Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5692 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Jul 18, 2023 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | ...........
E sad ne kužim tu logiku da previše grupa smanjuje brojnost na takmičenju.
Logika kaže da ako ljudi znaju da će biti kategorija za određenu grupu i mjerilo možda, kažem MOŽDA i dođu. Ali ako znaju da će biti gurnuti u grupu u kojoj njihove makete zbog veličine doslovce nestaju sumnjam.
Hendikep malih mjerila je vidljivost, i teško da se mogu mjeriti sa DUPLO većim mjerilom. |
Tako je, isto razmišljam.Podržavam.
Leo - zd Napisao/la: | E da ali to je atraktivno a "buhice" su nezanimljive, činjenica da i maketari kad fotkaju natjecanaj preskoče |
Bravo Leo!!
Leo - zd Napisao/la: | A da ima ljudi koji rade vozila u 144, ima, ali su uglavnom šutljivi i low profile, kao i makete.... A van našeg univerzuma priča je razgranata jer ljude zanima malo, detalji su sa novim tehnologijama znatno porasli, cijene su pristupačne, za rad treba radni prostor tacne za kavu, boja se troši u kapima ne u kanticama, za izložiti treba jako malo prostora.
|
Da!!
Leo - zd Napisao/la: | A ono da između istog vozila u 72 i 144 nema nikakve razlike osim što je ovo prvo 8 puta veće (volumno) shvatit ću kao šalu. |
I ne samo za vozila,nego i za zrakoplove i druge vrste maketa.
Nije samo šala, nego i podcjenjivanje onoga što nekome maketarski nije zanimljivo ,pa automatski odmah i ne vrijedi.
Osobno iskustvo sa brojnim kolegama maketarima, nije pisanje u prazno. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
|
Upisano: Uto Jul 18, 2023 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | .......Pred par, dobro desetak godina takav stav je bio o zrakoplovima u 144 i vojnim vozilima u 72.. |
Točno!!
Leo - zd Napisao/la: | Ali da se vratimo na takmičenje:
Da li je mjerodavno za formiranje kategorije mjerilo ili broj učesnika i maketa koje se izlažu. |
_________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
Natrag na vrh |
|
|
| kru65mi
| Član od: 28 Lis 2007 | Poruke: 847 | |
|
Upisano: Sri Jul 19, 2023 5:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Iza svake makete, makoliko ona bila dobra ili losa, nalazi se neciji trud,rad, slobodno vrijeme ukradeno skoli, porodici, prijateljima - nikako nije za podcijenjivanje.
Ja osobno nisam ljubitelj brodova ali mi ne pada na pamet da omalovazim neciji rad, koliko god on bio lose uradjen ...
Samo moje razmisljanje _________________ [IMG]https://i.imgur.com/68bXnSZ.gif?1[/IMG] |
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
| Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2494 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Jul 21, 2023 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemam ni želje ni volje ložiti nekakvu polemiku, da se vratim na početak, moje pitanje je bilo stvarno želja za informacijom, na kraju sam je indirektno i dobio.
Da budem korektan moram prenijeti da sam isti upit poslao i na e-mail naveden u objavi , u dijelu kategorije.
Dobio sam odgovor i zahvaljujem ali ostalo je na istom, ponovljeno mi je da ukoliko bude barem 9 kvalitetnih maketa i 3 natjecatelja da će odlučiti o formiranju zasebne kategorije, "ako bude bit će, ako ne bude neće"
e sad da li će barem još 2maketara doči i donijeti 9 kvalitetnih maketa , ja moje mogu donijeti da povećamo broj preko tih 9, ali na slijepo donositi nemam volje, a ni šetati da bi bilo došle, ostale u kutiji, vratile se doma.
Za mene je priča zaključena |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Lisec
| Član od: 30 Lis 2008 | Poruke: 1198 | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pet Jul 21, 2023 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | Nemam ni želje ni volje ložiti nekakvu polemiku, da se vratim na početak, moje pitanje je bilo stvarno želja za informacijom, na kraju sam je indirektno i dobio.
Da budem korektan moram prenijeti da sam isti upit poslao i na e-mail naveden u objavi , u dijelu kategorije.
Dobio sam odgovor i zahvaljujem ali ostalo je na istom, ponovljeno mi je da ukoliko bude barem 9 kvalitetnih maketa i 3 natjecatelja da će odlučiti o formiranju zasebne kategorije, "ako bude bit će, ako ne bude neće"
e sad da li će barem još 2maketara doči i donijeti 9 kvalitetnih maketa , ja moje mogu donijeti da povećamo broj preko tih 9, ali na slijepo donositi nemam volje, a ni šetati da bi bilo došle, ostale u kutiji, vratile se doma.
