Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Vamotamo
| Član od: 29 Svi 2019 | Poruke: 78 | |
|
Upisano: Pet Tra 07, 2023 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ulja, pastele, filter, čiping, naslage gareži, itd.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5546 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
 | Član od: 21 Stu 2017 | Poruke: 99 | Mjesto: Sombor |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
|
Upisano: Ned Tra 09, 2023 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Fredi Napisao/la: | https://www.asisbiz.com/il2/Spitfire/RCAF-402Sqn-AE/pages/Airworthy-Spitfire-warbird-LFVb-RCAF-402Sqn-AEA-EP120-05.html
Bacite pogled na ovaj link |
Tu ima vise slika sa oznakama tog aviona sa obe strane. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vamotamo
|
Upisano: Pon Tra 10, 2023 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav Fredi, hvala na linku, pogledao sam.
Ako mislite na paralelnost rondela lijeve i desne strane (kao kolega `u-boat` na prethodnoj strani), ovo je moje viđenje (*ne tvrdim da sam u pravu).
Kada postavljam dekale, gledam slijedeće:
1. originalne fotografije iz određenog perioda
2. shemu iz sastavnice
3. makete od drugih maketara (iskusnih)
4. rijetko fotografije restauriranih mašina
5. vrlo rijetko ilustracije
Pošto tada nisam imao fotku iz perioda 2. s.r., oslonio sam se 2. i 3. točku. Zašto?
1. Restaurirana shema na desnoj strani
`A` ide preko `0` od `EP120`. Bilo bi zanimljivo vidjeti izvor prema kojem je ekipa odradila restauraciju, znači da li se radilo o izvornoj fotki, ilustraciji, sjećanju nekog starog britanskog prdeža , itd. Moguće je da su radili i `na slijepo` (nekim farbarima je točnost sheme i pozicija oznaka nebitna stavka u životu, u to sam se osobno uvjerio).
Ako se desni `EP120` pomakne u natrag onda više nije paralelan s lijevim `EP120`.
2. Odnos originalne i restaurirane sheme lijeve strane
Pogledajte položaj slova `G`, zastavice, svastike i slova `E` u odnosu na vertikalu na jednoj i drugoj fotki. Odstupanje nije u mjeri kao kod rondela, ali je indikativno. To mi ne ulijeva povjerenje u restauriranu shemu. Ovdje moram naglasiti da i pozicije dekala na mojoj maketi nisu u skladu s originalom iz razloga što original fotku nisam imao kada je bilo potrebno.
Rješenje misterije, ako ju tako mogu nazvati, bi bila fotografija desne strane trupa iz 1943. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
|
Upisano: Uto Tra 11, 2023 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma sve ok, nisam mislio da kritikujem nego mi je namera bila da pomognem ako mogu. Ne sumnjam da ste pretražili sve što ste mogli naći o tom aparatu.  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vamotamo
|
Upisano: Uto Tra 11, 2023 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Fredi Napisao/la: | Ma sve ok, nisam mislio da kritikujem nego mi je namera bila da pomognem ako mogu. Ne sumnjam da ste pretražili sve što ste mogli naći o tom aparatu.  |
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vamotamo
|
Upisano: Sri Svi 03, 2023 2:58 am Naslov poruke: |
|
|
Još 2 fotke dok se ljepilo suši. Bilo je malo natezanja oko stajnog trapa no riješilo se i to. Spiner je ispao čišći na fotkama zbog svjetla, u stvarnosti je prljaviji.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5546 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|