Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Paneli na crnom body-u

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lip 02, 2023 2:16 pm    Naslov poruke: Paneli na crnom body-u Citiraj ovaj komentar

Pozz ekipa,

Uskoro ide jedan projekt gdje auto mora biti crni, pa me zanimaju iskustva/ideje.

Da li je dovoljno pošto će body biti crni samo ostaviti panele (prvenstveno kod vratiju) kako je, pa da sama udubina gdje se neće isticati sjajni lak glumi zatamnjenje ili je pak preporuka neko kemijanje na tu temu?

Vidio sam da neki stavljaju neku sivkastu boju, ali se bojim da bi to izgledalo kičasto.

Iskustva? Ideje?
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Lip 02, 2023 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probaj na jednom dijelu stavit mat wash
Pa ako ima razlike rokaj sve panele, ako nema razlike onda si gotov Very Happy

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Pet Lip 02, 2023 6:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemam iskustva s crnim autima, ali ja ne bi radio nikakav wash. Vidjeti će se paneli pod određenim kutevima.

Ne znam što koristiš za wash, ali uvijek možeš probati i ako ti se ne sviđa obrisati. Ako je sjajna podloga wash se lako obriše.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Sub Lip 03, 2023 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pogledaj prave crne automobile u živo (ne na kompu/telefonu/netu). Vidiš li panele? Kakve su boje? Da li se vide sa jednog metra isto kao sa 5 ili više metara? Eto, to prenesi na maketu.

Ja na crnom autu ne bih radio wash. Siva će odudarati od crne na neprirodan način. Mislim da bi bilo dosta da samo malo podubiš panele pre farbanja i time postigneš da i posle primera/farbe/laka/... ostanu vidljivi.

Ako imaš neki stari body koji ti ne treba, probaj na tome. Ili jednostavno u komad stirena ugraviraj par panela, ofarbaj u crno i onda se igraj washevima dok ne nadješ ono što se tabi čini ok.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma