Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2279 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Pro 17, 2022 12:12 am Naslov poruke: LCVP - 1/144 - 3Dprint |
|
|
Evo još jedne maketice u 3D printu.
Standardni put, skupljanje nacrta, izrada 3D modela i narudžba printa.
Maketa je razdijeljena u 4 dijela, glavno tijelo , stražnja paluba, prednja rampa i propeler.
Propeler je odvojen zbog lakšeg bojanja. Isto tako i stražnja paluba, od motora je odvojena zbog lakšeg i boljeg printa ugrašenih Browninga 0,30 (bez cijevi) i zbog bojanja poda u tom dijelu.
Rampaje printana odvojena kako bi se mogla postaviti i u podignutom i u spuštenom položaju.
Bojano revell 74 koji mi je djelovao najbliži plavkastom tonu kojeg je i Vojo spominjao.
Podvodni dio je bojan u crno.
Za Browninge sam dodao cijevi, bakrena cijev 0,5/0,3 mmsa uvučenom nešto dužom 0,3 mm.
Sajla za dizanje rampe je od najtanjeg koncakojeg sam uspio naći, rupe u koloturama su 0,2 mm i bilo je "zabavno" uvlačiti .
Limene ploče na bokovima u printu nisu ispale baš dobro odnosno nestale su zakovice.
Na kraju sam stavio lim... imam jaako tankulim/foliju koju sam obojaou istu boju trupa a onda sam satekučinom za kopiranje ( bolja i efikasnija varijanta onog kopiranja drvofixom kojeg sam jednom davno opisao) kojom se laserski printani crteži odlično prebace na bilokoji materijal.
Boje su mi djelovale plastikasto pa sam odlučio da je ovaj primjerak dugo plovio i bio po vrlo prljavimlukama.
Dekali... muka je bilo naći slova i brojeve za oznake.
Rombi su bili najlakši, mislimda ih je donirao koji Stuart ili Staghound u 72.
Ali brojke i slova su bili egzibicija, na kraju jedan mornarički mlažnjak iz 6otih poklonio je brojke i par slova za 1 i crticu (brojke sa dekala su bile sa 3 znamenke)
A slova.. slova je poklono 88 , taman jeimao 4 "B" koji su postali P.
O riječniku dok sam sve izmesario i postavio bolje da ne govorim. 1 i - kad bih odrezao frcnule bi bez vode...
I na kraju uz klasika fotka za usporedbu veličune i zajednička sa većim bratom, LCM
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5366 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2279 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Pro 17, 2022 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo i 3D modela koji je išao na print, propeler ( i rezervni) su na grani koja ujedno ukručuje konzole rampe gdje je trup najkrhkiji.
A recimo i jednakobitnu činjenicu da je ovako jeftinije jer je jedan komad manje za print. Kod ovih printeva ne igra volumen jer je i tako sve jako malo nego broj komada , rad i priprema - a imam ja bodulske krvi
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|