Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

voda

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mikoyan

Član od: 11 Stu 2022
PorukaUpisano: Sub Ožu 18, 2023 2:26 pm    Naslov poruke: voda Citiraj ovaj komentar

pozdrav svima koji čitaju, zanima me od koje vrste plastike se prave canopy odnosno pod koju vrstu i broj spadaju, naime topim plastiku sintetičkim razrjeđivačem sa brojem 6 u trokutu ps......to mi uspjeva od čašica za jogurt, prozirna pobijeli u razrjeđivaču, htjeo bih istopit i od toga napraviti vodenu površinu za dioramu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Ned Ožu 19, 2023 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

polistiren je.
Dvokomponentni epoxy za lijevanje je jedino rješenje za vodu. Nista drugo neće ispasti dobro
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mikoyan

PorukaUpisano: Ned Ožu 19, 2023 2:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na savjetu Vedrane, ali jednom mi je uspijelo prije 5-6 godina, topio sam spruove od prozirne plastike što drže canopy jedino ne znam u nirtro ili sintetičkom razrijeđivaču....
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Ožu 19, 2023 7:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da ti tu postoji opasnost da razrjeđivač otopi i materijal diorame na mjestu gdje tu smjesu želiš izliti. Puno bolja opcija ti je nešto ovakvog tipa:
https://www.cartamagica.hr/proizvodi/21206/RESIN-CRYSTAL_CLEAR_EPOXY_RESIN_300ML
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mikoyan

PorukaUpisano: Ned Ožu 19, 2023 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala daneel na savjetu, što je najgore imao sam dioramu sa harikenom u močvari i sve 5 samo sam izlio prozirne spruove oko harikena i dobro je izgledalo.........pokušati ću sa nitro razređivačem.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma