Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Vedi
 | Član od: 12 Sij 2013 | Poruke: 160 | Mjesto: Nürnberg, DE |
|
Upisano: Čet Ruj 09, 2021 7:13 am Naslov poruke: Verzija T-55? |
|
|
Pozdrav ekipa, tražim odgovor koja verzija JNA 55-ice je dolje na fotkama? Češka, Poljska ili Ruska? Serijski broj je 19984.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | Član od: 25 Velj 2020 | Poruke: 722 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 09, 2021 9:10 am Naslov poruke: |
|
|
Može biti svaka. 19xxx je najcesce u štreberskim krugovima poljska verzija (pod time mislim na sastavnicu proizvodjaca makete, ne i stvarnog proizvodjaca vozila). Ako bolje pogledas, T55, vecinom u JNA je sve pomalo, nema ciste varijante, osim eventualno onih koji su bas bas dosli prvi, 18xxx ili su na pocetku rata imali cak cetverocifreni broj, ti su mahom iz SSSR (otvori na kupoli imaju velike vijke). Najbolje ti je gledati sliku i vidjeti sto konkretno vozilo na sebi ima ili nema od poljske/ceske/sovjetske varijante, odnosno tzv. tih varijanti. Pojednostavljeno: tvornica u poljskoj je itekako mogla sastaviti nesto sto puno blize izgleda Tamiyinom Čehu. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedi
|
Upisano: Čet Ruj 09, 2021 9:52 am Naslov poruke: |
|
|
@MAK2020 hvala ti, i meni je najsličnija Češkoj varijanti, ali upravo zbog tog serijskog broja (kako kažeš da se "kao" 19xxx vodi kao Poljska/USSR varijanta) me zbunilo.. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| Član od: 18 Lis 2005 | Poruke: 269 | |
|
Upisano: Čet Ruj 09, 2021 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
Ovaj 55-ica iz Murskog Središča iz 91, ti je poljska verzija T-55A iz Varaždinskog korpusa. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
|
Upisano: Čet Ruj 09, 2021 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
Nema na cemu. Samo da mi vidimo slike gotovog, i pukovnika Popova kak se "pogaja" na mostu
P.s. sastavljao sam 18058 sa Bregane.....kombinacija je svega, uz to morao sam dodati neke kutije i nosace ralice, kao i HV Maxa (varazdinac iz Grahova i Knina), koji isto nema cist pedigre .... jednostavno gledaj sto ima, a sto nema, a "plasticna" izrada po sastavnici je i tako osrednje maketarenje u korjenu.
Pozz. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | Član od: 24 Ožu 2006 | Poruke: 3436 | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Ruj 09, 2021 12:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Poljak gotovo100%. Česi su imali okomitu metalnu kutiju rebrastu sa lijeve strane kupole. Ne znam koji komad opreme je bio unutra, nisam nikad imao priliku zaviriti.
Nema ni male kaiše na zadnjoj i desnoj strani kupole koji su drzali male kutije municije sa najčešće utisnutom zvijezdom, (odnosno vidi se nešto al je fotka mutna pa ne vidim jesu kaiši za kutije municije ili smotano platno), cca 1970.
Poljak prije početka 70tih, moje mišljenje. Ima nosač PAM-a cca pa; 1965-1970. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
|
Upisano: Čet Ruj 09, 2021 12:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Ta kutija ima opremu za podvodno....ocito pretežira poljak, ali - dobro pogledaj generalno u maketatenju 55ica ima li koji element drugog, nadodan ili je i od tog poljaka ponesto oduzeto. 18058 nije ni jedno ni drugo potpuno. A nije ni rus. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedi
|
Upisano: Čet Ruj 09, 2021 2:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Tnx ekipa! Budem jos dobro pogledal video. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| Član od: 18 Lis 2005 | Poruke: 269 | |
|
Upisano: Pet Ruj 10, 2021 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
Ne treba previše filozofirat, na drugoj fotki se vidi sve, da je to poljska A verzija 55-ice. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
|
Upisano: Pet Ruj 10, 2021 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
A ulazi u kupoli? Ne vidi se nis postoji po cca 5 varijanti "lukova" na t55. Jednostavni, dupli, pa kombinacije, pa varijacije duplih, pa cijelo podrucje mreza nad motorom, pa zona blatobrana - nosaci rezerve gusjenica, pa bez njih, pa ulaz vozaca, jednostruki i 2 varijante dvostrukog .... malo se zafrkavam, a malo sam i ozbiljan. Pozz. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| MatijaSever
| Član od: 12 Kol 2022 | Poruke: 10 | |
|
Upisano: Čet Svi 11, 2023 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
MAK2020 Napisao/la: | Može biti svaka. 19xxx je najcesce u štreberskim krugovima poljska verzija (pod time mislim na sastavnicu proizvodjaca makete, ne i stvarnog proizvodjaca vozila). Ako bolje pogledas, T55, vecinom u JNA je sve pomalo, nema ciste varijante, osim eventualno onih koji su bas bas dosli prvi, 18xxx ili su na pocetku rata imali cak cetverocifreni broj, ti su mahom iz SSSR (otvori na kupoli imaju velike vijke). Najbolje ti je gledati sliku i vidjeti sto konkretno vozilo na sebi ima ili nema od poljske/ceske/sovjetske varijante, odnosno tzv. tih varijanti. Pojednostavljeno: tvornica u poljskoj je itekako mogla sastaviti nesto sto puno blize izgleda Tamiyinom Čehu. |
Hi there! Welcome to the forum. It sounds like you have a lot of knowledge about the T55, so I'm sure you'll be a great asset to the community. It's great to hear that you know the difference between the Polish, Czech and Soviet versions. That's really interesting and I'm sure others here can learn a lot from you. Thanks for sharing! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|