Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Poky
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 5322 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 26, 2022 2:27 am Naslov poruke: Jaslice 1/35 |
|
|
Prvo sretan i blagoslovljen Božić svima kao i vašim obiteljima!
Evo prigodno da stavim nešto ćime sam se bavio većinu ove godine na izmaku,dakle davno obećane jaslice za našu obitelj ,žena je došla na ideju da izradim jedne jaslice još dok smo hodali prije jedno 13g.,a meni je palo na pamet da ću ih izraditi u mjerilu 1/35 jel sam tu kao svoj na svome a i mogao bih iskoristiti dosta stvari i tehnika iz maketarenja i eto nakon 13g. skupljanja ideja ,materijala , figurica koje bih mogao preraditi i iskoristiti ove godine sam odlućio krenutu u izradu nakon što sam riješio figurice od kojih ću dobiti Mariju i Isusa i ofce (nakon što je Miniart izdao set ovaca )..
Nažalost fotke su "poslovno" loše ,jednostavno kad maketatim unesem se u to i zaboravim fotkati fotke "u izradi" ...
Dakle sve je počelo s figurama iako nisam baš u tome doma odlučio sam se krenuti prvo svetu obitelj: Josipa sam riješio prvoga i najbrže (sad mi je žao jel je i najlošije ispao pošto sam se na njemu još ućio)
pa najvažniji i "najgori" dio Marija i Isus (novorođenće u povojima je jednostavno i u 1/35 premalo), to sam morao izmajmunirati iz tri figure i napravit kompromis da je Isus u Marijinom naručju ,a ne u jaslama i onda dotjerat s miliputom obleku...
onda sam krenuo na tri mudraca i tu sam uhvatio grif s modeliranjem miliputa i figura:
ovaj na devi je gotova figura kojoj sam morao samo dodati plašt i nešto detalja i samo obojit:
sa ostalima: pastirima ,djecom je bilo manje posla dorade obleke bez mjenjanja poza :
a životinje su samo obojene:
Pa sam krenuo u izradu podloge koja baš nije najsretnijeg oblika i veličine ,ali je bila uvjetovana veličinom kutije za spremanje. Većina je izrađena od stirodura i gipsa...
Malo pripasivanja i premjeravanja u izradi:
Tu je posao s modeliranjem bio gotov i usljedilo je farbanje (figurice su namjerno ostavljene sjajne jel su upravo to figurice koje će biti vađene svake godine i stajati 10-15dana na podu i zato ne pitajte zašto se figure sjaje ) i "sijanje" raslinja pa par fotki iz tog stadija:
I "gotove" jaslice("gotove" jel je ponestalo vremena,pa ću naknadno još dorađivati neke stvari i dodati još koju figuru s vremenom, možda se odvažit izradit krila za nekog anđela, možda "podebljati" stado janjetine ) :
prigodna kutija u kojoj će to biti spremano:
I za kraj: na svome mjestu sa ženinim završnim touchem:
 _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
 | Član od: 12 Svi 2012 | Poruke: 311 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 26, 2022 12:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Super, sve najbolje. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5545 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|