Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2320 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Ožu 05, 2023 12:55 pm Naslov poruke: SSN-768 Hartford - 1/350 Riich models |
|
|
Ovo je zapravo trebala biti podloga za DSRV Mystic.
Dakle odlučio napraviti tu malu spasilačku ronilicu, nikad upotrijebljenu osim u filmu "Bijeg Crvenog Oktobra".
I zakljućim da bi logična podloga bila nekih 6*8 cm u obliku palube podmornice, dijela sa poklopcem na koji naliježe ovaj mališan.
I tako ja pitam Srđana da mi pošalje fotku tog dijela palube, znam da on ima podmornice u tom mjerilu.
I onda me prijatelj zezne i umjesto fotke pošalje mi cijelu maketu i kaže radi što hočeš.
A teško žabu u vodu natjerati.
I tako je nastala ova "podloga"
Kako o ovoj podmornici nisam ništa znao a u kutiji su bile oznake za tri podmornice, Los Angeles (majku serije SSN-688) Chicago (pojavljuje se u knjizi "Crveni uragan" - "Red storm rising" Toma Clancya) i Hamptden.
Prve dvije su otpale jer spadaju u prve tipove (markI)a maketa je mark III improved .
O Hartfordu nisam imao nikakvih info ali nakon istraživanja otkrio da je bila potencijalni korisnik DSRVa.
Naime 2003 se nasukala odnosno dobro počešala dno u Sardegni a 2009 se sudarila sa desatnim brodom New Orleans u Hormuškom tjesnacu, u oba slučaja znatna i ozbiljna oštečenja, dugotrajni i višemiljunski popravci.
Maketa, za mene ogroma, kakav dla, veće od stopala
Kako su moderne podmornice dosadne (kaže prijatelj maketar) ostavio sam sve što se dalo otvoreno, prednje bitve, sve jarbole i antene iako su u biti u paru zbog rezerve.
Bojanje, za dno smučkao nekakav podvodni antifouling - koper , čini mi se da je onaj iz sastavnice precrven.
bokovi bi trebali biti tamnosivi a gornji dio mat crna ali da ubijem plastičnost sa uljima sam pokušao imitirati curke i izbljedjelost koja se vidi na nadvodnom dijelu, izloženom suncu.
Donji dio se na slikama inaće ne vidi ali i svi ti curci prestaju ili se znatno smanjuju na kontaktu sa morem. Ispod samo malo zamrljano da razbije jednolikost.
Kod bitvi sam stavio curke hrđe ali se jedva vide u ćivo, nije tosad tone rđe.
Podlogu sam zamijenio , njihova je klasična ko z ajedrenjake.
Napravio od balze i obojao bazu a stupiče od prozirnog sprua.
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5435 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | Član od: 12 Lis 2010 | Poruke: 439 | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Ned Ožu 05, 2023 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Lipa pa bog !!  _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| Član od: 09 Pro 2009 | Poruke: 325 | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|