Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2279 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Čet Sij 19, 2023 10:02 pm Naslov poruke: P-51B Mustang 1/72 |
|
|
Revellova maketa, vremešna maketica ali sve u svemu djeluje OK.
Zapravo krenuo sam je raditi jer sam želio isprobati novonabavljene Thrue metal paste od AK, a na kraju sastavio maketu.
Kadsam već krenuo sastavljatisredio unutrašnjost, dodao pojaseve, ali se na kraju ništa ne vidi zbog mog petljanja oko staklenika od canopya.
Kako su u kitu dekali su za maskirne šeme pa sam iskoristio dekale od SuperScaleInternational.
Dekali su supertanki i superosjetljivi, raspadaju se ako ih se samo pogleda nako primjene tekučina.
Pokušap sam koristiti dva tona "Aluminium" i "Dark aluminium".
Usprkos mom moleraju paste daju jako uvjerljiv dojam materijala uz jednostavno nanošenje.
Voštana podloga, nanose se kistom, krpicom....
Ja sam isprobao nanošenje i prstom, štapičima za uši, sve funkcionira.
Nakon nanošenja ispolira se opet bilo čime .
Voštana osnova pa je uputa ostaviti 48 sati.
Isprobao sam dekale direkt, bez sloja sjajne, bez problema a i tekučine djeluju bez da ostave traga. Prije voševa sloj akrila jer ih voševi odnesu.
Malo sam se poigrao uljima za ispuh i garež te curke goriva
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5366 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 5267 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2023 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
I kakva je AK pasta za radit? Zgodan rad, cool dekali. _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2279 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Sij 22, 2023 1:33 am Naslov poruke: |
|
|
Samo pozitivna iskustva, sa malo pažljivijim radom (pripremom podloge) dobije se jako realističan metal.
Mislim da je cijela mudrost u podlozi, jer se čak i trag nepodrezanog nokta muhe vidi.
Uputstva kažu da za podlogu treba neka mat boja, ja sam probao za drugi experiment lagano pobrusiti (bez vode) sa 2000 da dobijem što pravilniju podlogu.
I naravno što manje slojeva prozirnih iznad.
Za dekale nije potreban a i za maskiranje, odlično podnosi maskirne trake.
E sad ako se želi dati drugu nijansu (aluminium i darl aluminijum) treba paziti jer otopi donji sloj.
To se odnosi na "mehaničko" nanošenje, otprilike kao kod enamela kistom, kako piše da uz upotrebu njihovog razrjeđivača može nanošenje i airbrushom tu ne znam. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|