Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2279 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Pro 02, 2022 10:56 pm Naslov poruke: SU-152 - "144TANK" - 1/144 |
|
|
SU-152 je zapravo prethodnik poznatijeg i masovnije proizvedenog ISU-152.
Glavna razlika je da je SU-152 izrađen na šasiji KV1 dok je nasljednik razvijn na bazi IS2.
Maketa je 3d print kineskog proizvođača 144TANK.
Kao i većina 3d printeva sastoji se od e glavna sklopa, tijelo, gusjenice i top.
Uz to se dobije i šičušni okvirić sa dvije kuke za vuču, 2 rezervna članka gusjenica i komplet šipki (mislim za čišćenje)
Jednostavno bojanje, malo sam se poigrao, pretpostavio da je khaki green odnosno green sovjetskih tenkova varirao od proizvođača do proizvođača a i ovisno o kvalitet vjerovat o i blijedilo.
Od oznaka ima samo trocifreni broj na oba boka.
Gusjenice i podvozje je zaprašeno / zablačeno a površine koje se taru sa tlom su dani u boji željeza - metala.
Za metal sam koristio jeda za mene novi proizvod, od AK true metal pastu.
Prstom se pokupi mala količina, obriše na papir i onda sa skoro čistim prstom pretrlja površina kojoj se želi dati metalni sjaj. Može se polirati ili krpicom ili prstom.
Koristio sam već na gusjenicama Kruga / Ganefa ali i sada. Uživo je jako uvjerljiv efekt iako se na slikama ne vidi.
Za kraj klasične usporedbe za dimenziju
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5367 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2279 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Pro 03, 2022 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Preko interneta, na Amazonu, ali najlakše ući preko facea
https://m.facebook.com/100066845631588/
Malo je teže doći jer ti tražilica razdvoji naziv pa ti vadi svašta.
Ali isplati se, jako kvalitetno rađeno.
I već su "bijeli rezin" izvrsni detalji i kvaliteta , jeftinije od naranđastog koji je skuplji, vrlo fini detalj ali krto.
I tip zna znanje, šalje u malim kutijicama, ono pakovanje "no name" tako da carina s prezirom preskoći 😎
Ali inaće vrlo povoljno, cijene u rangu jeftine plastike. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5367 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|