Za mene je priča zaključena |
Nisam siguran da sam razumio, ti si za promociju tog mjerila ali nebi donio makete ako neće biti drugih natjecatelja? Dokle god nema maketa neće biti ni potebe za novom kategorijom.
Zašto ih nebi donio da budu u 1/72 mjerilu?
Ako su dovoljno kvalitetne onda nema problema, opet, veća maketa ne znači d je bolja _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Jul 21, 2023 5:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo odgovora od strane organizatora, što nije jasno!?
Kao što smo definirali na stranicama kategorija natjecanja CK, postoji
mogućnost za formiranje nove kategorije ako se ispune traženi uvjeti.
Isto tako, ukoliko se ne ispune traženi uvjeti, neće biti otvaranja
dodatne kategorije ili kategorija.
"Ukoliko se u pojedinoj od seniorskih, juniorskih ili dječjih kategorija
pojavi 9 ili više kvalitetnih radova od najmanje 3 autora sa nekim
zajedničkim osobinama na temelju kojih bi se mogla osnovati nova
kategorija, za tu skupinu maketa organizator ima pravo odlučiti osnovati
novu kategoriju u toku samog natjecanja |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Lisec
| Član od: 30 Lis 2008 | Poruke: 1198 | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pet Jul 21, 2023 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa nije mi jasno to što ne želiš donjeti makete ako nema drugih natjecatelja i staviti ih u najsličniju kategoriju. Govoriš kako ima onih koji slažu, zašto bi ih onda itko i donio po toj logici.
Ako smatraš da treba nova kategorija, opravdaj to i napravi potrebu.
Ne mogu biti toliko krhke da ih nemožeš par staviti u kutiju i donjeti ako dolaziš? _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Jul 21, 2023 6:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Naravno da bih donio kadi bi postojala bliska kategorija...recimo 1/100, jednako kao što si i sam rekao da bi pridružio 1/48 sa 1/32.
Zanima me ako u nekoj od najavljenih kategorija ne bude više puta spomenutih 9 maketa (kvalitetnih!?, znaći ocijenjenih pri prijavi) i barem 3 maketara da li će se makete pridružiti nižoj ili višoj kategoriji.
Ili u objavljenim kategorijama može biti i samo jedna maketa? (Možda krivo iščitavam ali iz pravila bi se dalo iščitati)
Što se mene tiće ovo je zatvorena priča(sigurno neću donijeti makete 144 u grupu72), postavio sam pitanje i dobio odgovor, hvala.
Mene bi konkretno puno više zanimalo pošto se dosta trudim (svjestan mojih ograničenja) oko maketa u tom mjerilu čuti konkretne primjedbe na izvedbu.
Od pohvala se ne napreduje.
Kritike i ukazivanje na stvari, detalje koji bi se mogli popraviti, poboljšati bi pomogle znatno.
A većina (lošijih ) maketa vozila u 144 i na natjecanju i objavljenih ovdje na forumu je moja ili sam dobrim dijelom učestvovao u izradi, bio bih zahvalan. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Moky
| Član od: 15 Lis 2007 | Poruke: 278 | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Kol 14, 2023 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Zna li se šta o dućanima/prodavačima? Ostalo je manje od mjesec dana do početka a ni slova... _________________ Rusi su ZAKON ! |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Iwtcha
| Član od: 24 Kol 2007 | Poruke: 4101 | Mjesto: Zagreb |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Moky
| Član od: 15 Lis 2007 | Poruke: 278 | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Kol 24, 2023 6:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala,Baš sam neki dan vidio na njihovoj stranici.Dosta zanimljiv izbor dučana. _________________ Rusi su ZAKON ! |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Astrobobo
| Član od: 07 Sij 2022 | Poruke: 30 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 06, 2023 2:28 pm Naslov poruke: |
|
|
U programu ne piše nikakva satnica za radionice? Zna li se šta? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| markojeras
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 914 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 06, 2023 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Mene zanima hoće li ove godine u dvorani raditi klimatizacija ili barem ventilacija? _________________ Uviek napried! |
|
Natrag na vrh |
|
|
| 2851cz
| Član od: 11 Lip 2012 | Poruke: 1013 | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Ruj 09, 2023 10:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan dan, hvala organizatorima na još jednoj vrhunskoj Crnoj kraljici |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|