Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

PaK 40

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dolino

Član od: 12 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Tra 26, 2023 2:14 pm    Naslov poruke: PaK 40 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima

Ako sam u pravu, to bi trebao biti WW2 njemački protutenkovski top PaK40, kalibra 75mm.
Što se tiče skale, trebala bi biti 1:32, odnosno najbliže tom mjerilu s obzirom da su i top i vojnici printani na resin 3d printeru, a prije printanja je trebalo raditi skaliranje. Dimenzija je 25x25cm, već standardno kod mene. Svi fileovi su skinuti sa Telegrama. Pošto je to nakon kupovine printera (Elegoo Mars2 Pro), bilo prvo printanje, unatoč nekim sitnim nedostacima, jako sam zadovoljan kako je print ispao. Malo sam manje zadovoljan sa bojanjem figura, ali to je posljedica još uvijek skromnog fonda boja, no radi se na tome.
Moram poraditi na svojoj nestrpljivosti, odnosno želji da vidim kako će to sve izgledati kad je gotovo tako da dođe do brzanja a s time i fušarenja. A opet i to će doći na svoje. Da se sve zna ne bi bilo toliko zanimljivo.
U svakom slučaju sve pohvale su dobrodošle, a posebno kritike, savjeti i prijedlozi.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 28, 2023 1:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Opa!
Može koja fotka isprintanih odnosno prije slaganja?
dolino

Član od: 12 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Tra 28, 2023 10:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nešto sam uspio naći, top je printan u više dijelova pa poslije spajan, crni švabo je nakon primera.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma