Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| SturmmannDado
 | Član od: 12 Svi 2012 | Poruke: 300 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 24, 2022 8:45 am Naslov poruke: Boja kože |
|
|
Zanima me dali ima tko preporučiti koju boju da je boja kože da je ZA KIST?
Koristio sam vallejovu akrilnu boju kože basic skin tone i boja je katastrofa, iskreno dosta mi je više te boje, namučila me dovoljno.
Prije sam imao 2 airbrusha za 350kn to je 700kn i kompresor za 1000kn oba airbrusha su začepljena i neznam kako ih odčepiti, ni nitro nije napravio svoje, tako da je to neupotrebljivih 1700 kn, i ne zanima me boja za airbrush.
Zato molim ako ima ko kakvu boju za kist preporučiti da je stvarno dobra za kist? _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2216 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Stu 24, 2022 2:22 pm Naslov poruke: Re: Boja kože |
|
|
SturmmannDado Napisao/la: | Zanima me dali ima tko preporučiti koju boju da je boja kože da je ZA KIST?
Koristio sam vallejovu akrilnu boju kože basic skin tone i boja je katastrofa, iskreno dosta mi je više te boje, namučila me dovoljno.
Prije sam imao 2 airbrusha za 350kn to je 700kn i kompresor za 1000kn oba airbrusha su začepljena i neznam kako ih odčepiti, ni nitro nije napravio svoje, tako da je to neupotrebljivih 1700 kn, i ne zanima me boja za airbrush.
Zato molim ako ima ko kakvu boju za kist preporučiti da je stvarno dobra za kist? |
Čekaj, dva airbrusha su ti začepljena? Jesi ih rastavio skroz i onda probao ubacit dijelove u nitro. Pazi na case jer ima O ringove unutra. To sigurno otapa sve osim ako nisi betonom bojao.
Skin tonovi, e sad mislim da sad imaš dosta setova sa bojama u setu. Ja sam nabavio od AMMO MiG-a set. Nisam upotrijebio još. Imam stare Valejove i to još koristim. Doduše vrlo malo jer nemam vremena. puno, ali ponekad. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | Član od: 29 Stu 2006 | Poruke: 509 | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 24, 2022 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
ako si koristio akrilne boje, potopiti rastavljen airbrush u permetal preko noći, iščetkati svaku rupicu sa mikro četkicama za zube iz DM-a/ muller/ slično, ponoviti po potrebi (koristiti rukavice) |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | Član od: 12 Lis 2005 | Poruke: 1262 | |
|
Upisano: Čet Stu 24, 2022 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
AK real color, u cartamagici ih ima... odlična farba, uzmes ih nekoliko slicnih za skin tone i blendaš... kist se čisti nitrom i sapunom |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | Član od: 24 Ožu 2006 | Poruke: 3429 | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Stu 25, 2022 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
revell skin tone, uljna, fala Bogu ako te to ne ljuti |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
 | Član od: 12 Svi 2012 | Poruke: 300 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2022 12:57 am Naslov poruke: |
|
|
A eto probao sam osposobiti airbrush al jednostavno ne radi budem se još poigrao s njime ali mislim da ću kupiti novi.
Sjetio sam se da je boja koju koristim stara oko 4 godine, ali imao sam drugu takvu istu ne otvorenu, pa sam nju probao i dobra je.
Uglavnom eto boja je bila stara u tom je bio problem, ista novija boja neotvorena je dobra, što me sjetilo, a zaboravio sam, da uvjek treba koristiti novije boje, jer s vremenom gube kvalitetu. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1459 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2022 4:18 pm Naslov poruke: Re: Boja kože |
|
|
SturmmannDado Napisao/la: | Zanima me dali ima tko preporučiti koju boju da je boja kože da je ZA KIST?
Zato molim ako ima ko kakvu boju za kist preporučiti da je stvarno dobra za kist? |
Koristio sam sve vrste boja kroz airbrush, neke su se lijepo špricale neke ne, ali nema te boje koja toliko začepi airbrush da ga se treba baciti i da se ne može očistiti. Govorim o dva kineza i Iwati,bottom i gravity feedu - airbrush se rastavi i detaljno očisti - čak i od dvokomponentne boje...
Chromosov Nitro sve čisti, isto tako i aceton iz željezarije.
Nitro od Iskra kemijska indutrija Zelina nije dobar, ima boja koje su imune na njega. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|