiranja tih stakala (radi špricanja) mi stakla upadnu u maketu i onda ....

Zato sad primjenjujem tehniku 'STAKLA ZADNJA' gdje gledam dijelove vozila na koja dolaze stakla završiti do kraja - to znači pobojati do kraja, polakirati, staviti oznake i završni sloj laka - i tek onda zalijepiti stakla i sklopiti te 'ostakljene' dijelove. To je u teoriji lijepo i krasno ali je dosta nespretno baratati sa dovršenim sklopovima jer se onda oštećuju, skida boja i sl. Tako mi se i ovdje desilo da sam kod tog završnog ljepljenja trebao (malo više) pripasivati pa baš i sve skupa nije ispalo sjajno.

Bojanje:
Pošto sam htio napraviti vozilo od BEF-a iz Francuske 1940. čekala me dvostruka jeb*da - em napraviti šablone za prskanje, em namješati obje nijanse zelene boje. Olakotna okolnost je da vozilo ima relativno ravne površine što olakšava kako izradu šablona tako i samo prskanje, ali su otežavajuća okolnost bila ta famozna stakla.

Miješanje boja nije veliki problem ako imate prave osnovne boje (koje u u ovom slučaju Revellove 360, 361 i 84 i crna). Rezultat je odličan.


Oznake:
Vrlo su mudro ponuđene oznake za vozila iz tri različita perioda - Francuska 1940., Italija 1943. te Francuska 1944. sa različitim maskirnim shemama (različite nijanse boja) kao i različitim oznakama. Maskirne sheme su, naravno, u boji.
Oznake su odlične kvalitete, naliježu perfektno i uz korištenje tekućina film postaje nevidljiv.

Uputstva:
Uputstva su u 30 koraka na 12 strana A4, u boji, sa dobrim i jasnim crtežima.

Kudim:
- gotovo ništa. Ako ću baš picidlačiti - one poluge u kabini (ručice mjenjača, reduktora, kočnice) bih volio da su normalne, plastične i da, volio bi da su stakla plastična a ne od folije

Hvalim:
- sve - po meni je maketa gotovo savršena

Usporedba sa istim/sličnim maketama:
Jedina slična maketa koju sam radio je Airfxov Tank Transporter u 1/76, ali to je toliko stara maketa da nema smisla uspoređivati.

Zaključak:
IBG je sa svakom novom maketom sve bolji i mislim da se opasno približava vrhunskim proizvođačima maketa (Flyhawk, Vespid i sl.). Maketa je odlična!

Preporuka:
Svakako kupiti.

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Poruke: 5546
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Lis 16, 2023 5:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool Cool Cool Cool
_________________
Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Poruke: 1751
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pet Lis 27, 2023 1:13 pm    Naslov poruke: Posudba boje Citiraj ovaj komentar

Da ne otvaram novi topik ....

Treba mi prozirno zelena boja - za pobojati gornja stakla na helikopteru UH-1 kojeg radim - jedini koji stane u moju usku vitrinu sa vozilima!

Molio bih nekog maketara sa područja Rijeke ili Kvarnera da mi posudi 'na đir' da to pošpricam, vraćam odmah u (gotovo) istom stanju .... Wink

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 96, 97, 98, 99, 100  Naprijed
Stranica 97/100

 
Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prerada na hrvatski jezik.
Igloo Theme Version 1.0 :: Created By: Andrew Charron